"Από καρδιάς" μίλησε ο Γιώργος Νταλάρας...
Η επίσημη παρουσίαση του νέου του live album...


28/6/02  

Γράφει η Γιώτα Γεωργουλέα


Το Cine Paris, στην ταράτσα του Ζυγού στην Πλάκα, κάτω απ' τα άστρα και συντροφιά με καλή μουσική και ένα ευχάριστο αεράκι, επέλεξαν ο Γιώργος Νταλάρας και η παρέα του για να παρουσιάσουν τη νέα live δουλειά τους με τίτλο "από καρδιάς", την Πέμπτη 28 Ιουνίου, σε δημοσιογράφους, φίλους και συναδέλφους. Πρόκειται για ένα διπλό CD που περιέχει 34 αγαπημένα τραγούδια-σταθμούς της μουσικής διαδρομής του Γιώργου Νταλάρα, καθώς και λαϊκά και ρεμπέτικα, που ερμηνεύει με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την Μελίνα Ασλανίδου. Συμμετέχουν επίσης η ¶ννα Μπουρμά καθώς και η μικρή Αρετή Κετιμέ στα λόγια της οποίας ο Γιώργος Νταλάρας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα αφού αποτέλεσε την αιτία για να φορτιστεί ο ίδιος με καινούργια συναισθήματα γύρω από την μουσική!
"Η Αρετούλα είναι η ελπίδα μας, μας δείχνει ότι όλα μπορούν να ξαναδημιουργηθούν" δήλωσε ο Γιώργος Νταλάρας κατά την παρουσίαση του δίσκου...


Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου...
Από αριστερά: Γ. Κυβέλος - Γ. Ανδρεάτος - Μ. Καρατζάς - Μ. Ασλανίδου -
Γ. Νταλάρας - Αρ. Κετιμέ - Αν. Μπουρμά

Η βραδιά ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά. Μετά από τις αρχικές ευχαριστίες τόσο του Μίλτου Καρατζά της EMI, όσο και του Γιώργου Κυβέλου (ανέλαβε τη διεύθυνση παραγωγής του δίσκου) προς τον Γιώργο Νταλάρα αλλά και όλους όσους συμμετέχουν στην εκπληκτική αυτή δουλειά, τον λόγο πήρε ο ίδιος ο Νταλάρας.
Εμφανώς συγκινημένος μίλησε "από καρδιάς" για την εμπειρία του στον ΖΥΓΟ, τον ενθουσιασμό του κόσμου που είναι επίκεντρο αυτής της δουλειάς, και ήταν σα να έδινε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης.

"Θα είμαι πάντα από την πλευρά των μουσικών, δεν θα βγάλω ποτέ λευκή σημαία γιατί έτσι βγαίνουν τα καλά δημιουργικά πράγματα, έστω κι αν δεν είναι της μόδας", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφέρθηκε στην ανάγκη να στηρίξουμε όλοι, ο καθένας από την μεριά του, το καλό τραγούδι το οποίο θα έχει πάντα παρόν αλλά και μέλλον γιατί έχει ουσία και πραγματική αξία.
Εντύπωση προκάλεσε η λύση που πρότεινε προς τους παραγωγούς και βασικά στελέχη δισκογραφικών εταιρειών για την προώθηση του καλού τραγουδιού, να σταματήσουν να εκδίδουν δίσκους με παρά πολλά τραγούδια αν δεν είναι καλά. ¶ντ' αυτού πρότεινε την δημιουργία ενός δίσκου που θα απαρτίζεται από πολύ λιγότερα κομμάτια, έστω και τέσσερα και θα πωλείται σε προσιτή τιμή. Το ποιοτικό κενό που υπάρχει στην μουσική πρέπει και μπορεί να καλυφθεί.
Κάλεσε δε τον κ. Μάτσα να κάνουν την αρχή προς την κατεύθυνση αυτή φτιάχνοντας ένα τέτοιο δίσκο για την Αρετούλα. "Είναι κάτι το οποίο χρωστάμε τόσο στην ίδια, όσο και σε όλο τον κόσμο που διψάει για καλή μουσική", επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε αφού μίλησαν και οι υπόλοιποι βασικοί συντελεστές - ερμηνευτές της όλης δουλειάς. Ακολούθησε η προβολή βιντεοσκοπημένου οπτικό-ακουστικού υλικού που μετέφερε το κλίμα από τις ζωντανές εμφανίσεις στον ΖΥΓΟ και εκτός Αθηνών. Η βραδιά έκλεισε με φαγητό, ποτό και μπόλικη κουβεντούλα.
Όλοι όσοι είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στην όμορφη αυτή εκδήλωση, εκτός από το σχετικό CD λάβαμε και ένα γλαστράκι βασιλικό, (τα τυχερά του επαγγέλματος!) για να μας θυμίζει ότι η μουσική είναι γεμάτη από υπέροχες μυρωδιές...
Όλα ήταν φτιαγμένα "από καρδιάς"…

ΔΗΛΩΣΕΙΣ...
Μίλτος Καρατζάς (ΕΜΙ): Είναι μεγάλη τιμή και χαρά να συνεργάζομαι με τον Γ. Νταλάρα, έναν άνθρωπο που κάθε χρόνο με κάθε του κίνηση πηγαίνει την ελληνική μουσική ένα βήμα μπροστά.

Γιώργος Κυβέλος (Διεύθ. Παραγωγής): Ο Γ. Νταλάρας δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Έχει έναν αυθορμητισμό που είναι και το κύριο θέμα του δίσκου και εκφράζεται μέσα από τις υπέροχες ερμηνείες.

Γεράσιμος Ανδρεάτος: Δικαιώθηκε μια μεγάλη επιθυμία δική μου αλλά και των φίλων μου, να τραγουδήσω κάποια στιγμή με τον Νταλάρα. Πέρασα καταπληκτικά με αυτή την φοβερή ομάδα και χαίρομαι ιδιαίτερα που μετέχω σε αυτή τη δουλειά που είναι "από καρδιάς".

Μελίνα Ασλανίδου: Ένα θερμό ευχαριστώ στον Γ. Νταλάρα που με επέλεξε γι αυτές τις παραστάσεις. Ήταν μοναδικές οι στιγμές, μεγάλο μάθημα για εμένα και χαίρομαι πολύ που θα μείνει αυτό για να το θυμόμαστε.

¶ννα Μπουρμά: Αυτές οι παραστάσεις με βοήθησαν να κάνω ένα βήμα παραπάνω, μου έδωσαν πολλά, εύχομαι να πάνε όλα καλά και στο μέλλον να προχωρήσω έτσι όπως εγώ σκέφτομαι αλλά και οι άνθρωποι που έχουν επενδύσει επάνω μου. Ελπίζω να τους δικαιώσω.

Αρετή Κετιμέ: Πριν βγω στην σκηνή είχα μέσα στην ψυχή και στην καρδιά μου πάρα πολύ άγχος πού όμως με την υποστήριξη όλων αυτών των ανθρώπων όταν έβγαινα και έπαιρνα το "μαραφέτι" μου όλα τα ξεπερνούσα. Ήταν όλα πάρα πολύ ωραία.


Ο Γιώργος Νταλάρας παρακολουθεί το video για το νέο του cd παρέα με τις ...τραγουδίστριές του!

Στους καλεσμένους ήταν και ο Μίμης Πλέσσας, που εδώ κάτι λέει στον Μίλτο Καρατζά...

Η Μαρινέλλα τα λέει με τον Μάκη Μάτσα, ενώ χαμογελαστός παρακολουθεί ο Λευτέρης Παπαδόπουλος...

Ο Χρήστος Νικολόπουλος, καλός φίλος του Νταλάρα,
δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει αυτό το βράδυ...
.

 

MC Team ID