"Αυτό το βραβείο, ποιος θα το παραλάβει;;;"
Για μια ακόμη χρονιά, πολλοί καλλιτέχνες δεν πήγαν στα Αρίων!
29/3/06
Γράφει ο Παύλος Ζέρβας

Άλλη μια απονομή βραβείων "Αρίων", η 5η κατά σειρά, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 28 Μαρτίου και μέχρι να λήξει ...παραλίγο να μας έπερναν τα χαράματα της επομένης! Το MEGA και η IFPI διοργάνωσαν όπως πάντα τη βραβεία που εδώ και καιρό τα διαφήμιζαν ως κάτι εντελώς ξεχωριστό που ειδικά φέτος θα συναρπάσει! Αποτέλεσμα; Τζίφος!

Σχεδόν οι μισοί βραβευθέντες - αν δεν κάνω λάθος οι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά! - δεν πήγαν στο Μέγαρο Μουσικής να παραλάβουν τα βραβεία τους. Το θέαμα ήταν μια απ' τα ίδια με πέρσι. Και το MEGA για μια ακόμα φορά "ευλόγησε τα γένια του", αφού από τη μια φρόντισε να προβάλει κυρίως τους δικούς του ανθρώπους (παρουσιαστές και ηθοποιούς), ενώ από την άλλη δεν διευκόλυνε το έργο πολλών δημοσιογράφων άλλων μέσων. Χαρακτηριστικό είναι πως για μια ακόμα φορά δεν επέτρεψαν στους φωτογράφους να μπουν ούτε στον προθάλαμο του Μεγάρου για να κάνουν τη δουλειά τους, με αποτέλεσμα να έχουν στριμωχθεί στον εξωτερικό χώρο. Να μη μιλήσουμε και για τις "μονές προσκλήσεις" σε πολλούς δημοσιογράφους που θα έπρεπε να δουν εντελώς μόνοι μια σχεδόν πεντάωρη παράσταση!

Κάθε χρονιά διαφαίνεται όλο και περισσότερο η ανάγκη να διαχωριστούν τα "βραβεία ελληνικής μουσικής" από τη προστασία, όχι του MEGA, αλλά οποιουδήποτε καναλιού και να υποστηριχθούν από κάποιον ανεξάρτητο φορέα. Διότι κύριοι, δεν μας τα παρουσιάζετε ως βραβεία του MEGA Channel οπότε θα είχατε κάθε δικαίωμα να τα οργανώνετε όπως σας αρέσει, αλλά ως "βραβεία ελληνικής μουσικής" και τουλάχιστον, οφείλετε να σέβεστε περισσότερο τους ανθρώπους όλων ανεξαιρέτως των media που δεν τους καλείτε να πάνε στο event για διασκέδαση, αλλά για να καλύψουν το γεγονός. Είναι λάθος να ζητάτε τον σεβασμό όλων αυτών των καλλιτεχνών που για μια ακόμα φορά δεν πάτησαν το πόδι τους στη "γιορτή", όταν εσείς οι ίδιοι δεν δείχνετε ανάλογο σεβασμό σε συναδέλφους σας.

Ο Νίκος Αλιάγας ήταν και φέτος ο παρουσιαστής αλλά έπεσε πάνω σε ένα ...παγωμένο κοινό που όσο κι αν προσπάθησε δεν κατάφερε να το ζεστάνει, ενώ η ροή της βραδιάς ήταν σε γενικές γραμμές ανάλογη με τη περσινή.

Όσον αφορά τώρα τα βραβεία, να σας ενημερώσουμε ότι στις σημαντικότερες υποψηφιότητες - οι οποίες παρουσιάστηκαν τελευταίες, μετά τις 1.00 το βράδυ, όταν το Μέγαρο ήταν κυριολεκτικά ...άδειο! - τα βραβεία πήραν... Τραγούδι της χρονιάς το "κερνάω" του Φοίβου, δίσκος της χρονιάς το "όλα σε σένα τα βρήκα" του Πλούταρχου, τραγουδίστρια της χρονιάς η Πέγκυ Ζήνα και τραγουδιστής της χρονιάς ο Αντώνης Ρέμος.

Τα περισσότερα βραβεία πήρε ο Γιάννης Πλούταρχος που έλαμψε δια της απουσίας του! Αναδείχθηκε καλύτερος λαϊκός τραγουδιστής ενώ το cd του "όλα σε σένα τα βρήκα" πήρε τα βραβεία "καλύτερου λαϊκού δίσκου" και "δίσκου της χρονιάς". Τη τιμητική του είχε και το "πάνω στη τρέλα μου" που απέφερε στους συντελεστές του τρία βραβεία. Καλύτερο soundtrack για τους Δημήτρη Κοντόπουλο, Βανέσα Αδαμοπούλου και Γιώτα 7, καλύτερο video clip για τον Νίκο Περάκη και καλύτερο pop τραγούδι για τους δημιουργούς του Δημήτρη Κοντόπουλο, Νίκο Γρίτση.

Στις υπόλοιπες υποψηφιότητες ξεχωρίζουμε το βραβείο καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου στη Ραλλία Χρηστίδου, του καλύτερου video clip (η μοναδική κατηγορία που ψήφισε ο κόσμος) στον Νίκο Περάκη για το "πάνω στη τρέλα μου" και του καλύτερου soundtrack επίσης στο "πάνω στη τρέλα μου" με ερμηνεύτρια τη Βανέσα Αδαμοπούλου. Τιμητικό βραβείο δόθηκε - και συμφωνούμε απόλυτα - στη Δόμνα Σαμίου...

Αναλυτικά οι νικητές των βραβείων, περισσότερη κριτική για τα βραβεία, καθώς και πολλές φωτογραφίες, στην αυριανή ανανέωση του Music Corner.

***Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner...
*** Όλες οι φωτογραφίες έχουν τραβηχθεί με ψηφιακή μηχανή Olympus, για λογαριασμό του Music Corner.

MC Team ID