Την κυκλοφορία του καινούργιου του δίσκου, «ΤΑ ΑΣΤΕΓΑ», γιόρτασε ο Νίκος Πλατύραχος στο Cafe του ΙΑΝΟΥ την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα, τον Σταμάτη Κραουνάκη και την Ασπασία Στρατηγού, που ερμήνευσαν ζωντανά τραγούδια του δίσκου.

Παρόντες εκλεκτοί φίλοι, συντελεστές του δίσκου, δημοσιογράφοι και προσωπικότητες μέσα από το χώρο του λόγου και της μουσικής, όπως οι Μάνος Ελευθερίου, Νίκος Ξυδάκης, Γιώργος Β. Μονεμβασίτης, Βίκυ Καρατζόγλου, Χρυσόστομος Καραντωνίου, Πάνος Παπαιωάννου και Δημήτρης Μανιάτης.


Η εκδήλωση άνοιξε με την προβολή ενός video που παρουσιάζει το backstage των ηχογραφήσεων, αλλά και σύντομες δηλώσεις από συντελεστές και συμμετέχοντες. Αμέσως μετά ο διευθυντής της Feelgood Records, Αντώνης Βιλλιώτης εξέφρασε την χαρά και την τιμή για την κυκλοφορία αυτού του «τολμηρού και πρωτοποριακού δίσκου» και κάλεσε στη σκηνή το Νίκο Πλατύραχο, οποίος με τη σειρά του υποδέχθηκε και ευχαρίστησε τον κόσμο που ήρθε και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα μανιφέστο, παρά για μια αμιγώς μουσική πρόταση, μιας και «Τα Άστεγα» είναι δυστυχώς τόσο επίκαιρα όσο μάλλον δε θα θέλαμε να είναι. Παρ’ όλα αυτά η πρόθεση των τραγουδιών αυτών είναι να πυροδοτήσουν την αισιοδοξία και τον ονειρικό δυναμισμό που κρύβουμε όλοι μέσα μας – πρωτίστως οι άστεγοι – για να αντιπαρέλθουμε  με σθένος, χαμόγελο και ψυχική ανάταση τη δύσκολη ώρα που περνάμε».


Επιπλέον, ο Νίκος Πλατύραχος ευχαρίστησε τους συνοδοιπόρους ποιητές, για του υψηλού επιπέδου στίχους των τραγουδιών, Κώστα Παπαγεωργίου, Δημήτρη Ρούλια, Γιάννη Δούκα, Τίνα Γιωτοπούλου, Παναγιώτη Μακρή & Δημήτρη Λέντζο και σύστησε τους υπέροχους μουσικούς του στο κοινό – Τάσο Γιαννούση (Μπουζούκι), Παύλο Λογαρά (Ντραμς), Παναγιώτη Κατσιμάνη (Κιθάρα), Βαγγέλη Ζωγράφο (Κοντραμπάσο), Μαρίνο Γαλατσινό (κλαρινέτο), Γιάννη Καραγιαννάκη (τρομπέτα) και Βασίλη Παναγιωτόπουλου (Τρομπόνι).


H έναρξη του live μέρους της βραδιάς έγινε με το ορχηστρικό «1901», ενώ συνέχισε με την ερμηνεία του Γιώργου Νταλάρα, στο «Θα το κάψω ή θα καώ». Ο Γιώργος Νταλάρας, βασικός ερμηνευτής του άλμπουμ ευχαρίστησε το Νίκο Πλατύραχο αλλά και τους στιχουργούς για την ευκαιρία που του δώσανε να πει αυτά τα λόγια, με αυτή την ωριμότητα, σε αυτή την παράξενη και πολύ ιδιαίτερη εποχή που ζούμε.


Αμέσως μετά, ακολούθησε η Ασπασία Στρατηγού, που με τη σειρά της ευχαρίστησε το συνθέτη για τη συνολική τους συνεργασία και στη συνέχεια ερμήνευσε τα «Τριπλά θα σε αρνηθώ» «Ήσουνα και Ήμουνα» και το «Δυο Δρόμοι» μαζί με το Γιώργο Νταλάρα.


Στη συνέχεια, ο Νίκος Πλατύραχος προσκάλεσε τον Σταμάτη Κραουνάκη επί σκηνής, ο οποίος δήλωσε πως είναι μια πολύ μεγάλη νίκη του Πλατύραχου, που σε αυτή την ύποπτη, παράξενη και δυσοίωνη, αλλά τόσο ενδιαφέρουσα και συναρπαστική στιγμή μας, έρχεται ένας συνθέτης και κάνει λαϊκά τραγούδια.  Αμέσως μετά ο Σταμάτης Κραουνάκης ερμήνευσε τη  «Λουκία», δίνοντας σκυτάλη στον Γιώργο Νταλάρα και τα τραγούδια «Γύρισα ξαναγύρισα» και «Αχ ψυχή μου φυλλοβόλα». Η υπέροχη αυτή βραδιά παρουσίασης των «Αστέγων» έκλεισε με το «1901» κατά απαίτηση του κοινού.


«Τα Άστεγα» είναι ένας νέος κύκλος τραγουδιών του Νίκου Πλατύραχου, στον οποίο συνδυάζει υπέροχα και ευρηματικά  τον ρυθμό και τις αρμονίες του αμερικάνικου ragtime με τον ήχο του ρεμπέτικου. Στο άλμπουμ συμμετέχουν ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Ασπασία Στρατηγού. «Τα Άστεγα» περιέχουν 13 τραγούδια και 2 ορχηστρικά και κυκλοφορούν  από τη Feelgood Records.


Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here