Δίσκος με ενέργεια, σπουδή και άποψη που συγκινεί και ισορροπεί υποδειγματικά ανάμεσα στη μελαγχολία και στη χαρά, ανάμεσα στη νοσταλγία και στη διαχρονικότητα.

Ένα άλμπουμ που φιλοδοξεί να συστήσει στο ευρύ κοινό τον ερμηνευτή Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη ο οποίος με θέρμη αποδίδει τα τραγούδια του Μιχάλη Κουμπιού. Με μια μοναδική φωνητική ευελιξία, εύστοχη τεχνική και συναισθηματική απόδοση, ο Κωνσταντίνος  εναλλάσσεται και περνά από την κλασική μουσική σε ήχους παράδοσης, ήχους ελληνικούς, βυζαντινούς, λαϊκούς, πάντα με έναν «λόγιο» τρόπο, καταθέτοντας τη δική του φωνητική ταυτότητα.

tsaxouridis_2017_05_001

Στα τραγούδια αναδιπλώνεται η ελληνική μουσική παράδοση φιλτραρισμένη από την ιδιοσυγκρασία και την προσωπικότητα του Μιχάλη Κουμπιού. Είναι τραγούδια που μας καλούν να ακολουθήσουμε τις εσωτερικές τους δονήσεις και να γίνουμε όλοι μια αγκαλιά.

Ανάμεσα στα τραγούδια και δύο οργανικά που αποδίδει ο σολίστ της ποντιακής λύρας Ματθαίος Τσαχουρίδης. Μουσικός με σπάνιες δεξιοτεχνικές αρετές, σπουδαία αισθητική προσέγγιση, έντονη διάθεση αναζήτησης, εκφραστική ελευθερία και ανοιχτούς ορίζοντες.

Τα δύο ντουέτα του δίσκου ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης τα μοιράζεται με τον αδερφό του Ματθαίο Τσαχουρίδη (Φυγή) και την Αρετή Κετιμέ (Διπλό φεγγάρι).

Τους στίχους των τραγουδιών υπογράφουν οι: Γρηγόρης Αναστασιάδης, Τάσος Βουγιατζής, Νίκος Γαλανιάδης, Ηλίας Κατσούλης, Γιώργος Κοροπούλης, Γιώργος Πολυμενάκος, Νίκος Σταθόπουλος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here