Και λυρικά και ηλεκτρικά και λαϊκά!
Πήγαμε στη πρεμιέρα Γεράσιμου Ανδρεάτου - Μαρίας Σπυροπούλου στον Συρμό!
22/3/07
Music Corner: Χορηγός επικοινωνίας του προγράμματος

Ο "Συρμός" είναι από τις σκηνές που μου αρέσουν πολύ. Χώρος ζεστός, που φέρνει τον ακροατή κοντά στον καλλιτέχνη. Όλοι εκεί μέσα είναι σαν μία μεγάλη παρέα. Αυτό το χώρο επέλεξε και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος που μαζί με τη Μαρία Σπυροπούλου και τέσσερις πολύ καλούς μουσικούς παρουσιάζουν τρία διήμερα με μουσικές προτάσεις από την έντεχνη και λαϊκή σκηνή. Ομολογώ ότι ήμουν περίεργη για το πρόγραμμα... Είδα πάνω στη σκηνή κοντραμπάσο, πλήκτρα, ηλεκτρική, ακουστική κιθάρα, κρουστά αλλά και μπουζούκι και μπαγλαμά.

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος μας καλωσόρισε με το αγαπημένο "έλα να παίξουμε" από το σήριαλ "λόγω τιμής". Το πρώτο μέρος κυλάει με λυρικά κομμάτια από παλαιότερες δισκογραφικές δουλειές και με νέες προτάσεις από τον καινούργιο του δίσκο με τον Μιχάλη Κουμπιό "Εδώ Μένω" που έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος.

Ήχος διαφορετικός από τον καθαρά λαϊκό που έχουμε συνηθίσει το Γεράσιμο Ανδρεάτο, με ροκ ακούσματα και έντονες ηλεκτρικές αναφορές, τζαζ αυτοσχεδιασμούς αλλά και παραδοσιακά κομμάτια ηπειρώτικα ή έστω ...σαν ηπειρώτικα!

"Σκονισμένα παπούτσια", "νωρίς", "να μπω μέσα στη σκέψη σου", "οι γυναίκες οι παλιές", "τα μεγάλα λόγια"...

Μαζί του στη σκηνή η Μαρία Σπυροπούλου που τώρα κάνει τα πρώτα της δισκογραφικά βήματα και διαθέτει φωνή "άγρια" αλλά και "μελωδική" μαζί, λαϊκή και ροκ! "Όταν πέφτει το βράδυ", "αγάπησε με"...
Μελωδικό και ατμοσφαιρικό το παραδοσιακό κλίμα με το "καίγομαι και σιγολιώνω", στιγμή που ο Άγγελος Παπαδάτος σολάρει στο κοντραμπάσο, "στης πικροδάφνης τον ανθό", τελείως ροκ με τον Βαγγέλη Πετράτο να τζαμάρει στην ηλεκτρική κιθάρα, "άι της αγάπης μαχαιριά" με διαφορετικό ύφος απ' ότι έχουμε συνηθίσει, μου άρεσε πολύ!

Στα πλήκτρα ο Κώστας Καραγιάνης και στα κρουστά ο Φίλιππος Λευκαδίτης κάνουν κι εκείνοι με τη σειρά τους εμφανή την παρουσία τους στις σολιστικές στιγμές και στα γεμίσματα των κομματιών.

Τέλος πρώτου μέρους...

Στο δεύτερο μέρος, βγαίνει ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και πιάνει το μπουζούκι οπότε ξέρεις, καταλαβαίνεις τι θα επακολουθήσει...! Λαϊκό πρόγραμμα... Άκης Πάνου, Βαγγέλης Κορακάκης, "ταξίδι στα Κύθηρα", "για σένα ο δρόμος είναι δρόμος", "ο κουρασμένος δρόμος μου"... Στο σχήμα προστίθεται και δεύτερο μπουζούκι με τον Βασίλη Παπαδόπουλο και συνεχίζουν... "Έτσι είναι μάτια μου η αγάπη μας πληγώνει", "χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια", "πάλι στη σκέψη της τρελής"...

Πολύ κέφι το δεύτερο μέρος με όλο τον κόσμο να τραγουδάει, "ας τον τρελό στην τρέλα του", "του κόσμου το περίγελο", "είχα τα μάτια μου κλειστά", "είδα τα μάτια σου κλαμμένα καλή μου"... Του πάνε πάρα πολύ τα λαϊκά τραγούδια κι όταν ο τραγουδιστής μπορεί να στηρίξει τα τραγούδια του τότε και ο ακροατής περνάει πραγματικά καλά και "μερακλώνει" και χαίρεται και διασκεδάζει και γεμίζει από τη μουσική.

Κάτι που μου άρεσε πάρα πολύ είναι η αναφορά σε όλα τα τραγούδια στους δημιουργούς των κομματιών στιχουργούς και συνθέτες, έμαθα για πολλά που δεν ήξερα ποιος τα έχει γράψει ή για άλλα είπα με έκπληξη ..."έλα, δικό του είναι αυτό;"

Λόγω τραγουδιών λοιπόν, λόγω ήχων, λόγω της ανάγκης των καιρών για καλό ελληνικό τραγούδι, θα κρατήσω αυτό που μένει από τα ωραία τραγούδια, δηλαδή τις ιδέες, τα χρώματα, τη διάθεση, τη διασκέδαση, το άκουσμα, κρατώντας σε πείσμα της επιφάνειας το ίδιο πάθος για τον αληθινό τρόπο.

Δείτε επίσης...
Το δελτίο τύπου για το πρόγραμμα

-----

Αποκλειστικές φωτογραφίες του Music Corner, από τη πρεμιέρα!

***Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner...
*** Όλες οι φωτογραφίες έχουν τραβηχθεί με ψηφιακή μηχανή Olympus, για λογαριασμό του Music Corner.

MC Team ID