Ήρθαμε ..."ένα βήμα πιο κοντά" στον Νίκο!
Πήγαμε στη πρεμιέρα του Νίκου Πορτοκάλογλου στο Σταυρό του Νότου!
18/12/06
Music Corner: Χορηγός επικοινωνίας του προγράμματος
Γράφει η Γεωργία Τσάκωνα
Φωτογράφηση: Μαρία Παπαγεωργίου

Στις 15 Δεκεμβρίου και σε έναν ασφυκτικά γεμάτο Σταυρό του Νότου ο Νίκος Πορτοκάλογλου, κάνοντας την πρεμιέρα του, χάρισε στο κόσμο μία καταπληκτική βραδιά, γεμάτη ήχους και εικόνες!

Ο ανακαινισμένος Σταυρός του Νότου άνοιξε τις πόρτες του το βράδυ της Παρασκευής, στις 10 το βράδυ για να υποδεχτεί τους λάτρεις αυτού του διαχρονικού και πάντα περιζήτητου είδους μουσικής. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, νεαροί, μεγαλύτεροι, ακόμα και παιδιά περίμεναν ανυπόμονα να αρχίσει το πρόγραμμα. Παρατηρώντας τους, πρόσεξα ότι είχαν όλοι το ίδιο ύφος, ένα αμυδρό χαμόγελο και μια λάμψη ανυπομονησίας στα μάτια! Ήθελαν να περάσουν καλά εκείνο το βράδυ, να ταξιδέψουν στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον! Να συγκινηθούν και να ξεσηκωθεί η ψυχή τους! Για τους παραπάνω λοιπόν λόγους εμπιστεύτηκαν και αφέθηκαν στον Νίκο Πορτοκάλογλου και την παρέα του. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, συνειδητοποίησα ότι είχα και εγώ ακριβώς ...το ίδιο ύφος!

Τα φώτα σβήνουν γύρω στις 11.15, ο κόσμος αρχίζει να χειροκροτεί και οι μουσικοί ανεβαίνουν στην σκηνή. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου βγαίνει και το κοινό από κάτω ανταποκρίνεται στον χαιρετισμό του. Δίπλα του οι: Βασιλική Καρακώστα, Απόστολος Βαλαρούτσος και ο συνήθης ύποπτος Οδυσσέας Τσάκαλος, που συνοδεύουν με το ταλέντο και τις απόλυτα μελωδικές φωνές τους το κάθε τραγούδι.

Ο γνωστός τραγουδιστής ερμήνευσε τραγούδια από τον καινούργιο του δίσκο ενώ έκανε συχνά αναδρομές στο παρελθόν λέγοντας παλαιότερα τραγούδια σε νέες ενορχηστρώσεις άλλοτε σε ρυθμούς πιο ethnic και άλλοτε σε ρυθμούς tango (όπως το "Πότε θα σε βαρεθώ"). Συχνά το κοινό γέμιζε με την φωνή του όλο το μαγαζί προσπαθώντας να τον συνοδέψει στα τραγούδια του, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ο τραγουδιστής άφηνε, γεμάτος χαρά, μόνο του τον κόσμο να τραγουδά. Όλη η ομάδα των καλλιτεχνών που βρισκόταν πάνω στη σκηνή δεν άργησε να αποβάλλει το άγχος της πρεμιέρας και σχεδόν αμέσως η ατμόσφαιρα έγινε τελείως παρεΐστικη, ο Πορτοκάλογλου δεν σταματούσε να μιλά με τον κόσμο, να μας αφιερώνει τραγούδια, αλλά και να μας εξηγεί την ιστορία του κάθε τραγουδιού και κάτω από ποιες περιστάσεις τα έγραψε. Ήταν άκρως επικοινωνιακός σε ένα άκρως δεκτικό κοινό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τόσο η Βασιλική Καρακώστα όσο και ο Απόστολος Βαλαρούτσος ξεσήκωσαν το κοινό στις σόλο ερμηνείες τους, ενώ ο Νίκος Πορτοκάλογλου τους σιγοντάριζε κάνοντας τους δεύτερη φωνή, είτε παίζοντας ο ίδιος ντραμς και κιθάρα! Δύο ταλαντούχα παιδιά με εξαιρετικές και πολύ αισθαντικές φωνές που πιθανότατα θα μας απασχολήσουν ακόμα περισσότερο με μελλοντικές δικές τους δουλειές.
Τα λόγια περιττεύουν όταν το μικρόφωνο παίρνει ο Οδυσσέας Τσάκαλος, ένας καλλιτέχνης με "Κ" κεφαλαίο που το κοινό αναγνωρίζει την κάθε του κίνηση.

Στο τέλος της βραδιάς, παρατηρώντας επίτηδες και πάλι τα πρόσωπα του κόσμου, είδα ότι τη θέση του χαμόγελου είχε πάρει μια έκφραση ενθουσιασμού και ευχαρίστησης, μια έκφραση αναζωογόνησης! Ο Νίκος Πορτοκάλογλου σίγουρα είναι από τους λίγους ερμηνευτές που ξέρουν να ταξιδεύουν και να αποφορτίζουν το κοινό από την καθημερινότητα, τόσο με την μουσική του όσο και με την ξεχωριστή του φωνή.

Κανείς δεν πρέπει να χάσει ένα τέτοιο πρόγραμμα, μέχρι και ο πιο απαιτητικός ακροατής θα περάσει ένα υπέροχο βράδυ. Ο Νικός Πορτοκάλογλου με την παρέα του θα μείνουν στο Σταυρό του Νότου μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου... Βιαστείτε!

Δείτε επίσης...
Το δελτίο τύπου για το πρόγραμμα
Αποκλειστική συνέντευξη του Νίκου Πορτοκάλογλου στο Music Corner
Κριτική για το τελευταίο cd του Νίκου Πορτοκάλογλου "Ένα βήμα πιο κοντά"

-----

Αποκλειστικές φωτογραφίες του Music Corner, από τη πρεμιέρα!

***Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner...
*** Όλες οι φωτογραφίες έχουν τραβηχθεί με ψηφιακή μηχανή Olympus, για λογαριασμό του Music Corner.

MC Team ID