Ο Νίκος Παπάζογλου στο Λυκαβηττό
Τετάρτη 2 Οκτωβρίου

Γράφει η Χριστίνα Παπαγιαννοπούλου
Φωτογραφίες: Σωτήρης Αναστασόπουλος

Στην καρδιά της Αθήνας, στο Θέατρο του Λυκαβηττού, βρέθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου ο Νίκος Παπάζογλου με το συγκρότημά του, τη "Λοξή Φάλαγγα", για να γράψει τον επίλογο της φετινής του περιοδείας.

Ο "ινδιάνος" της ελληνικής μουσικής, συνηθίζει να δίνει μια συναυλία στο Λυκαβηττό μετά το πέρας του καλοκαιριού, για να σηματοδοτήσει έτσι την έναρξη του χειμώνα. Σε αυτή του τη συναυλία θα μπορούσα να πω ότι είχε έναν πολύ καλό σύμμαχο... το κρύο!

Το Music Corner ήταν από νωρίς στο συναυλιακό χώρο...
Ο κόσμος αψηφώντας το κρύο έφτανε στο θέατρο, για να απολαύσει τον αξιόλογο αυτό τραγουδοποιό. Ο χώρος γέμισε από ανθρώπους όλων των ηλικιών, γεγονός που δε μας κατέπληξε, εφόσον όλοι ξέρουμε ότι το τραγούδι του Νίκου Παπάζογλου απηχεί σε ένα ιδιαίτερα ευρύ μουσικό κοινό.

Ο Νίκος Παπάζογλου, εμφανίστηκε με τη γνωστή σε όλους μας περιβολή. Φορούσε τζιν και το σήμα κατατεθέν του: το κόκκινο μαντήλι. Τη σκηνική παρουσία του Νίκου Παπάζογλου συνόδευε το ντέφι. Χαιρέτησε με ευγένεια το κοινό και άρχισε να ερμηνεύει τα αγαπημένα σε όλους μας τραγούδια του. Τραγούδια παλιά και νέα, τραγούδια από την τελευταία του δισκογραφική δουλειά "Όταν Κινδυνεύεις Παίξε την Πουρούδα", ξεσήκωσαν το κοινό. Ο κόσμος φαινόταν να απολαμβάνει τη βραδιά και πολλοί από τους παρευρισκόμενους επιδόθηκαν στο χορό!

Ήταν μια καταπληκτική βραδιά, παρά το κρύο που έκανε. Στον ουρανό δεν υπήρχαν αστέρια, υπήρχαν όμως πλανήτες...!!! Πώς γίνεται αυτό; Ο Νίκος Παπάζογλου έχει πει το εξής: "Οι χορευτές στο τσιφτετέλι κινούνται σαν πλανήτες, σε μια συνεχή έλξη και άπωση..."!!!

Ο Νίκος Παπάζογλου ήρθε με το τραγούδι του να διαψεύσει, κατά το ήμισυ, το δίστιχο:
"Κανείς εδώ δεν τραγουδά, κανένας δε χορεύει
ακούνε μόνο την πενιά κι ο νους τους ταξιδεύει
"...
Όλοι τραγούδησαν και όλοι χόρεψαν και ο νους όλων μας ταξίδεψε μακριά...



Music Corner


*** Όλες οι φωτογραφίες έχουν τραβηχθεί με ψηφιακή μηχανή Olympus C-3000 ZOOM.
***Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner.