Στις 5 Μαρτίου στο φιλόξενο θέατρο ΜΠΙΠ στην Κυψέλη, λίγο πιο πέρα από το θέατρο της οδού Κεφαλληνίας β σκηνή (που την περασμένη χρονιά η Μαριτίνα Πάσσαρη με τους συνεργάτες της είχε παρουσιάσει την Παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν), στον ίδιο δρόμο με το θέατρο της οδού Κυκλάδων, θα κάνει πρεμιέρα η καινούρια παράσταση με τίτλο “Ο Καναδάς είναι ένα συναίσθημα που δε μοιάζει με καλοκαίρι σε ελληνικό νησί“.

Αυτή τη φορά η Μαριτίνα Πάσσαρη εμπνέεται από τον γυναικείο κόσμο της βραβευμένης με Νόμπελ το 2013 καναδής συγγραφέως -την αποκαλούν Τσέχωφ του Καναδά- Άλις Μονρό και τον εμπλουτίζει με την ευαισθησία του ρομαντικού Άγγλου ποιητή Γουίλιαμ Γουόρντσγουορθ, την ποπ κουλτούρα των Μπητλς και την ελευθερία του καλλιτέχνη του 20ου αιώνα Πάμπλο Πικάσο.

kanadas_theater_2018_02_001

Με βασικό θέμα τη φιλία και τον έρωτα με πρωταρχικό δίλημμα την αναζήτηση της ελευθερίας ή της ευτυχίας, η παράσταση είναι μια σχεδόν κινηματογραφική αφήγηση στη σκηνή της ζωής τριών προσώπων. Ενός νεαρού ζευγαριού που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα σε μια λασπωμένη φάρμα στην εξοχή του Καναδά και της πιο μορφωμένης ώριμης γειτόνισάς τους, που έχασε πρόσφατα τον σύζυγό της κι επιστρέφει από ένα παρηγορητικό ταξίδι στην Ελλάδα. Το ελληνικό καλοκαίρι και η βροχή, η αγροτική ζωή και η ποίηση, οι λαϊκές μπαλάντες και η ποπ μουσική, η ανδρική σιγουριά και η γυναικεία αμφιβολία, η ωριμότητα και η νεανική ορμή δημιουργούν τον καμβά των συναισθημάτων.

Τελικά ποιο συναίσθημα είναι ο “Καναδάς” και ποιο το “καλοκαίρι σε ελληνικό νησί”;

Σύλληψη- δραματουργία -σκηνοθεσία: Μαριτίνα Πάσσαρη
Σκηνικά- κοστούμια: Ολυμπία Σιδερίδου
Επιμέλεια μουσικής και ήχων: Νίκος Σαββάτης
Φωτισμοί: Αργύρης Θέος
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Κόκου
Φωτογραφίες πρόβας: Μαρίλη Ζάρκου

Παίζουν:
Μαριλένα Γερμανού
Τάσος Κορκός
Μαριτίνα Πάσσαρη

kanadas_theater_2018_02_002

Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: Δευτέρα 5 Μαρτίου
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9μμ
Διάρκεια: 85 λεπτά

θέατρο ΜΠΙΠ
Κυκλάδων και Αγίου Μελετίου 25

Τιμές εισιτηρίων:
12 κανονικό
8 άνεργοι, άνω των 65
5 ατέλειες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here