Μελίνα Ασλανίδου "unplugged στον Ερωτικό Mare"!
Η γνωστή ερμηνεύτρια παρουσίασε τα νέα της τραγούδια στη Θεσσαλονίκη...
Το Music Corner ήταν εκεί!

24/11/2008
Music Corner

Η Μελίνα Ασλανίδου είναι μια από τις πιο χαρισματικές ερμηνεύτριες της νέας γενιάς. Την ξεχώρισα από τα πρώτα της βήματα, όταν πριν αρκετά χρόνια τραγουδούσε "τα πιο ωραία λαϊκά" στον Μύλο της Θεσσαλονίκης, στο πλευρό του Χρήστου Μυτρέτζη. Δεν μου ξένισε λοιπόν καθόλου, αντιθέτως περίμενα πως κάποια στιγμή θα ακουγόταν και ευρέως το όνομά της, όταν εν μια νυκτή την λάτρεψε όλη η Ελλάδα μέσα από την επανεκτέλεση του θρυλικού τραγουδιού του Μίμη Πλέσσα "Τι σου 'κανα και πίνεις" που πρωτοερμήνευσε η σπουδαία Πόλυ Πάνου. Από εκεί και πέρα ο δρόμος της ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα διότι τραγούδησε μερικά από τα πιο ωραία τραγούδια των τελευταίων χρόνων και στάθηκε πλάι στους μεγαλύτερους Έλληνες τραγουδιστές (Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Μητροπάνος, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Ελευθερία Αρβανιτάκη). Αυτές τις μέρες και κάνοντας έναν απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας της κυκλοφορεί μια συλλογή με τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της.

Ενόψει λοιπόν της κυκλοφορίας της νέας δουλειάς, ένας από τους πιο δημοφιλείς ραδιοφωνικούς σταθμούς της συμπρωτεύουσας, ο "Ερωτικός Fm", εγκαινιάζοντας μια σειρά εκδηλώσεων με unplugged εμφανίσεις αγαπημένων ελλήνων καλλιτεχνών, διοργάνωσε, το βράδυ της Πέμπτης 20 Νοεμβρίου, μια ξεχωριστή βραδιά, σε ένα πολύ φιλόξενο και ζεστό χώρο, τον "Ερωτικό Mare" στην περιοχή της Κρήνης στη Θεσσαλονίκη. Απόλυτη πρωταγωνίστρια της βραδιάς η γλυκύτατη Μελίνα και συμπρωταγωνιστές τρεις ξεχωριστοί μουσικοί, ο πολύ σπουδαίος Μανώλης Καραντίνης (μπουζούκι), αλλά και οι επίσης άξιοι Χρήστος Αλεξάκης (πλήκτρα- ενορχήστρωση) και Κώστας Μιχαλός (κιθάρες).

Από πολύ νωρίς, το κοινό γέμισε ασφυκτικά το μαγαζί του Ερωτικού, το οποίο είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για την εν λόγω μουσική εκδήλωση. Ανάμεσα στον κόσμο, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ραδιοφωνικού σταθμού, διακρίναμε και δύο συναδέλφους της Μελίνας, τον Βασίλη Καρρά και τον Διονύση Μακρή, καλλιτέχνες που πρεσβεύουν ένα διαφορετικό ρεπερτόριο από αυτό που κατά βάση έχει υιοθετήσει η ίδια, ωστόσο έδειχναν να απολαμβάνουν την εμφάνιση της και να σιγοτραγουδούν μαζί της μερικές από τις πιο μεγάλες της επιτυχίες!

Η Μελίνα, απαστράπτουσα και πολύ όμορφα ντυμένη, έκανε την εμφάνιση της γύρω στις δέκα και τέταρτο και υπό την συνοδεία του μπουζουκιού του Καραντίνη μας χάρισε την πιο ζεστή της καλησπέρα. Για αρχή επέλεξε να ερμηνεύσει ένα τραγούδι που την χαρακτηρίζει και την ακολουθεί σε όλες τις εμφανίσεις της μέχρι σήμερα. Πρόκειται για το "Ναι, θα πω", μια σύνθεση του Νίκου Αντύπα σε στίχους της αγαπημένης μας Λίνας Νικολακοπούλου. Αμέσως μετά το καλωσόρισμα και τα απαραίτητα ευχαριστήρια στον Ερωτικό που είχε την ξεχωριστή πρωτοβουλία να διοργανώσει μια τέτοια όμορφη βραδιά, η Μελίνα με τη βελούδινη φωνή της μας ταξίδεψε στα πιο γοητευτικά μονοπάτια του μουσικού της δρόμου.

Στο πρόγραμμα της συμπεριέλαβε και τα δεκαεννιά τραγούδια που βρίσκονται στη νέα της δισκογραφική δουλειά "Στο δρόμο" καθώς και κάποια αγαπημένα λαϊκά. Τραγούδια από τους δύο προσωπικούς της δίσκους "Το πέρασμα" και το "Παιχνίδι είναι", ανάμεσα στα οποία το πολυαγαπημένο "Λάθος" του Αντώνη Βαρδή (εκείνη τη βραδιά μας το αφιέρωσε δύο φορές προς μεγάλη απαίτηση του κοινού), το πολύ τρυφερό "Πάει καιρός" του Θοδωρή Παπαδόπουλου και της Σμαρώς Παπαδοπούλου, που αποτελεί και την πρώτη μεγάλη προσωπική της επιτυχία καθώς και το ένα "Τσιγάρο βαρύ" που μας το χάρισε απλόχερα και δεν της το αρνηθήκαμε παρ' όλο που δεν καπνίζουμε! Από τις πιο δυνατές στιγμές της εμφάνισης της ήταν η πραγματικά εξαιρετική της ερμηνεία στο "Παιχνίδι είναι" του Στέφανου Κορκολή και του Νίκου Μωραΐτη καθώς και η ενδιαφέρουσα προσέγγιση της σε δύο αγαπημένα τραγούδια που σημαδεύτηκαν από τις φωνές του Σωκράτη Μάλαμα και της Ελένη Βιτάλη αντίστοιχα. Πρόκειται για την πολυτραγουδισμένη "Πριγκηπέσα", που όμως ακούγεται διαφορετική και φρέσκια από τη φωνή της Μελίνας και "Το ένα χειμωνιάτικο πρωί" που ακόμη και αν έχει την ανεξίτηλη σφραγίδα της μεγάλης Ελένης Βιτάλη, έχω την αίσθηση πως πρόκειται να γνωρίσει, με το νέο ρούχο που της φορέθηκε, μια δεύτερη καριέρα! Τα δύο αυτά τραγούδια, υπό την ενορχηστρωτική καθοδήγηση του Μανώλη Καραντίνη, συμπεριλαμβάνονται στον "δρόμο" και αποτελούν, μαζί με το καινούριο τραγούδι του Zeljko Joksimovic σε στίχους Νίκου Μωραΐτη με τίτλο "Πόσο", το νέο υλικό του cd.

Από την συλλογή αυτή και κατ' επέκταση από την εκδήλωση του Ερωτικού δεν θα μπορούσε να λείψουν φυσικά και το "Τι σου 'κανα και πίνεις" καθώς και το τραγούδι των Στράτου Καμενίδη, Χαράλαμπου Βασιλειάδη και Άννας Χρυσάφη "Το παρελθόν θυμήθηκα" με τα οποία η ερμηνεύτρια μας συστήθηκε το 2001 στη δισκογραφία. Τη βραδιά εκείνη τα τραγούδια αυτά κουβαλούσαν μια ιδιαίτερη φόρτιση και μια διάχυτη συγκίνηση από την τραγουδίστρια που τους χάρισε μια δεύτερη ευκαιρία και τα έβαλε στα στόματα όλων των Ελλήνων. Είχαν βλέπετε δοκιμαστεί σε αυτή την πόλη πολύ πριν τύχουν πλατιάς αποδοχής, όταν η Ασλανίδου μαζί με τους Απέναντι (το σχήμα στο οποίο ανήκε πριν ακολουθήσει σόλο καριέρα) τα "πρωτοεπικοινώνησε" με τον φοιτητόκοσμο και το φιλόμουσο κοινό της πόλης. Τη βραδιά της περασμένης Πέμπτης το ίδιο αυτό κοινό ήταν πάλι εκεί, αυτή τη φορά για να γιορτάσει μαζί με την τραγουδίστρια του μια επιτυχημένη πορεία που κορυφώνεται με το "κλείσιμο" ενός κύκλου και το ξεκίνημα μιας νέας αρχής!

Αν και το πρόγραμμα της παράστασης ήταν αυστηρά προκαθορισμένο η Μελίνα δεν θα μπορούσε να χαλάσει χατίρι στους ενθουσιώδεις θαυμαστές της που δεν έπαψαν στιγμή να την επευφημούν και έτσι ερμήνευσε πέρα από τα τραγούδια "του δρόμου" και κάποια άλλα παλιά και αγαπημένα. Ετσι λοιπόν μας χάρισε μια εξαιρετική εκτέλεση της "πρώτης φοράς" του Μίμη Πλέσσα ενώ ο ενθουσιασμός κορυφώθηκε όταν αναμετρήθηκε εντυπωσιακά με δύο κλασικά τραγούδια που αγαπήσαμε μέσα από τις αξεπέραστες φωνές του Δημήτρη Μητροπάνου και της Λίτσας Διαμάντη. Το πρόγραμμα της τραγουδίστριας έκλεισε σε πιο έντονους ρυθμούς και με μια εξωστρεφή εκδοχή του "Αν σ' αρνηθώ αγάπη μου". Και επειδή όταν στο κοινό υπάρχει ένας Βασίλης Καρράς, αυτό δεν μπορεί να μείνει ανεκμετάλλευτο, ο Θεσσαλονικιός τραγουδιστής με την αυθεντική λαϊκή φωνή ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της τραγουδίστριας και του Μανώλη Καραντίνη και μας χάρισε μια από τις επιτυχίες του.

Με αυτόν τον ανατρεπτικό τρόπο ολοκληρώθηκε μια πολύ όμορφη βραδιά, από αυτές που σπάνια βιώνουμε πια στους χώρους όπου εμφανίζονται τραγουδιστές. Περάσαμε δύο ώρες γεμάτες με όμορφα τραγούδια (η Ασλανίδου αν και έχει μόλις έξι χρόνια καριέρας έχει διαμορφώσει ένα πολύ αξιόλογο ρεπερτόριο), δυνατές ερμηνείες και μουσικές παιγμένες από μια καλοδουλεμένη σύνθεση μουσικών με προεξέχοντα τον κ. Καραντίνη που έκλεψε και πάλι την παράσταση. Ας ευχηθούμε να συνεχιστεί αυτή η τόσο ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία του Ερωτικού και σύντομα να απολαύσουμε και άλλες τέτοιες ξεχωριστές βραδιές παρέα με τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες!

* Ευχαριστούμε τον "Ερωτικό FM" για τις ευκολίες που μας παρείχε στο ρεπορτάζ...

Περισσότερες φωτογραφίες από το event


***Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner...
MC Team ID