ΜΙΑ ...ΧΡΥΣΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑ!
Το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, έγινε χρυσό και βραβεύθηκε...
7/12/07
Music Corner

Η συγκίνηση, το χιούμορ και φυσικά το τραγούδι περίσσευε χθες το βράδυ (5/12) στο πατάρι του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, όπου ο Μίκης Θεοδωράκης, η Μαρία Φαραντούρη, ο Κώστας Καρτελιάς, η Irina Valentinova και ο Γιώργος Μακράκης παρέλαβαν από τη Legend χρυσούς δίσκους για τις πωλήσεις της "Οδύσσειας"!

Στο εν λόγω έργο του, ο Μίκης Θεοδωράκης αφηγείται ως άλλος Οδυσσέας τις περιπέτειες καθενός από εμάς, αποκαλύπτοντας ότι όλοι αναζητούμε μια Ιθάκη...

"Η ψυχή είναι κρύα στην ηλικία μου, αλλά με συνεπήρε η ποίηση του Κώστα Καρτελιά που έντυσε με θαυμάσια ενορχήστρωση η Irina Valentinova" ανέφερε ο Μίκης Θεοδωράκης. Όσο για τη Μαρία Φαραντούρη, αφού έκανε μια σύντομη αναδρομή στην πολύχρονη και ουσιαστική σχέση τους, δεν παρέλειψε να την "πειράξει" τόσο για τις αναφορές της στον Μάνο Χατζιδάκι όσο και για την ενασχόλησή της με την πολιτική.

"Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα ενέπνεα τον Θεοδωράκη και ότι σε μια τόσο αντιποιητική εποχή, ο δίσκος θα είχε τέτοια απήχηση" ανέφερε ο Κώστας Καρτελιάς, ο οποίος θα κρατά πάντα - όπως είπε - την ανάμνηση του απογεύματος που ο Μίκης Θεοδωράκης τραγούδησε στο studio τους στίχους του.

Για την περιπέτεια του ανθρώπου που περιγράφεται μοναδικά στο συγκεκριμένο έργο, μίλησε η Μαρία Φαραντούρη, διευκρινίζοντας ότι όταν τραγουδούσε την Οδύσσεια είχε στο μυαλό της την κόρη του συνθέτη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, στην οποία αφιέρωσε τα συγκεκριμένα τραγούδια.

Η πολύ όμορφη βραδιά στον Ιανό, κύλησε με την Irina Valentinova στο πιάνο και τη Μαρία Φαραντούρη, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Δώρο Δημοσθένους, τη Μαρία Ζώη αλλά και την Μαργαρίτα Θεοδωράκη να τραγουδούν την Οδύσσεια και πολλά ακόμη τραγούδια.

Στον ΙΑΝΟ βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Άρης Σπηλιωτόπουλος, η βουλετής του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, η Ελένη Καραΐνδρου, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Νίκος Κηπουργός, ο Ηλίας Ανδριόπουλος, ο Γιάννης Μετζικώφ, ο Γιώργος Γραμματικάκης, ο Γιώργος Χρονάς, η Μελίνα Τανάγρη, ο Γιάννης Διακογιάννης, ο Στάμος Σέμσης, ο Γιώργος Μονεμβασίτης, ο Γιώργος Παπαστεφάνου, ο Λάμπης Ταγματάρχης κ.α.

-----

***Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner...

MC Team ID