IN THE KITCHEN!
Μια παράσταση για ...καλοφαγάδες!
Μαγειρεύει η Ανδριάνα Μπάμπαλη και σερβίρει ο Γιώργης Χριστοδούλου!

19/3/07
Music Corner: Χορηγός επικοινωνίας του προγράμματος

Την κουζίνα την αγαπάμε όλοι! Όταν μάθαμε λοιπόν ότι η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Γιώργης Χριστοδούλου μαγειρεύουν και μας περιμένουν στην κουζίνα τους για να μας προσφέρουν μια λαχταριστή και ...γευστική παράσταση πώς θα μπορούσαμε να αρνηθούμε;

Έφτασα «πεινασμένη» στο GazARTE, την Πέμπτη 15/03 γεμάτη περιέργεια να δοκιμάσω ...νέες μουσικές γεύσεις! Αν και καθημερινή, δεν σταμάτησε να μπαίνει κόσμος – κυρίως νεαρής ηλικίας - μέχρι που γέμισε και η τελευταία θέση στο μπαρ ή ακόμα και τα σκαλιά που οδηγούν στον εξώστη!

Και ενώ όλοι περιμέναμε να ξεκινήσει η μουσική, αρχίζει να παίζει στο video-wall ένα φιλμάκι με πρωταγωνιστές τους δύο καλλιτέχνες. Περιμένουν τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο ως ...αρχιμαφιόζο που τους αναθέτει την αποστολή τους: να επιβιώσουν στο live και για έπαθλο θα έχουν ένα ταξίδι στο «Μόντε Κάρλο»!

Οι εκπλήξεις ξεκίνησαν από νωρίς και, όπως φάνηκε, είχαν και συνέχεια!

Το ...γεύμα άρχισε με τον Γιώργη να μας δηλώνει ότι «αγαπάει τις σιωπές, τις περίεργες μουσικές...» (ένα τραγούδι απ’ το "νεογέννητο" δίσκο του «Μην αλλάξεις ποτέ») και την Ανδριάνα να αφιερώνει στους φίλους της τα «Κόκκινα γυαλιά» του Σταμάτη Κραουνάκη. Με ανάλαφρη διάθεση, χιούμορ και ιδιαίτερη χημεία μεταξύ τους τραγούδησαν γνωστές επιτυχίες («Γύρνα πίσω», «Μην πεις ποτέ», «Όλα τα λεφτά», «Κλείσε τα μάτια») σε ένα κοινό πολύ θερμό που χειροκροτούσε ρυθμικά σε κάθε ευκαιρία.

Μας «μύησαν» στον δικό τους αισθητικό μικρόκοσμο με απρόβλεπτες επιλογές τραγουδιών σε ρυθμούς του swing, της bossa nova και του twist. Η Ανδριάνα ...μαγείρεψε τη «Σερενάτα» της Αρλέτας, την ανακάτεψε με την «Συχνότητα» και ο Γιώργης μας σέρβιρε τη «Λίζα και τη κορνίζα» πασπαλισμένη με λίγες ακόμα μελωδίες από τα καινούργια του τραγούδια («Φιλιά στο κινητό» του Γιώργου Δημητριάδη, «ο Πειρατής»).

Και μετά από ένα απαραίτητο διάλειμμα για να ...ξεφουσκώσουμε κάπως, επανήλθαν δριμύτεροι οι δύο καλλιτέχνες και ξεκίνησε ένα πάρτυ από τη δεκαετία του '80 με το «Μπαράκι» του Πασχάλη και το «Σ' αγαπώ» από τη "Λούφα και Παραλλαγή Ι", ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούσαμε video με τον Γιώργη και την Ανδριάνα σε ...τρυφερό τετ α τετ όπως και εικόνες από την γνωστή ταινία - ευρηματική η πινελιά της Μαρίας Σκόκα!

Μας αιφνιδίασε για άλλη μια φορά ο Γιώργης όταν ακούσαμε το «¶μα θες να φύγεις φύγε» ανασκευασμένο και το «Die for you» της Παπαρίζου σε jazz ρυθμό, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να ιντριγκάρει με το δικό του προσωπικό στυλ έχοντας επίγνωση των κελευσμάτων των καιρών!

Παρόλο που η Ανδριάνα μας εκμυστηρεύτηκε ότι τα κενά ανάμεσα στα τραγούδια την κάνουν και νιώθει άβολα, εμείς εισπράξαμε μια χαλαρότητα και οικειότητα, ειδικά μεταξύ των δύο συνεργατών, που συνέβαλε στην φιλική ατμόσφαιρα και έκανε το κοινό να "λυθεί" αμέσως. Ανάμεσα σ' αυτό διακρίναμε τον Κώστα Λειβαδά (συνθέτη και στιχουργό της Ανδριάνας), τον Μάνο Πυροβολάκη, τον Σταύρο Σιόλα, τη Μαρλέν Κωσταντινίδου και την Ελένη Τσαλιγοπούλου σε πολύ καλή διάθεση, η οποία ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε με τα παιδιά.

Αφού μας παρουσίασαν τους μουσικούς τους (ο ¶κης Κατσουπάκης στο πιάνο και την ενορχήστρωση, ο Βαγγέλης Τζάτζος στο μπάσο, ο Βαγγέλης Καλαμάρας στα τύμπανα και ο Γιάννης Οικονομίδης στο σαξόφωνο και φωνή) ολοκλήρωσαν το μουσικό μας δείπνο προσφέροντας για επιδόρπιο το "Copacabana" (όπου τους είδαμε να χορεύουν με γούνα και μαύρα γυαλιά!).

Για όσους είναι λάτρεις της καλής μουσικής ...κουζίνας, μπορώ να βεβαιώσω ότι θα φύγουν «χορτασμένοι», όπως έφυγα κι εγώ και πιστέψτε με, δεν ευθύνονται γι' αυτό οι ξηροί καρποί που ...τσάκισα κατά τη διάρκεια της βραδιάς!

Δείτε επίσης...
Το δελτίο τύπου για το πρόγραμμα

-----

Αποκλειστικές φωτογραφίες του Music Corner, από το πρόγραμμα!


Η Ελένη Τσαλιγοπούλου "εντοπίστηκε" ανάμεσα στο κοινό και αποδέχθηκε τη πρόσκληση να ανέβει στη σκηνή και να αφήσει και το δικό της ερμηνευτικό στίγμα στο πρόγραμμα!

***Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner...
*** Όλες οι φωτογραφίες έχουν τραβηχθεί με ψηφιακή μηχανή Olympus, για λογαριασμό του Music Corner.

MC Team ID