Μια μουσική παράσταση, γεμάτη μελωδίες ειπωμένες με νότες, πολλές νότες, αλλά και φώτα, κίνηση και κείμενα. Κείμενα για τον έρωτα, την απώλεια, την ποίηση, τη χαρά, άρρηκτα δεμένα με ρυθμούς που ανοίγουν τα παράθυρα της ψυχής μας στον ουρανό.

Ένα παιχνίδι των αισθήσεων με φωτεινά χαμόγελα, κόντρα στα σκοτάδια των ημερών. Θα ακουστούν τραγούδια των: Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Λοίζου, Σαββόπουλου, Μικρούτσικου, Μούτση, Κραουνάκη, Ξυδάκη, Ρεμπούτσικα, Μ. Μάτσα, N. Piovani, L. Dalla, L. Cohen, B.E. King, Aznavour και πολλών άλλων.

Τα τραγούδια της παράστασης «Παράθυρα στον Ουρανό» ερμηνεύει ο Σταύρος Νιφοράτος. Ένας νέος ερμηνευτής με ιδιαίτερη παρουσία στα σημαντικά καλλιτεχνικά δρώμενα της εποχής, όπως η συμμετοχή́ του στη μουσική́ παράσταση «Το Πατάρι του Φλόκα» με τον Μανώλη Μητσιά, (μια παράσταση-αναβίωση του ιστορικού́ παταριού́ του «Φλόκα» σε καλλιτεχνική́ επιμέλεια του παραγωγού́ Γιώργου Μακράκη), η συνεργασία του με τη Μέμη Σπυράτου, καθώς και η συμμετοχή του (κατόπιν επιλογής από τις ακροάσεις που προκήρυξε η ΕΛΣ) ως σολίστ, στο έργο «Η εποχή της Μελισσάνθης», του Μάνου Χατζιδάκι στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), όπου και εντυπωσίασε με την ξεχωριστή ερμηνεία του.

niforatos_2017_12

Συντελεστές
Αρετή Κοκκίνου – Ενορχήστρωση, κιθάρες και μαντολίνο
Θανάσης Σολούκος – Ακορντεόν και πιάνο
Ρία Αναστασίου – Τσέλο

Αργύρης Παυλίδης – Αφηγητής

Σκηνοθεσία, Γενική Επιμέλεια: Πάνος Βαρδάκος
Φωτογραφία: Ευαγγελία Θωμάκου (©VaGGiNet)
Artwork: Πέτρος Παράσχης
Οργάνωση Παραγωγής: Φόρμιγγα Art

Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου
Η παράσταση αρχίζει αυστηρά στις 21:00

Μουσική σκηνή ΣΦΙΓΓΑ
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής,  Αθήνα (είσοδος από τον πεζόδρομο, Κιάφας 13)
Τηλ. κρατήσεων: 211 4096149, 6987844845

Τιμή εισόδου: 12 € με μπύρα ή κρασί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here