R U σικ enough??????
Πήγαμε στο live της Μελίνας και της Ραλλίας στο Σταυρό του Νότου...
21/10/2008
Χορηγός επικοινωνίας: www.MusicCorner.gr

Είστε αρκετά ...σικ ή καλύτερα είστε ...αρκετά έτοιμοι να ζήσετε μια διασκεδαστικότατη βραδιά που θα σας πάρει καιρό να ξεχάσετε; Εγώ για να πω την αλήθεια δεν ήμουν και θα σας πω αμέσως τι εννοώ!

Είναι Σάββατο βράδυ και ετοιμάζομαι να κατηφορίσω προς τον Σταυρό του Νότου, στην σκηνή "Απέναντι" για να παρακολουθήσω το πρόγραμμα που έχουν ετοιμάσει για μας μια ομάδα εκλεκτών μουσικών με οικοδέσποινες τη Μελίνα Ασλανίδου και τη Ραλλία Χρηστίδου.

Κατά τις 22.30 φτάνω έξω από το μαγαζί ενώ λίγα μόνο λεπτά αργότερα βρίσκομαι να χαζεύω το εσωτερικό του χώρου. Αφίσες και προγράμματα από παραστάσεις που ήδη έχουν παρουσιαστεί ή πρόκειται να πραγματοποιηθούν στον χώρο τους επόμενους μήνες. Καθώς λοιπόν, μας τακτοποιούν στο τραπέζι, αρχίζουμε την κουβεντούλα με τους συνεργάτες μου στο Music Corner (χορηγός επικοινωνίας του προγράμματος) μέχρι να περάσει λίγο η ώρα και να ξεκινήσει το πρόγραμμα. Έτσι όπως καθόμουν, ασυναίσθητα ήμουν γυρισμένη πλάτη στο μαγαζί και είχα απορροφηθεί από την συζήτηση μας. Κάποια στιγμή , αφού άκουσα τους μουσικούς να ανεβαίνουν σιγά-σιγά στην σκηνή, γύρισα το κεφάλι μου να κοιτάξω... Εκεί "έμεινα"! Το μαγαζί είχε γεμίσει ...και όταν λέω γεμίσει, δεν εννοώ μόνο τα τραπέζια! Τα δύο μπαρ ήταν ασφυκτικά γεμάτα από εκείνους που δεν είχαν κάνει κράτηση και απολάμβαναν όρθιοι το ποτό τους, οι διάδρομοι που χρησιμοποιούσαν οι σερβιτόροι για να εξυπηρετούν τα τραπέζια είχαν σχεδόν φρακάρει από τον κόσμο ενώ τέλος κάποιοι είχαν πιάσει πόστο μέχρι και στις σκάλες που οδηγούσαν στις τουαλέτες! Γυρίζω στην παρέα μου - και αν και ήξερα την απάντηση - κάνω την ανόητη ερώτηση... "έχουν πρεμιέρα σήμερα"!? (το σχήμα έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις εβδομάδες).

Ήταν περίπου 23.30 όταν οι πρώτες νότες ακούγονται και βγαίνει στη σκηνή η Μελίνα Ασλανίδου κρατώντας από τον χέρι τη Ραλλία Χρηστίδου, το κοινό ανταποκρίνεται αμέσως και αρχίζει να χειροκροτεί με μεγάλη θέρμη. Ομολογώ, ενθουσιάστηκα τόσο με τις φωνές των τραγουδιστριών όσο και με την εμφάνιση τους.
Στην σκηνή μένει πλέον μόνη της η Ραλλία όπου τραγουδά δικά της τραγούδια καθώς και άλλων καλλιτεχνών, Ελλήνων και ξένων, προσδίδοντας πάντα την δική της νότα με την ροκ χροιά της φωνής της, όπως στο "just hold me" της Maria Mena - πραγματικά μια υπέροχη ερμηνεία.

Όταν στην σκηνή βγαίνει η Μελίνα Ασλανίδου, "παίρνοντας την σκυτάλη" από τη Ραλλία το κοινό "πραγματικά απογειώθηκε", ένωσε την κρυστάλλινη φωνή της με την δική μας και τραγουδήσαμε όλοι μαζί τις μεγάλες της επιτυχίες, ενώ ταξιδεύαμε μουσικά όπου κι αν μας πήγαινε. Είχε μια απίστευτη ενέργεια καθ' όλη την διάρκεια της βραδιάς ενώ δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να χορεύει, να γελά, να πειράζει τους μουσικούς της και τους θαμώνες αλλά και να κάνει αυτοσχέδια παιχνίδια με το κοινό χωρίζοντας μας σε ομάδες ..."α" και "β"!!! Γίναμε ένα μαζί της, όταν ρωτώντας μας αν είχαμε πάει στην συναυλία της Madonna, μας κάλεσε να φωνάζουμε μαζί ρυθμικά, ύστερα από εκείνη το ...ου ου...ουου !!, όπως είχε γίνει και στο ΟΑΚΑ! Δεν είχα την τύχη να δω ποτέ πριν την Ασλανίδου σε live και ειλικρινά εντυπωσιάστηκε με την παρουσία της πάνω στην πίστα και το αστείρευτο κέφι της, σε αντίθεση με τη Ραλλία που την έχω παρακολουθήσει ξανά στο παρελθόν και ξέρω το πόσο πολύ χιούμορ έχει και την καλή της επικοινωνία με το κοινό. Η συνύπαρξη των δύο καλλιτέχνιδων δένει άψογα πάνω στην σκηνή και μέσω ενός πολύ προσεγμένου ρεπερτορίου. Στοιχείο πολύ σημαντικό που μου έκανε εντύπωση και πρόσεξα κατά την διάρκεια της βραδιάς είναι ότι επιτέλους - σπάνιες φορές το βλέπουμε αυτό - τα τραγούδια ακούγονταν ολόκληρα, κουπλέ και ρεφρέν, είχαν αρχή, μέση και τέλος δηλαδή, χωρίς να τα κόβουν θέλοντας να δημιουργήσουν ένα είδος ποτ-πουρί. Έτσι μπορείς να απολαύσεις ολόκληρο κάθε τραγούδι.

Η Ραλλία ανεβαίνει και πάλι στην σκηνή όπου βρισκόταν ήδη η Μελίνα, χαρίζοντας μας ιδιαίτερα ντουέτα και με σκοπό, όπως οι ίδιες ομολόγησαν, να μας ταξιδέψουν στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Ισπανία. Το "Historia de un amor", το "Malo" ακόμα και τραγούδια του Manu Chao, έγιναν τα εισιτήρια μας σε αυτό το ταξίδι... Στην σκηνή οι μουσικοί "παίρνουν" τρομπόνια, τύμπανα και κρουστά μετατρέποντας τον χώρο σε ένα ατελείωτο πάρτι με λάτιν γεύση! Οι μουσικές επιλογές άλλαζαν συνεχώς, το ίδιο το ύφος και τα συναισθήματα μας, ήταν όμως όλα τόσο αρμονικά δεμένα μεταξύ τους, που πραγματικά κατάφερναν να σε κάνουν να ξεφύγεις από κάθε είδους έγνοια και να χαίρεσαι που βρίσκεσαι εκεί.

Ύστερα από ένα δεκάλεπτο διάλειμμα σειρά παίρνει ο μετρ του μπουζουκιού, Μανώλης Καραντίνης, τα λόγια πλέον είναι περιττά! Εξαιρετική φωνή και εξαιρετικός βιρτουόζος στο είδος του, μας έκανε να τραγουδήσουμε από την ψυχή μας και "να ...ξεδώσουμε"!

Τα "κορίτσια" ξαναγυρνούν στην σκηνή για να ξεκινήσει το δεύτερο πρόγραμμα, "γυρίζουμε Ελλάδα και αφήνουμε πίσω μας την Ευρώπη", όπως είπε χαριτολογώντας η Μελίνα Ασλανίδου, "είναι καλύτερα εδώ!". Το λαϊκό τραγούδι έχει πλέον τη τιμητική του, το ζεϊμπέκικο αφήνει την θέση του στο τσιφτετέλι και αυτό με την σειρά του στα Ηπειρώτικα... Το κοινό έχει απλά ξεσηκωθεί! Η πιο ροκ φωνή της Ραλλίας και η απόλυτα λαϊκή - μελωδική φωνή της Μελίνας, παντρεύονται με έναν υπέροχο τρόπο που σε κερδίζουν από τις πρώτες κιόλας νότες!

Πραγματικά δεν περίμενα - κακώς βέβαια - να ενθουσιαστώ τόσο από το πρόγραμμα και την όλη βραδιά, ήμουν προετοιμασμένη όπως είπα και πριν να περάσω καλά, αλλά τελικά πέρασα τέλεια!! Τώρα καταλαβαίνω όλους αυτούς που στριμώχνονταν ακόμα και στις σκάλες της τουαλέτας για να ακούσουν μόνο και μόνο το πρόγραμμα. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να μαζευτείτε με την παρέα σας και να περάσετε ένα βράδυ στον Σταυρό του Νότου (στην σκηνή "Απέναντι") όπου η Μελίνα Ασλανίδου, η Ραλλία Χρηστίδου και φυσικά ο Μανώλης Καραντίνης με τους μουσικούς τους, θα σας χαρίσουν μια αξέχαστη βραδιά διασκέδασης!

Φωτογραφίες από το event

MC Team ID