Φωτορεπορτάζ: Κωνσταντίνα Μακρογιάννη

Τρεις σημαντικοί καλλιτέχνες, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Γιάννης Κότσιρας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είναι αυτοί που δημιουργούν μία ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική συνεργασία, η οποία θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου στη σκηνή της «Ακτής Πειραιώς».

Η παρέα των καλλιτεχνών, μαζί με την καλεσμένη τους στο πρόγραμμα, Idra Kayne, κάθισαν στο τραπέζι της συνέντευξης τύπου τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, για να παρουσιάσουν την πολυαναμενόμενη σύμπραξή τους, που φέρει τον τίτλο «Εδώ στο Νότο».

ntalaras_maxairitsas_kotsiras_sinenteuksi_typou_2016_10_005

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος θύμισε παλαιότερες συνεργασίες του με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τα τραγούδια «Σκόνη», «Διδυμότειχο Blues» και «Ο Παλιός Στρατιώτης», τα οποία αποτέλεσαν σταθμό στην καριέρα τους Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμησή του στον τραγουδοποιό και ανέφερε την ταύτισή τους στον τρόπο που αντιλαμβάνονται τα κλασικά αλλά και τα πιο σύγχρονα τραγούδια που εκπροσωπούν.

Όσον αφορά στον Γιάννη Κότσιρα, ο έχων το λόγο Γιώργος Νταλάρας αναφέρθηκε στην προσπάθειά του να αναδείξει το καλό ελληνικό τραγούδι, ενώ επιβεβαίωσε την επιθυμία του γι’ αυτήν την «απρόσμενη» συνεργασία. Ο κύριος Νταλάρας μίλησε επίσης για την Idra Kayne και τις απεριόριστες φωνητικές της ικανότητες, οι οποίες, όπως είπε, σίγουρα θα αναδειχθούν με τρόπο που θα μαγέψει.

 

Ο Γιάννης Κότσιρας εξέφρασε, με τη σειρά του, την οικειότητα που αισθάνεται για τους δύο συναδέλφους του. Με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα έχουν, άλλωστε, συνεργαστεί πολλές φορές, ενώ με τον Γιώργο Νταλάρα πιο σπάνια, σε αφιερώματα. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει και τις ομάδες των μουσικών αλλά και των τεχνικών που απαρτίζουν τη μουσική αυτή παράσταση.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μίλησε για την οικειότητά του με τον χώρο της μουσικής σκηνής «Ακτή Πειραιώς», αναφερόμενος σε προηγούμενες συνεργασίες του που έλαβαν χώρα εκεί, με επιστέγασμα την περσινή επιτυχία με τον Γιάννη Κότσιρα. Ο ίδιος θεώρησε αυτονόητη την προσάρτηση του Γιώργου Νταλάρα στο φετινό σχήμα, εφόσον έχει συνεργαστεί μαζί του πολλές φορές, κρατώντας, όπως είπε, μεροληπτική στάση απέναντί του.

ntalaras_maxairitsas_kotsiras_sinenteuksi_typou_2016_10_001

Έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του Γιάννη Ζουγανέλη, ο οποίος «εισέβαλε» στη συζήτηση και με έναν ιδιαίτερο, χιουμοριστικό τρόπο αποκάλυψε τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα. Ο ίδιος έγινε αποδέκτης των ερωτήσεων των δημοσιογράφων που αφορούσαν στη μουσική και την πορεία του ελληνικού τραγουδιού, αλλά και σε πολλά ειδησεογραφικά τεκταινόμενα.

 

Τέλος, είχαμε τη χαρά να ακούσουμε για πρώτη φορά το εναρκτήριο τραγούδι της παράστασης, με τίτλο «Πες μου τι σου έφταιξε», σε στίχους Λίνας Δημοπούλου και μουσική Σταύρου Λογαρίδη. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τη σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης έχει ο εξαίρετος Νίκος Σούλης.

 

Πρόκειται, λοιπόν, για μια ξεχωριστή πρόταση, με τη συνύπαρξη τριών καλλιτεχνών που ο καθένας τους έχει αφήσει το δικό του στίγμα στο ελληνικό τραγούδι. Ανυπομονούμε για το τελικό αποτέλεσμα!

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here