«Ο Νοέμβρης των ματιών της» είναι ο τίτλος της νέας δισκογραφικής δουλειάς του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Μετρονόμος».

Ο συνθέτης, με πολύχρονη παρουσία στην ελληνική μουσική και δισκογραφία ως σολίστ κιθάρας, μαέστρος και ενορχηστρωτής, μας παρουσιάζει 14 μουσικά θέματα, ορχηστρικά και τραγούδια, με φθινοπωρινή διάθεση. Μουσικά παραμύθια για ποιητές που αναζητούν τον έρωτα στις αγορές του κόσμου, μνήμες ανεκπλήρωτων ερώτων και νανουρίσματα, μπλέκονται γλυκά και δημιουργούν μια ονειρική ατμόσφαιρα.

«..Ο Νοέμβρης των ματιών της είναι η μουσική των μελαγχολικών ηρώων που τραγουδούν για το χαμένο χρόνο, καταδικασμένοι σε αέναη αναζήτηση, γνωρίζοντας ότι καμιά μεγάλη αλήθεια δεν θα καταδεχθούν ποτέ να βρουν…», γράφει ο συνθέτης στο ένθετο της έκδοσης.

o_noemvris_ton_mation_tis_cover_2015_02_001

Δύο γοητευτικές γυναικείες φωνές ερμηνεύουν τα τραγούδια του δίσκου. Η Ειρήνη Τουμπάκη, με ζεστή λαϊκή χροιά και η Κλεονίκη Δεμίρη, με λόγιο, λυρικό ηχόχρωμα, συμπληρώνουν η μία την άλλη, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εναλλαγή μουσικών χρωμάτων.

Τους στίχους, στα περισσότερα τραγούδια, υπογράφει η Αναστασία Μητσοπούλου. Ο Απόλλων Κουσκουμβεκάκης ενορχήστρωσε τα μουσικά θέματα και διηύθυνε την 25μελή Athens Chamber Orchestra.

Όλα τα όργανα είναι φυσικά, καθώς στην ηχογράφηση δεν χρησιμοποιήθηκε κανένας τεχνητός ή ηλεκτρικός ήχος.

Τους πίνακες της ιδιαίτερα καλαίσθητης, και εικαστικά, έκδοσης φιλοτέχνησε η ζωγράφος Ζάννα Αρτέμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here