"Όνειρα... Η μνήμη στο τραγούδι"...
Συνέντευξη τύπου για τις επικείμενες εμφανίσεις της Χάρις Αλεξίου
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών...

14/2/07
Γράφει η Γεωργία Τσάκωνα
Music Corner

"...Όνειρα... Η μνήμη στο τραγούδι", είναι ο τίτλος που διάλεξε η Χάρις Αλεξίου να δώσει σε μια σειρά συναυλιών που θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Με αφορμή λοιπόν το παραπάνω γεγονός το Μέγαρο άνοιξε της πόρτες του την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και η Χαρούλα υποδέχτηκε φίλους και δημοσιογράφους, έτοιμη να απαντήσει σε ερωτήσεις και να μιλήσει για τις λεπτομέρειες του προγράμματος της. Η μεγάλη τραγουδίστρια και τραγουδοποιός του Ελληνικού πενταγράμμου, έφτασε στον χώρο με μια μικρή καθυστέρηση δέκα λεπτών και αφού έβγαλε τις καθιερωμένες φωτογραφίες, ετοιμάστηκε για την προκαθορισμένη συνέντευξη τύπου. Μαζί της ήταν και ο σολίστ Αλέξανδρος Μυράτ (που θα διευθύνει τις 4 από τις 5 συναυλίες), ο ενορχηστρωτής της Κώστας Παπαδούκας και φυσικά ο χορηγός της όλης εκδήλωσης Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Ευάγγελος Μυτιληναίος που φανερά υπερήφανος για την χορηγία που έχει αναλάβει μίλησε για την ερμηνεύτρια, την εκτίμηση και τον σεβασμό που της έχει αλλά και την επιμονή του να αναλάβει αποκλειστικά τις συγκεκριμένες συναυλίες.

Στην συνέχεια η κυρία Αλεξίου μιλώντας για την δουλειά που έχει ετοιμαστεί, τόνισε ότι κύριο μέλημα της ήταν και είναι να διατηρήσει την ταυτότητα της και να μην παρουσιάσει κάτι που η ίδια δεν είναι και δεν εκφράζει εκείνη ή το κοινό της. Στάθηκε επίσης στο πόσο δύσκολο να επιλεγούν τα τραγούδια που θα ακουστούν στις συναυλίες, ανάμεσα στις τόσες μεγάλες επιτυχίες που έχει ερμηνεύσει κατά καιρούς και στους τόσους πετυχημένους δίσκους της. Παρ' όλα αυτά η τελική επιλογή έγινε τόσο από την ίδια όσο και από τους κυρίους Μυράτ και Παπαδόπουλο (ο σκηνοθέτης και σκηνογράφος των μουσικών αυτών εμφανίσεων), που με μόνο γνώμονα την καρδιά τους και την ψυχή τους επέλεξαν τραγούδια από όλη την "Μουσική παλέτα" της ερμηνεύτριας: ρεμπέτικα, λαϊκά, δημοτικά, έντεχνα, αλλά και πιο δυτικότροπα.

Ο κ. Μυράτ (διευθυντής ορχήστρας) με τη σειρά του εξέφρασε την μεγάλη του χαρά που θα βρεθεί επί σκηνής με την Χαρούλα και την ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, ενώ υπογράμμισε και εκείνος το δύσκολο έργο που ανέλαβαν όσον αφορά την επιλογή των τραγουδιών ανάμεσα στις εκατοντάδες επιτυχίες που έχει ερμηνεύσει η μεγάλη αυτή καλλιτέχνιδα.

Αξίζει να πούμε ότι αρχικά είχαν προγραμματιστεί τέσσερις συναυλίες (26/2, 27/2, 28/2 και 2/3), που μέσα σε λίγες μόνο ώρες έγιναν sold out, έτσι ύστερα από τις πιέσεις του κόσμου, οι ιθύνοντες πρόσθεσαν άλλη μία (3/3) (με σολίστ τον Ανδρέα Συμεωνίδη) που και πάλι όμως τα εισιτήρια της εξαφανίστηκαν μέσα σε δύο ώρες! Η ίδια η Αλεξίου μεταξύ σοβαρού και αστείου είπε ότι ούτε η ίδια δεν πρόλαβε να προμηθευτεί εισιτήρια για τους δικούς της ανθρώπους!

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η απάντηση που έδωσε η τραγουδίστρια σε ερώτηση δημοσιογράφου,

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, είπε με τ σεμνότητα που τη χαρακτηρίζει ότι δεν περίμενε πως το τελευταίο της cd "Βύσσινο και Νεράντζι" θα έφτανε να γίνει πλατινένιο, κι αυτό λόγω του παραδοσιακού ύφους του που δεν είναι και ότι πιο εμπορικό, ενώ δεν περίμενε καν να είναι οι συγκεκριμένες συναυλίες της sold out.
Από κάτι τέτοιες δηλώσεις μπορούμε να διακρίνουμε το ήθος τον χαρακτήρα και την σεμνότητα ανθρώπων που είναι πραγματικά ανεπανάληπτοι και άξιοι καλλιτέχνες οι οποίοι δεν αναλώνονται σε μικροπρέπειες και βεντετισμούς.

Ακόμη εξήγησε ότι συνειδητά δεν κάνει εμφανίσεις σε κάποια νυχτερινή σκηνή, αφού την ευχαριστεί να αφιερώνεται με άλλους τρόπους στην δουλειά της, ενώ δεν απέκλεισε να κάνει στο μέλλον κάποιες πολύ επιλεγμένες εμφανίσεις, σε συναυλιακό στυλ.

Τέλος μας άφησε με μια μικρή απορία αφού σε ερώτηση για το επόμενο της βήμα, χαμογέλασε πονηρά και μας είπε να κάνουμε υπομονή μέχρι το καλοκαίρι, οπότε και θα έχουμε νεότερα...

-----

***Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner...

MC Team ID