Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά “Το ΓΙΑΤΙ των παιδιών φέρνει την ελπίδα”, μια διαφορετική ιστορία με πρωταγωνιστές σύγχρονα παιδιά από όλο τον κόσμο, βασισμένη στο παραμύθι του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσιγκριστάρη, με τη Φανή Παλιούρα και τη Ζωή Τούντα, από την Κυριακή 23 Οκτωβρίου έως 8 Ιανουαρίου 2017,  κάθε Κυριακή* στις 13:30.

Πώς μια μικρή λεξούλα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο;

Πώς ένα μικρό ΓΙΑΤΙ μπορεί να φέρει την ελπίδα;

giati_2016_10_001
Το ΓΙΑΤΙ μια ζεστή μέρα του Αυγούστου αποφασίζει να ταξιδέψει στον κόσμο! Στο ταξίδι του συναντά παιδιά από διαφορετικές χώρες που το κάθε ένα ζει μια δική του σκληρή πραγματικότητα.

Κάθε συνάντηση αφήνει το ΓΙΑΤΙ πιο προβληματισμένο αλλά και πιο σοφό. Μη αντέχοντας πια αυτό τον κόσμο και χωρίς να μπορεί να δώσει λύση στις ερωτήσεις των παιδιών, φεύγει όσο πιο μακριά μπορεί.

Τόσο μακριά που φτάνει στον ουρανό, στη Χώρα των Αστεριών, εκεί που φτάνουν οι ευχές που κάνουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας.

Εκεί συναντά το πιο λαμπερό Αστέρι – ευχή και του διηγείται την ιστορία του. Άραγε το ΓΙΑΤΙ με τη βοήθεια του Αστεριού – ευχή θα μπορέσουν να βρούν την λύση; Θα μπορέσουν να βοηθήσουν τα παιδιά;

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος συνεργάζεται με τη Ζωή Τούντα και τη Φανή Παλιούρα σε ένα διαφορετικό παραμύθι οπου οι μικροί πρίγκηπες τρώνε από τα σκουπίδια και οι μικρές πριγκίπισσες παρακαλούν να έρθει η ειρήνη. Μια ιστορία για την διαφορετική καθημερινότητα των παιδιών που ζουν σε δύσκολες συνθήκες, δοσμένη με τρυφερότητα, ευαισθησία, ανθρωπιά και χιούμορ. Σκοπός της παράστασης είναι με γλυκό τρόπο να προβληματίσει τα παιδιά, να τα φέρει αντιμέτωπα με δύσκολα ερωτήματα και τελικά να τους δώσει ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.

*Οι παραστάσεις παρουσιάζονται στον Πολυχώρο VAULT καθημερινές για σχολεία κατόπιν συνεννόησης και Κυριακές είναι ανοιχτές για το κοινό. Επίσης η παράσταση είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να φιλοξενείται και σε σχολεία ανα την Ελλάδα.

Πληροφορίες /κρατήσεις για σχολεία και συλλόγους: Ζωή Τούντα: 6977560306  –  Φανή Παλιούρα: 6948387307

Το ομώνυμο βιβλίο κυκλοφορεί από τις  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Διασκευή: Δήμητρα Παλιούρα
Σκηνοθεσία: Βασίλης Τσιγκριστάρης
Επιμέλεια κίνησης: Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης
Πρωτότυπη μουσική: Βαγγέλης Τούντας
Φωτογραφική επιμέλεια: Νικόλας Πουρλιάρος

 

Παίζουν: Φανή Παλιούρα – Ζωή Τούντα

 

 

23 Οκτωβρίου – 8 Ιανουαρίου 2017

Κυριακές στις 13:30
Διάρκεια: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

 

Τιμές Εισιτηρίων

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ VAULT Theatre Plus
Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός τ.κ 10447
Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472 / 6949534889
(για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00- 14:00 και 17:00-21:00)

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8’ περίπου με τα πόδια)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here