Ο «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή αποτέλεσε ανάθεση αλλά και τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τον Μάιο του 2017 στο Ίδρυμα Νιάρχος.

Ο συναυλιακός Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή, βασισμένος στo πρωτότυπο έπος του Βιτσέντζου Κορνάρου, θα παρουσιαστεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου με ένα δυναμικό σχήμα ταλαντούχων ερμηνευτών και τον συνθέτη στο πιάνο.

Συναυλιακά το έργο προσέλκυσε και συγκίνησε πλήθος κόσμου στη Βεργίνα (στους Βασιλικούς τάφους των Αιγών), στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, στο Κάστρο των Ιωαννίνων, ενώ στην Κρήτη, στον τόπο που γεννήθηκε ο «Ερωτόκριτος», η υποδοχή του έργου ήταν ενθουσιώδης.

Εξαιτίας της μεγάλης ανταπόκρισης του κόσμου, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα ανεβάσει πάλι τον «Ερωτόκριτο» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, στο Ηρώδειο στις 15 Σεπτεμβρίου.

Βασικός ερμηνευτής του έργου είναι ο καταξιωμένος Θοδωρής Βουτσικάκης, ο οποίος ερμήνευσε τον Ερωτόκριτο και στις παραστάσεις της Λυρικής Σκηνής. Συμμετέχουν οι ταλαντούχες Ελένη Δημοπούλου (Αρετούσα), Μέλα Γεροφώτη (Παραμάνα) και ο γνωστός τραγουδοποιός Gautier.

Η σύγχρονη μελοποίηση του αναγεννησιακού αριστουργήματος από τον Δημήτρη Μαραμή φέρνει ένα οικείο μουσικά λεξιλόγιο, με αναφορές από blues, Jazz, και rock χρώματα παντρεμένα με την κρητική μουσική παράδοση. Το συγκεκριμένο έργο εστιάζει κυρίως στα διαχρονικά στοιχεία της ερωτικής ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, τη φιλία, την αρρώστια του πόθου και τις περιπέτειες των δύο νέων.

voutsikakis_dimopoulou_erotokritos_2017_09

Ερμηνεύουν:
Θοδωρής Βουτσικάκης
Ελένη Δημοπούλου
Μέλα Γεροφώτη
Gautier

Στο πιάνο, ο συνθέτης

Παραγωγή: Θέατρο Λιθογραφείον – Area 51

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Ώρα έναρξης: 21:00

ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

Είσοδος: 15 €
Μειωμένο: 12 € (φοιτητικό, μαθητικό ανέργων, πολυτέκνων, 65+)

Προπώληση
Γωνιά του Βιβλίου. Discover your way, Οπτικά Καραμούζη

Έναρξη προπώλησης: 3 Αυγούστου 2017

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here