Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει, μετά την επιτυχία που είχε στην Εθνική Λυρική Σκηνή, το μουσικό έργο «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή σε συναυλιακή μορφή και για μία μοναδική παράσταση στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών τη Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017, στις 21:30. Το ταξίδι του συναυλιακού «Ερωτόκριτου» ξεκίνησε πριν από μερικές μέρες, με μια εντυπωσιακή πρεμιέρα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις στο κοινό της Βέροιας, το οποίο κατέκλυσε τον αρχαιολογικό χώρο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών.

Το έργο βασίζεται στην έμμετρη ποιητική μυθιστορία του Βιντσέντζου Κορνάρου και κρατάει την πρωτότυπη διάλεκτο και τη δομή του αναγεννησιακού έργου. Η σύγχρονη μελοποίηση του αναγεννησιακού αριστουργήματος  από τον Δημήτρη Μαραμή φέρνει ένα οικείο μουσικά λεξιλόγιο, με αναφορές από blues, jazz, και rock χρώματα, παντρεμένα με την κρητική μουσική παράδοση. Το συγκεκριμένο έργο εστιάζει κυρίως στα διαχρονικά στοιχεία της ερωτικής ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, τη φιλία, την αρρώστια του πόθου και τις περιπέτειες των δύο νέων. Ο «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη παραγωγή και ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τον Μάιο του 2017 στις νέες εγκαταστάσεις της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

voutsikakis_dimopoulou_2017_07
Θοδωρής Βουτσικάκης – Ελένη Δημοπούλου

Στη Μονή Λαζαριστών θα παρουσιαστεί ο συναυλιακός «Ερωτόκριτος» του συνθέτη, ένας κύκλος τραγουδιών με ενδιάμεσα αφηγηματικά μέρη προερχόμενα από το μιούζικαλ, το οποίο με τη σειρά του είναι βασισμένο στο ποιητικό έπος του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο καταξιωμένος ερμηνευτής Θοδωρής Βουτσικάκης και οι ταλαντούχες τραγουδίστριες Ελένη Δημοπούλου και Μέλα Γεροφώτη. Συμμετέχουν ως special guests οι Νίκος Κύρτσος, Ανέστης Ιωαννίδης και Θάλεια Μαυρίδου, ενώ το σχήμα διευθύνει και συνοδεύει στο πιάνο ο συνθέτης.

Δευτέρα, 3 Ιουλίου
Ώρα έναρξης: 21:30

Θέατρο Μονής Λαζαριστών
Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 589200

Τιμές εισιτηρίων:
10 € (κανονικό)
8 € (φοιτητικό)
5 € (ανέργων)

Προπώληση:
viva.gr
Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 589200)
Σάρωθρον (Κατούνη 17, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here