Τα τραγούδια του Νίκου Ξανθόπουλου!
Κυκλοφορεί πλήρης συλλογή των τραγουδιών του!
17/2/06
Music Corner

Για πρώτη φορά κυκλοφορεί μια πλήρης συλλογή των τραγουδιών του Νίκου Ξανθόπουλου! Ένα διπλό CD από τη Universal Music, με τίτλο "Τα τραγούδια μου" που συγκεντρώνει όλα τα μεγάλα και συγκινησιακά φορτισμένα τραγούδια, τόσο από τις ταινίες του, όσο και από 45 άρια και LP της εποχής!

Είναι γνωστό πόσο αγαπούν οι Έλληνες τον Νίκο Ξανθόπουλο. Δεν είναι τυχαίος ο χαρακτηρισμός: "Παιδί του Λαού". Με το ήθος και την ανθρωπιά των ηρώων που ενσάρκωσε και εντέλει στη συνείδηση του κόσμου ταυτίστηκε, αποτέλεσε το απόλυτο λαϊκό είδωλο. Ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του '60, διέπρεψε ως ηθοποιός σε ταινίες όπως "Ταπεινός και Καταφρονεμένος", "Η Οδύσσεια Ενός Ξεριζωμένου", "Η Σφραγίδα Του Θεού" και πολλές ακόμη.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος όμως έχει μείνει στη συνείδηση του κόσμου και ως ο απόλυτος εκφραστής των τραγουδιών που ακούγονταν στις ταινίες του και συμπύκνωναν το αυθόρμητο λαϊκό αίσθημα της εποχής του. Στις ταινίες αυτές ερμήνευσε τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ από το πλατύ κοινό. Τραγούδια που ταξίδεψαν μέσα στο χρόνο διάσπαρτα, τώρα βρίσκονται συγκεντρωμένα σ' αυτή τη συλλογή. Τα μισά από αυτά δεν είχαν μέχρι τώρα κυκλοφορήσει ποτέ σε CD. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στους φίλους του θρυλικού ηθοποιού και τραγουδιστή να αποκτήσουν κάποια τραγούδια που τους θυμίζουν πολλά, αλλά δεν είχαν πρόσβαση σε αυτά.

Μετά από τη θερμή υποδοχή της αυτοβιογραφίας του "Όσα Θυμάμαι και Όσα Αγάπησα", που περιλαμβάνει και το ομώνυμο CD και κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Άγκυρα, τονίστηκε το δισκογραφικό έλλειμμα που η έκδοση αυτή έρχεται να καλύψει.

Ενδεικτικά στη συλλογή περιλαμβάνονται τραγούδια όπως: "Ποιος Θα Με Πληροφορήσει", "Δε Σου Χρωστάω Τίποτα", "Στ' Αποστόλη Το Κουτούκι", "Ρίξε Στο Γυαλί Φαρμάκι", "Μη Μαδάς Τις Μαργαρίτες", "Πετραδάκι-Πετραδάκι", "Εγώ Δεν Έχω Στον Ήλιο Μοίρα", "Μπεκλεντίμ Ντε Γκελμεντήν", "Ταπεινός Και Καταφρονεμένος", "Βάλτε Φωτιά Στο Μπαγλαμά", "Να Μαθαίνω Πως Καλοπερνάς", "Θα 'ταν Κρίμα Βαρύ", "Πάρε Με Νύχτα", "Ήρθε Η Ώρα" και πολλές ακόμη επιτυχίες του.

"Τα Τραγούδια Μου" είναι μια συλλογή-ταξίδι στο χρόνο και στις αναμνήσεις από έναν άνθρωπο που αγαπήθηκε όσο λίγοι. Απολαύστε το!

Με τη χρυσή απονομή έφτασε και η στιγμή της κυκλοφορίας από τη Universal Music, μιας διπλής περιεκτικής συλλογής που περιλαμβάνει 45 από τα τραγούδια που έχτισαν το μύθο του Νίκου Ξανθόπουλου ως τραγουδιστή.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος, ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του '60, διέπρεψε ως ηθοποιός σε ταινίες της εποχής όπως "Ταπεινός και Καταφρονεμένος", "Η Οδύσσεια Ενός Ξεριζωμένου", "Η Σφραγίδα Του Θεού" και πολλές ακόμη. Στις ταινίες αυτές ο Ξανθόπουλος ερμήνευσε τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ από το πλατύ κοινό. Κάποια από αυτά κυκλοφόρησαν σε CD, ενώ αρκετά από αυτά δεν είχαν ανάλογη τύχη.

Η συλλογή "Τα Τραγούδια Μου" περιλαμβάνει τραγούδια τόσο από τις ταινίες αυτές όσο και από 45 άρια και LP της εποχής. Τα μισά από αυτά δεν είχαν μέχρι τώρα κυκλοφορήσει ποτέ σε CD. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στους φίλους του θρυλικού ηθοποιού και τραγουδιστή να αποκτήσουν κάποια τραγούδια που τους θυμίζουν πολλά, αλλά δεν είχαν πρόσβαση σε αυτά.

Ενδεικτικά στη συλλογή περιλαμβάνονται τραγούδια όπως: "Ποιος Θα Με Πληροφορήσει", "Δε Σου Χρωστάω Τίποτα","Στ' Αποστόλη Το Κουτούκι", "Ρίξε Στο Γυαλί Φαρμάκι", "Μη Μαδάς Τις Μαργαρίτες", "Πετραδάκι-Πετραδάκι", "Εγώ Δεν Έχω Στον Ήλιο Μοίρα", "Μπεκλεντίμ Ντε Γκελμεντήν", "Ταπεινός Και Καταφρονεμένος", "Βάλτε Φωτιά Στο Μπαγλαμά", "Να Μαθαίνω Πως Καλοπερνάς", "Θα 'ταν Κρίμα Βαρύ", "Πάρε Με Νύχτα", "Ήρθε Η Ώρα" και πολλές ακόμη επιτυχίες του Νίκου Ξανθόπουλου.

"Τα Τραγούδια Μου" είναι μια συλλογή-ταξίδι στο χρόνο και στις αναμνήσεις από έναν άνθρωπο που αγαπήθηκε όσο λίγοι. Απολαύστε το!

MC Team ID