Γράφει η Μαρία Αβραμίδου

Ο Chris Wolff (Ben Affleck) είναι εξαιρετικός με τους αριθμούς και πάσχει από σπάνιο είδος αυτισμού, με υψηλή λειτουργικότητα. Ως λογιστής, έχει αναλάβει να κρατάει τα βιβλία ορισμένων πολύ επικίνδυνων ανθρώπων. Όταν μία νεαρή λογίστρια (Anna Kendrick) πιστεύει ότι κάποιος κλέβει χρήματα από την εταιρεία στην οποία δουλεύει, ο Chris καλείται να ελέγξει τί συμβαίνει. Η ανακάλυψή του γίνεται αφορμή για μια ατελείωτη σειρά δολοφονιών, ενώ ταυτόχρονα ο ίδιος βρίσκεται στο στόχαστρο και ενός πράκτορα του Υπουργείου Οικονομικών (J. K. Simmons).

accountant_afisa_2016_10

Όλα αυτά συμβαίνουν στον «Λογιστή» (“The Accountant”). Ο Gavin O’Connor σκηνοθετεί μια ταινία με πολύπλοκο σενάριο, έντονες δόσεις βίας και αρκετά στιβαρό ρυθμό. Στα ατού της οι καλοί ηθοποιοί, στα μείον τα πολλά κλισέ, τα οποία μέσα στον σεναριακό λαβύρινθο, μπορεί και να κουράσουν. Τα κομμάτια του παζλ ενώνονται ικανοποιητικά στο τέλος, ωστόσο μέσα στην υπερβολή που, κατά τη γνώμη μου, χαρακτηρίζει το φιλμ, φαίνονται όλα μάλλον «τραβηγμένα από τα μαλλιά».

accountant_2016_10

Ο Ben Affleck –ένας ηθοποιός που θεωρώ ότι έχει αποδειχθεί πως διαθέτει μεγαλύτερο ταλέντο ως σκηνοθέτης– δίνει μια δεόντως συγκρατημένη ερμηνεία στον κεντρικό χαρακτήρα, ωστόσο δεν νομίζω ότι το εν λόγω φιλμ έχει να προσφέρει κάτι περισσότερο από τις φιλότιμες προσπάθειες όλων των πρωταγωνιστών να παραμείνουν ερμηνευτικά αξιοπρεπείς…

*Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους σε διανομή από την Tanweer, από την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου.

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here