Μαυρουδής - Μάργαρης επιστρέφουν με ..."πάθος"!
Παρουσίασαν το νέο cd της σειράς "cafe de l' art"...
6/3/2008
Music Corner
www.musiccorner.gr

Έγινε χθες το μεσημέρι (5/3) στο cafe του βιβλιοπωλείου Ιανός η παρουσίαση του έκτου άλμπουμ της σειράς Cafe de l' art με τίτλο "Passion" των Νότη Μαυρουδή και Παναγιώτη Μάργαρη που κυκλοφορεί από την Eros Music, label της Εταιρείας Γενικών Εκδόσεων Α.Ε.

Την εκδήλωση προλόγισε η κα Έφη Κανελλοπούλου εκ μέρους της εταιρείας, μιλώντας για όλη την επιτυχία της σειράς Cafe de l' art των Ν. Μαυρουδή και Π. Μάργαρη, που αποτελείται από γνωστά μουσικά θέματα του διεθνούς ρεπερτορίου διασκευασμένα για δύο κιθάρες και που από το 1999 που κυκλοφόρησε το πρώτο cd μέχρι σήμερα που κυκλοφορεί το έκτο, όλα από την Eros, έχει αποκτήσει φανατικούς ακροατές.

Στη συνέχεια ο Νότης Μαυρουδής μίλησε για το πώς ξεκίνησε αυτή η ιδέα των Cafe de l' art, "αθώα και ανυποψίαστα", από την ηχογράφηση κάποιων κομματιών διασκευασμένων για δύο κιθάρες που ο ίδιος και ο Π. Μάργαρης έπαιζαν σε συναυλίες τους, ηχογράφηση για ιδία ακρόαση και όχι με σκοπό την έκδοση κάποιου δίσκου. Τα 5 κομμάτια γίναν 6, 7 και τότε μπήκε η ιδέα για την έκδοση του πρώτου cd. Χαρακτηριστικό είναι ότι η έκδοση του πρώτου άλμπουμ διαδόθηκε από στόμα σε στόμα και ήταν τόση η αποδοχή του κόσμου που η εταιρεία ζήτησε την έκδοση του δεύτερου. Έτσι φτάσαμε σήμερα στο έκτο άλμπουμ της σειράς! Όπως είπε ο Νότης Μαυρουδής, η επιλογή του υλικού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Διαλέγουν τα κομμάτια με κριτήριο πρώτα να αρέσουν στους ίδιους, μετά να είναι γνωστά και αγαπητά στον κόσμο και τρίτον να μπορούν να προσαρμοστούν στον ήχο της κιθάρας. Επίσης σε κάθε δίσκο της σειράς, υπάρχουν δύο με τρία τραγούδια.

Συγκεκριμένα στο Passion από ένα τραγούδι ερμηνεύουν η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Νίκος Αλιάγας. Στην ερώτηση γιατί επέλεξε τον Νίκο Αλιάγα που δεν είναι επαγγελματίας τραγουδιστής, ο Νότης Μαυρουδής απάντησε πως διαλέγει ως ερμηνευτές ανθρώπους με πολύ έντονη εκφραστικότητα και δύναμη συναισθημάτων και έφερε σαν παράδειγμα τη συνεργασία του παλιότερα με τον Σταμάτη Κραουνάκη, τον Γρηγόρη Ψαριανό και τη Νένα Μεντή. Είπε επίσης για τον συνεργάτη του Παναγιώτη Μάργαρη πως πλέον είναι σαν ένα σώμα, μια ψυχή, ένα μυαλό και πως είναι πολύ σημαντικό που τον περνάει τουλάχιστον δύο δεκαετίες στην ηλικία γιατί αυτή η διαφορά λειτουργεί πολύ θετικά στο ντουέτο.

Στη συνέχεια ερμήνευσαν από το άλμπουμ τα κομμάτια Por una cabeza του C. Gardel, το Libertango του Astor Piazzola και μαζί με την Σόνια Θεοδωρίδου το Youkali του Kurt Weill σε μια συγκλονιστική ερμηνεία που καταχειροκροτήθηκε. Η Σόνια Θεοδωρίδου είπε για τη μεγάλη χαρά και τιμή να συμμετέχει σε αυτή τη δουλειά γιατί ο Νότης Μαυρουδής είναι παλιός έρωτας - μουσικά φυσικά (!), όπως διευκρίνησε χαριτολογώντας και ο Νότης Μαυρουδής είπε πως η τιμή και η χαρά είναι δική τους, να συνεργάζονται με μία τόσο σπουδαία ερμηνεύτρια παγκόσμιου βεληνεκούς.

Ανάμεσα στους παρευβρισκομένους ήταν ο Γιώργος Χρονάς, ο Γιώργος Μονεμβασίτης, η Αναστασία Μουτσάτσου, ο Γιώργος Σταυριανός, η Μαρία Λούκα, ο Δημήτρης Οικονομάκης, ο Γιώργης Χριστοδούλου κ.ά.


Μάργαρης - Θεοδωρίδου - Μουτσάτσου - Μαυρουδής...

Μαυρουδής - Λούκα - Οικονομάκης

Μαυρουδής - Θεοδωρίδου - Μάργαρης

Μαυρουδής - Θεοδωρίδου - Μάργαρης

Μαυρουδής - Σταυριανός

Μαυρουδής - Μουτσάτσου

Μάργαρης - Μονεμβασίτης - Μουτσάτσου - Μαυρουδής
MC Team ID