"Ταξίδια φιλιά" με 46 βαθμούς υπό σκιάν!
Ο καύσωνας δεν στάθηκε ικανός να καταστρέψει τη συναυλία του Γιάννη Κότσιρα και της παρέας του στο Λυκαβηττό!
2/7/07
Music Corner
Χορηγός επικοινωνίας της συναυλίας

Η συναυλία του Γιάννη Κότσιρα για τα 10 χρόνια ζωντανών εμφανίσεων συνέπεσε με την πιο ζεστή μέρα του Ιουνίου, ίσως και του καλοκαιριού! Την Τετάρτη 27 Ιουνίου, το πρωί στην Αθήνα το θερμόμετρο είχε δείξει 46 βαθμούς Κελσίου (!), έτσι, το βραδάκι που ξεκινήσαμε για το Θέατρο του Λυκαβηττού, όλοι ήμασταν ήδη εξαντλημένοι από τη ζέστη! Η πρόσβαση στο λόφο του Λυκαβηττού έμοιαζε αδύνατη, η αστυνομία είχε κλείσει από νωρίς το δρόμο στα αυτοκίνητα, με τα πόδια λίγοι το τόλμησαν μέσα στη ζέστη και η μόνη λύση φαινόταν να είναι το τελεφερίκ! Και αυτό όμως παραλίγο να μας προδώσει, καθώς μέσα στα γενικότερα προβλήματα ηλεκτροδότησης εξαιτίας του καύσωνα, κόπηκε το ρεύμα και στο τελεφερίκ!!! Ευτυχώς μόνο για μισή ώρα γιατί τελικά όλοι φτάσαμε, το θέατρο γέμισε και η συναυλία άρχισε σχεδόν στην ώρα της, μόλις με ένα τέταρτο καθυστέρηση.

Ο Γιάννης Κότσιρας εμφανίστηκε στη σκηνή, με νέο πλέον κοντοκουρεμένο look στα μαλλιά, ερμηνεύοντας τραγούδια απ' το τελευταίο του άλμπουμ "Ταξίδια φιλιά" αλλά και παλιότερα τραγούδια, την αγαπημένη "Αλεξάνδρεια", "Χάντρα θαλασσιά" και "Θα σπάσω εφτά ποτήρια", βάζοντας μας στο κλίμα από την αρχή!

Πρώτος καλεσμένος επί σκηνής, ο Στάθης Δρογώσης με το πιάνο του, ερμηνεύουν παρέα το "Πουλί του νότου" και το "Συγχώρεσε με" ενώ η ενότητα κλείνει με τον Στάθη Δρογώση σε μια διαφορετική εκτέλεση της "Προδοσίας". Ο Γιάννης Κότσιρας επιστρέφει στη σκηνή ερμηνεύοντας το "Πώς θα πεθάνω εγώ χωρίς εσένα" ενώ μας ενημερώνει οτι ο Κώστας Λειβαδάς δε θα παραβρεθεί στη συναυλία λόγω ασθένειας.

Επόμενος στη σκηνή ο Μανώλης Φάμελλος με τον οποίο τραγουδάνε αρχικά το "Σεντόνι" και κάπου εκεί το κοινό αρχίζει να "ανεβαίνει"! Στη συνέχεια ο Φάμελλος μας εξηγεί πώς έγραψε το "Σεντόνι" ένα βράδυ στο σπίτι του και πώς από ένα ...sms που έστειλε, βγήκε ο στίχος "Τι φοράς όταν κοιμάσαι;"! Ο ίδιος ερμηνεύει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο "Ένας έρωτας φθηνός".

Σειρά έχει η Ραλλία Χρηστίδου, η οποία ανεβαίνει στη σκηνή, στα φωνητικά του "Λέει, Λέει", στη συνέχεια ερμηνεύουν με τον Γιάννη Κότσιρα το ντουέτο τους "Ένα σύννεφο" και κλείνει με τη νέα της επιτυχία "Κρύψου".

Στη σκηνή ανεβαίνουν διαδοχικά ο Θάνος Παπανικολάου και η Σοφία Στρατή. Έκπληξη το ντουέτο του Γιάννη Κότσιρα με τη Σοφία Στρατή "Όλα είναι το μυαλό", το οποίο κανονικά ερμηνεύει μαζί με την Χαρούλα Αλεξίου.

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Γιάννης Κότσιρας στη σκηνή, και το κοινό κυριολεκτικά ξεσηκώνεται με "Τι ζητάω", "Έτσι κι αλλιώς" και "Εφάπαξ"! Στη ίδια διάθεση παραμένει, όταν στην παρέα προστίθεται και ο Αντώνης Μιτζέλος, ο οποίος κατά τη γνώμη μου έχει γράψει στον Γιάννη Κότσιρα μερικά από τα καλύτερα τραγούδια της δισκογραφίας του: "Φύλακας άγγελος", "Φτάνει που κλαίμε" και η "Πρώτη μας φορά"...

Μεγάλη αποθέωση γνωρίζει όταν εμφανίζεται στη σκηνή ο Νίκος Πορτοκάλογλου! Μαζί με τον Γιάννη Κότσιρα ερμηνεύουν διαδοχικά "Δεν είμαι από δω", "Πώς μπορώ" και φυσικά "Θάλασσα μου σκοτεινή"!

Ο τελευταίος καλεσμένος της βραδιάς είναι ο Δημήτρης Μπάσης με τους ...θρυλικούς πλέον "Ψίθυρους καρδιάς" του! Ο ίδιος ερμηνεύει μόνος του και το "Τίποτα" του Γιάννη Κότσιρα.

Η έκπληξη της βραδιάς ακούει στο όνομα "Ελένη Τσαλιγοπούλου", η οποία βρέθηκε στη συναυλία και ...ανέβηκε να πει κι ένα τραγούδι! "Χίλιες σιωπές" και ...χιλιάδες χειροκροτήματα για Τσαλιγοπούλου- Κότσιρα και το αυθόρμητο ντουέτο τους!

Το φινάλε ανήκει ολοκληρωτικά στον Γιάννη Κότσιρα ο οποίος μόνος του πλέον ερμηνεύει τραγούδια από τις τελευταίες του δουλειές, αφήνοντας για το τέλος το καλύτερο! Με όλους τους φίλους του επί σκηνής ερμηνεύει το τραγούδι που του άνοιξε το δρόμο για την επιτυχία και έχει σημαδέψει ανεξίτηλα την καριέρα του...

Στο τσιγάρο που κρατώ,
στον ένα μου Θεό,
να μη δώσει να ξημερωθώ,
στο κορμί αυτό τ' αγγελικό,
στο στόμα που φιλώ,
έτσι μια ζωή θα σ' αγαπώ...!


-----

***Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner...
*** Όλες οι φωτογραφίες έχουν τραβηχθεί με ψηφιακή μηχανή Olympus, για λογαριασμό του Music Corner.

MC Team ID