My number one για το "number one" της Eurovision!
Η Ελλάδα αποφάσισε ..."σούστα"! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
4/3/05
Γράφει η Μάρθα Μανώλη
Φωτογράφηση Μαρία Παπαγεωργίου
Επιμέλεια παρουσίασης Παύλος Ζέρβας

"My number one" λοιπόν, για την εκπροσώπηση της χώρας μας στον 50ο διαγωνισμό της Eurovision! Η επικράτηση με ποσοστό 66,47% του τραγουδιού των Χρήστου Δάντη και Ναταλίας Γερμανού είναι πια γεγονός.

Οι περισσότεροι παρακολουθήσατε το Eurovision Party που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η ΕΡΤ για την επιλογή του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στο φετινό μουσικό πανηγύρι του Ευρωπαϊκού τραγουδιού.
Πλήθος κόσμου (περισσότερα από 2.000 άτομα) κατέκλυσε το χώρο της εκδήλωσης, μεταξύ των οποίων εντοπίσαμε τους Αγάπη Βαρδινογιάννη, Μπέσυ Αργυράκη, Μαριάννα Τόλη, Πασχάλη, Ελπίδα με τη συνοδεία της κόρης της, Ποσειδώνα Γιαννόπουλο, Χρήστο Πάζη, Δημήτρη Κόκοτα, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Λάκη Γαβαλά, το συγκρότημα των Ζικ Ζακ, και πολλούς ακόμη καλλιτέχνες, μουσικούς και δημοσιογράφους.

Το Music Corner προσκεκλημένο από τους διοργανωτές, φρόντισε να παρακολουθήσει όσα συνέβησαν στο FEVER και να σας μεταφέρει συν των άλλων, όσα συνέβησαν παρασκηνιακά την ώρα δηλαδή που εσείς παρακολουθούστε ...διαφημιστικά μηνύματα!

Η βραδιά ξεκίνησε με τη χορευτική ομάδα του Φωκά Ευαγγελινού η οποία πλαισίωσε την παρουσιάστρια Αλεξάνδρα Πασχαλίδου στην πρώτη της χορευτική - έκπληξη - απόπειρα.
Το σκηνικό ήταν μια μεγάλη οθόνη υπολογιστή μέσα από την οποία (μετά το χορευτικό) παρακολουθήσαμε τα ρεπορτάζ και τις δηλώσεις "επωνύμων" σχετικά με την εκδήλωση. Μπροστά στην οθόνη υπήρχε ένα τεράστιο πληκτρολόγιο που κάλυπτε σχεδόν το μισό πάτωμα της σκηνής και πάνω στο οποίο ανεβοκατέβαιναν οι χορευτές.
Μέσα από αυτή την τεράστια οθόνη παρακολουθήσαμε μια διαδρομή από τα πρώτα χρόνια του θεσμού ως σήμερα για ότι αφορά τη χώρα μας αλλά ακούσαμε και αρκετά πράγματα σχετικά με το θεσμό.
Επίσης δεχτήκαμε μηνύματα για την ελληνική συμμετοχή από τους Νάνα Μούσχουρη, Σάκη Ρουβά, Αντώνη Ρέμο, Γιώργο Μαζωνάκη και πολλούς ακόμη. Είδαμε video στο οποίο η Έλενα Παπαρίζου μας παρουσίασε τον εαυτό της. Επίσης συνδεθήκαμε ζωντανά με τη Λευκωσία της Κύπρου όπου ο Μιχάλης Χατζηγιάννης τραγουδούσε εκεί ζωντάνα και μας έστειλε τις ευχές του!

Κατόπιν η Έλενα τραγούδησε (play back) δύο θέματα από την τελευταία της δισκογραφική δουλειά, τα "Κάτσε καλά" και "Αναπάντητες κλήσεις".
Προς μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη την είδαμε να χορεύει και να τραγουδά το classic "All that Jazz", με εξαιρετική επιτυχία!

Κατόπιν διενεργήθη κλήρωση για να διαμορφωθεί η σειρά παρουσίασης των υποψήφιων τραγουδιών τα οποία η Ελενα τραγούδησε επίσης play back ώστε να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός ποιοτικά ήχος και να μην αδικηθούν τα τραγούδια.

Κληρώθηκαν λοιπόν με την εξής σειρά...
1. -My number one (Χρήστος Δάντης και Ναταλία Γερμανού)
2. -Let's get wild (Douglas Carr)
3. -O.k.! (Χριστόδουλος Σιγανός και Βαλεντίνο)

Το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε κατά 60% από τη δεκαπεντάλεπτη ψηφοφορία του κοινού και 40% από την κριτική επιτροπή την οποία αποτελούσαν οι:
1. Τόμας Στικερμπάνκερ (δημοσιογράφος, ειδικός σε θέματα Eurovision).
2. Κώστας Τουρνάς.
3. Αντώνης Ανδρικάκης.
4. Μίμης Πλέσσας (Πρόεδρος της επιτροπής).
5. Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς (2ος νικητής περσινού διαγωνισμού).
6. Φωτεινή Γιαννουλάτου (Δημ. Σχέσεις κρατικής τηλεόρασης).
7. Ντέπυ Γκολεμά (Τηλεκριτικός).
8. Ίων Σταμπούλης (IFPI).
9. Χρήστος Λυριτζής (καθηγητής ορθοφωνίας - φωνητικής).

Η ψηφοφορία άρχισε και εμείς εν τω μεταξύ παρακολουθήσαμε αρκετούς καλλιτέχνες διαφόρων χωρών να μας παρουσιάζουν τα τραγούδια τους.
Μεταξύ αυτών η ΚΥΠΡΟΣ - Κωνσταντίνος Χριστοφόρου και Έλενα Πατρόκλου, η ΜΑΛΤΑ - Chiara, ΟΛΛΑΝΔΙΑ - Glennis Grace, η ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ - Anzelika Agurbash και η ΑΝΔΟΡΑ - Marian van de Wal.

Επίσης από τη σκηνή του πάρτυ παρήλασαν και μας κράτησαν ευχάριστη συντροφιά οι C:REAL, οι ALCAZAR (υποψήφιοι για στον τοπικό τελικό της Σουηδίας) και ο Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς περσινός δεύτερος νικητής του διαγωνισμού.

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο της επιτροπής κο Μίμη Πλέσσα. Οι νικητές ανέβηκαν στη σκηνή και ευχαρίστησαν όσους τους προτίμησαν. Έδωσαν επίσης συγχαρητήρια στους δημιουργούς των άλλων δυο τραγουδιών και η βραδιά έκλεισε με ένα πνεύμα ομόνοιας προερχόμενο από το στόμα της Έλενας Παπαρίζου η οποία με σοβαρό ύφος ανέφερε "Η ομάδα είναι ΕΛΛΑΔΑ. Πάμε ΟΛΟΙ μαζί".

Στο τέλος της εκδήλωσης ζητήσαμε από τον κο Μίμη Πλέσσα μια γενική ανασκόπηση της βραδιάς και μας είπε "Όλοι έκαναν το καλύτερο δυνατό. Όλα θα πάνε μια χαρά για τη χώρα μας".
Επίσης μιλήσαμε με το Χρήστο Πάζη (ο οποίος φέτος συνεργάζεται με το Χρήστο Δάντη) και ζητήσαμε τη γνώμη του για το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και μας απάντησε "Όλα τα κομμάτια ήταν αξιόλογα. Επικράτησε αυτό που ο κόσμος ξεχώρισε. Εύχομαι και είμαι σίγουρος ότι πάμε φέτος όπως και πέρσι με καλό κλίμα και θα κάνουμε επιτυχία".

Τα σχόλια του Music Corner.
Ομολογουμένως η κα Πασχαλίδου είναι μια μορφωμένη και αρκετά όμορφη γυναίκα. Παρατηρήσαμε ότι διαθέτει ένα τυπικό αέρα όσον αφορά την παρουσίαση των θεμάτων. Είδαμε όμως ότι η μη απαιτούμενη εμπειρία και τριβή με το θέμα Eurovision φάνηκε α) από τον τρόπο που διάβαζε μηχανικά τα κείμενα της από το σχετικό μηχάνημα ανάγνωσης και β) από κάποια μικρολαθάκια που έκανε όσον αφορά τις ελληνικές συμμετοχές της χώρας μας. Αναγνωρίζουμε όμως (και γι' αυτό δεν θα είμαστε αυστηροί μαζί της) πως κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να πάνε όλα καλά και προκαλούσε συνεχώς το κοινό να συμμετέχει χειροκροτώντας και χτυπώντας παλαμάκια!
Επίσης δυστυχώς πιάστηκε αδιάβαστη τη στιγμή που παρουσίαζε την κριτική επιτροπή. Δεν αναγνώρισε σχεδόν τα μισά από τα μέλη αυτής! Δικαιολογείται βέβαια γιατί τα μουσικά δρώμενα στην Ελλάδα δεν είναι ειδικότητά της αλλά ίσως θα έπρεπε κάποιος να της έχει προμηθεύσει σε σημειώσεις (έστω) τα ονόματα και τις ιδιότητες των μελών της επιτροπής. Εκτίμηση μας είναι πως η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν ένα τεστ για την κα Πασχαλίδου η οποία σε γενικές γραμμές τα πήγε αρκετά καλά.
Στα συν της παρουσίασης της θα αναφέρουμε πως στην αρχή της εκδήλωσης το κοινό ήταν από κρύο ως απαθές. Η ατμόσφαιρα άρχισε να θερμαίνεται όταν κατόπιν δικής της παρέμβασης σχεδόν ...ικέτεψε το πλήθος να δείξει το μεσογειακό του ταπεραμέντο. Η παρέμβαση της πέτυχε, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι στο άκουσμα των τραγουδιών, το κοινό στα πλάγια της αιθούσης χόρευε όρθιο και το χειροκρότημα ήταν ασταμάτητο!

Σημειώσαμε επίσης πως μεταξύ των διαγωνιζομένων δημιουργών δεν αντιληφθήκαμε ίχνος αντιζηλίας και ανταγωνισμού. Μάλιστα οι δημιουργοί ήταν σε διπλανά τραπέζια και πείραζαν ο ένας τον άλλο!

Η Ελενα Παπαρίζου διαθέτει υπέροχη και χαρακτηριστική φωνή, εντυπωσιακή εμφάνιση και καταπληκτική σκηνική παρουσία. Σε συνδυασμό με την σούστα R'&B του Χρήστου Δάντη θα κάνει τη διαφορά!

Αν κρίνουμε από τις συμμετοχές των υπολοίπων χωρών όπως αυτές παρουσιάστηκαν στην αναφερόμενη εκδήλωση, οι συνυποψήφιες χώρες κινούνται μουσικά στο ίδιο ύφος. Μελωδικές μπαλάντες με γλυκό στίχο και μελωδία σε συνδυασμό με καλές φωνές. Όλα όμως σε μέτρο επίπεδο. Η Ελληνική συμμετοχή φάνηκε χθες η καλύτερη απ' όσες παρουσιάστηκαν!
Θετικά υπέρ μας αναμένεται να λειτουργήσει και το γενικότερο κλίμα στα διεθνή μουσικά δρώμενα που έχει ως κορυφαία τάση το συνδυασμό μουσικής R'&B με έθνικ στοιχεία!

Ραντεβού λοιπόν στο Κίεβο στις 21 Μαΐου!
ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Highlights της βραδιάς

" Η εντυπωσιακή έναρξη με το έξυπνο χορευτικό του Φωκά Ευαγγελινού, στο οποίο συμμετείχε και η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου. Η παρουσιάστρια της βραδιάς εντυπωσίασε, ωστόσο δεν πρόβλεψαν το γεγονός ότι έπρεπε να κάνει εισαγωγή αμέσως μετά, με αποτέλεσμα να μας κουράσει λίγο με τις ...αναπνοές της στην αρχή!

" Η ζωντανή σύνδεση με την Κύπρο, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συναυλία που έδινε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης για να γιορτάσει τα 10 χρόνια της καριέρας του.

" Τα λόγια της Νανάς Μούσχουρη, που έστω και τηλεφωνικά έδωσε το στίγμα της.

" Οι εμφανίσεις που κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού, ήταν αυτή της ολλανδής εκπροσώπου στο φετινό φεστιβάλ, Glennis Grace, που ερμήνευσε την μπαλάντα "My impossible dream", αλλά και η εμφάνιση της εκπροσώπου της Μάλτας, Chiara. Και οι δύο ξεχώρισαν για τις φωνητικές τους ικανότητες!

" Η εμφάνιση του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου, που ξεσήκωσε τους παρευρισκομένους ερμηνεύοντας το "Ela-Ela", με την Έλενα Πατρόκλου στα φωνητικά. Επίσης η εμφάνιση των Alcazar, που καταχειροκροτήθηκαν!

" Η εμφάνιση των C:Real, που έδωσαν μια ευχάριστη νότα στη βραδιά!

" Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η πρώτη ερμηνεία της Έλενας Παπαρίζου μετά την ανακοίνωση...

Χριστόφορος Χριστοφή

Δείτε τα όλα με ...φωτογραφίες!
(φωτογράφηση Μαρία Παπαγεωργίου)


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών...
*** Όλες οι φωτογραφίες έχουν τραβηχθεί με ψηφιακή μηχανή Olympus, για λογαριασμό του Music Corner.
MC Team ID