Μια παράσταση με τρεις ηθοποιούς που εμπνέεται από
ένα διήγημα της Άλις Μονρό,
ένα ποίημα του Γουίλιαμ Γουέρντσγουερθ,
ένα τραγούδι των Μπητλς,
ένα σκίτσο του Πικάσο.

Η Μαριτίνα Πάσσαρη εμπνέεται από τον κόσμο της Καναδής συγγραφέως Άλις Μονρό που πρόσφατα πήρε το Νόμπελ λογοτεχνίας, και φέρνει στη σκηνή μια παράσταση, σε δική της σύνθεση και δραματουργία, με πρωταγωνιστές δυο νέους ταλαντούχους ηθοποιούς τον Τάσο Κορκό του επιτυχημένου μονολόγου Ταπ Άουτ του Αντρέα Φλουράκη, και τη Μαριλένα Γερμανού του “κοριτσίστικου” Περιμένοντας τον Γκοντό, που παίζεται δυο χρόνια και επαναλαμβάνεται και φέτος στο θέατρο Skrow. Το ρόλο της μεγαλύτερης γυναίκας και αφηγήτριας της ιστορίας κρατάει η ίδια η σκηνοθέτης.


Υπάρχουν σχέδια με σκληρό πυρήνα που μπορείς να τα περιγράψεις με μια λέξη και άλλα πιο μαλακά και απρόβλεπτα. Αυτά είναι που μου αρέσουν“, υποστηρίζει η Μαριτίνα Πάσσαρη. “Όταν πριν από μερικά χρόνια διάβασα για πρώτη φορά διηγήματα της Άλις Μoνρό, αγόρασα όσα βιβλία της βρήκα στα βιβλιοπωλεία. Με ενθουσίασε η ευαίσθητη και συγχρόνως σκληρή ματιά της στο γυναικείο σύμπαν, με εντυπωσίασε που μια γυναίκα συγγραφέας αγαπάει τις γυναίκες όσο και τους άνδρες, που έχει κατανόηση, χιούμορ και σοφία στον τρόπο που χειρίζεται την ανθρώπινη φύση. Άρχισα να φαντάζομαι τα πρόσωπά της επί σκηνής. Ή μήπως καλύτερα στην οθόνη; Είδα την περσινή Χουλιέτα του Αλμοδόβαρ,  έμαθα πώς ανέβηκαν στη σκηνή σε διάφορα μέρη του κόσμου τα γραπτά της: με μεγάλη πιστότητα και σεβασμό. 

Ο δικός μας  Καναδάς είναι διαφορετικός, εμπνέεται μεν από ένα διήγημα αλλά δε μένει πιστός στο γράμμα, όσο στο πνεύμα της συγγραφέως. Ανοίγεται στην ποίηση, τη μουσική αλλά και τη ζωγραφική, σε τραγούδια, ποιήματα και εικόνες  που πιστεύουμε ότι συνομιλούν με την ιστορία.

Η αφετηρία είναι απλή. Μια συναισθηματικη σχέση ανάμεσα σε μια γυναίκα, που έχασε πρόσφατα τον άντρα της κι επιστρέφει στον Καναδά από ένα παρηγορητικό ταξίδι στην Ελλάδα, και σε μια κοπέλα πιο φτωχή, λιγότερο μορφωμένη που έχει προβλήματα με το φίλο της. Το θέμα: η φιλία και ο έρωτας. Το ερώτημα: ελευθερία ή ευτυχία;

Μια παράσταση σχέσεων, αντιθέσεων ανάμεσα στις γενιές και τα φύλα, με το σασπένς των συναισθημάτων, μυστικά, ψέμματα και συγκίνηση“.

Σύλληψη- δραματουργία -σκηνοθεσία: Μαριτίνα Πάσσαρη
σκηνικά- κοστούμια: Ολυμπία Σιδερίδου
επιμέλεια μουσικής και ήχων: Νίκος Σαββάτης
Πρωτότυπο μουσικό θέμα: Στάθης Ιωάννου
Φωτισμοί: Αργύρης Θέος
βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Κόκου

Παίζουν:
Μαριλένα Γερμανού
Τάσος Κορκός
Μαριτίνα Πάσσαρη

Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Δευτέρα 5 Μαρτίου
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9μμ

Θέατρο ΜΠΙΠ
Κυκλάδων και Αγίου Μελετίου 25

* Στη φωτογραφία η Μαριτίνα Πάσσαρη και η Μαριλένα Γερμανού από μια παλιότερη συνεργασία τους στη βραβευμένη ταινία μικρού μήκους ΤΙ ΩΡΑ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here