Σήμερα ξεκινάει το
Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης 2006!
Το Σάββατο ο τελικός του Φεστιβάλ στο γήπεδο της Πυλαίας!
2/11/2006
Music Corner

Για δεύτερη χρονιά η ΔΕΘ ΑΕ και η ΕΡΤ ΑΕ συνδιοργανώνουν το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης! Την Πέμπτη 2 και το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, στο Γήπεδο της Πυλαίας, θα στηθεί μια γιορτή με πρωταγωνιστές δημιουργούς και ερμηνευτές που αγαπούν το ελληνικό τραγούδι.

Την πρώτη βραδιά, στις 2 Νοεμβρίου, θα διαγωνιστούν 16 τραγούδια από τα οποία τα 10 θα περάσουν στον τελικό της 4ης Νοεμβρίου. Η επιλογή των 10 τραγουδιών θα γίνει από την καλλιτεχνική επιτροπή και από το κοινό (μέσω televoting και SMS) σε ποσοστό 50%-50%. Στο τελικό της 4ης Νοεμβρίου, η καλλιτεχνική επιτροπή και το κοινό, επίσης σε ποσοστό 50%,-50%, θα επιλέξουν τρία από τα 10 τραγούδια, στα οποία θα απονεμηθούν το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο βραβείο αντιστοίχως, ενώ αυτή τη χρονιά για πρώτη φορά η καλλιτεχνική επιτροπή θα απονείμει και τρία ειδικά βραβεία για την καλύτερη σύνθεση, ερμηνεία και στίχο.

Φέτος οι 2 διαγωνιστικές βραδιές του Φεστιβάλ θα πλαισιωθούν από δύο μεγάλες συναυλίες: την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου ο Δημήτρης Μητροπάνος, συνοδεία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ (Ο.Σ.Μ.) θα μας θυμίσει τις σημαντικότερες στιγμές της πορείας του στο ελληνικό τραγούδι και το Σάββατο 4 Νοεμβρίου ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, συνοδεία της Ο.Σ.Μ, θα παρουσιάσει αγαπημένα τραγούδια και επιτυχίες από τη διαδρομή του στη δισκογραφία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη χρονιά το έργο της 18μελούς Προκριματικής Επιτροπής (Γιώργος Ανδρέου, Αντώνης Ανδρικάκης, Ελεάνα Βραχάλη, Δήμητρα Γαλάνη, Βαγγέλης Γερμανός, Γιώργος Δημητριάδης, Κώστας Θωμαΐδης, Λευτέρης Μαρόγλου, Μαργαρίτα Μυτιληναίου, Λίνα Νικολακοπούλου, Νίκος Πατρελάκης, Γιάννης Πετρίδης, Νίκος Στεφανίδης, Ισαάκ Σούσης, Ζέλια Σταύρου, Νάκος Τρυφωνίδης, Γιάννης Τσολακίδης, Μανώλης Φάμελλος) ήταν πολύ δύσκολο αφού οι συμμετοχές ξεπερνούσαν τις 1300 και έπρεπε να επιλεγούν 16 τραγούδια!

Αυτή τη χρονιά οι Θεσσαλονικείς μπήκαν στο ρυθμό του Φεστιβάλ σχεδόν 1 εβδομάδα πριν τις δύο διαγωνιστικές βραδιές αφού διοργανώθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις που αφορούν σε συναυλίες νεανικών συγκροτημάτων, έντεχνων και παραδοσιακών σχημάτων αλλά και πλανόδιων μουσικών στους δρόμους της πόλης.

Οι συνδιοργανωτές ΔΕΘ ΑΕ και ΕΡΤ ΑΕ παρακολουθώντας τη πορεία όσων συμμετείχαν πέρσι στο Φεστιβάλ, διαδρομές νέων παιδιών με σταθμούς σε δισκογραφικές εταιρείες, συνεργασίες με καθιερωμένους καλλιτέχνες, κυκλοφορίες προσωπικών δίσκων, εύχονται το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης να γίνει ένας θεσμός - αφετηρία για τα νέα παιδιά που θέλουν να εισέλθουν στο πεδίο του ελληνικού τραγουδιού, ένας θεσμός με μοναδικό στόχο τη συνεχή βελτίωση του και την ανάδειξη νέων τάσεων και προτάσεων για το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.

2 και 4 Νοεμβρίου: Το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης αγκαλιάζει για μια ακόμα χρονιά το ελληνικό τραγούδι, παρουσιάζει συνθέτες, στιχουργούς και ερμηνευτές και δημιουργεί όσο το δυνατό πιο ευνοϊκές συνθήκες για την παρουσία τους στο ελληνικό τραγούδι.

Ώρα έναρξης: 21.15

Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης 2006
16 νέα τραγούδια
Δύο μοναδικές βραδιές
Ένας θεσμός για το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2006
Τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στις 2 Νοεμβρίου, έχουν ως εξής:

1. "Περί φυσικής..."- Γιώργος Ορφανουδάκης
(Γ. Ορφανουδάκη / Κων. Σελεζνιώφ- Θαν. Ορφανουδάκη)

2. "3 Μάρτη" - Παντελής Δασκαλάκης
(Παντελή Δασκαλάκη)

3. "Ψευδαισθήσεις" - Νίκος Τσιλιγκούδης και Ευριπίδης Ταρασίδης
(Ν. Τσιλιγκούδη/Ευρ. Ταρασίδη-Ν. Τσιλιγκούδη)

4. "Μοναξιά στην Η." Γιώργος Σταμάτης
( Γ. Σταμάτη/ Στέφανου Δανιηλίδη- Γ. Σταμάτη)

5. "Λίγο πριν ξημερώσει"- Ευτυχία Μητρίτσα
( Στέλλας Γαδέδη- Πόλυ Κυριάκου)

6. "Άρωμα" - Μιχάλης Τούμπουρος
(Μιχάλη Τούμπουρου)

7. "Τζερώνυμο"- Μιχάλης Εμιρλής
(Μιχάλη Εμιρλή- Χριστόφορου Μπαλαμπανίδη)

8. "Όμορφη ζωή" - Γρηγόρης Πετράκος
( Γρηγόρη Πετράκου)

9. "Νότες μαγικές" - Μαίρη Δούτση
(Παναγιώτη Ανδρεάδη)

10. "Το σωστό είναι λάθος" - Γιώργος Χαρατζόγλου
(Γιώργου Χαρατζόγλου)

11. "Το τραγούδι των ψυχών" - Θόδωρος Μανωλίδης /"Εξαίρεσις"
(Θόδωρου Μανωλίδη)

12. "Πόσο μελαγχόλησε αυτός ο τόπος" - Freedom of Speech/Ευτ.Ραυτοπούλου
(Γιώργου Ταΐφάκου- Κωνσταντίνου Πισιμίση)

13. "Της άρνης το νερό"- Σταύρος Σιόλας
(Σταύρου Σιόλα)

14. "Τι ζητάς" - Μύρωνας Στρατής
(Μύρωνα Στρατή)

15. "Η μπαλάντα του..." - Μάρκος Σπύρος Λούκος
( Μάρκου Σπύρου Λούκου)

16. "Τα δικά μου μυστικά" - Κατερίνα Παπαδοπούλου
(Σωκράτη Σινόπουλου)

MC Team ID