Τις φωνητικές δυνατότητες και το ιδιαίτερο ταμπεραμέντο ενός ξεχωριστού νεαρού ερμηνευτή, του Θοδωρή Βουτσικάκη, αναδεικνύουν οι αγαπημένες δημιουργίες που επέλεξε η Λίνα Νικολακοπούλου από την 35χρονη πορεία της στο ελληνικό τραγούδι για την κοινή συναυλία τους στον Κήπο του Μεγάρου, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ. Μια ονειρική βραδινή «πτήση» με μουσική και παράλληλες προβολές, με δύο εκλεκτούς προσκεκλημένους: τη Μαρία Φαραντούρη και τον βιολιστή και συνθέτη Αντώνη Σουσάμογλου.

Η συνάντηση του Θοδωρή Βουτσικάκη με τη Λίνα Νικολακοπούλου το 2014, δρομολόγησε τη συμμετοχή του σε δύο μουσικοποιητικά αφιερώματα στον ποιητή Γ. Σαραντάρη με τίτλο «Πνοές του Μάη» και «Οκτώ ρώσοι ποιητές τραγουδούν ελληνικά», σε μουσική Δ. Αλεξανδρή και παραγωγή – καλλιτεχνική διεύθυνση της Λίνας Νικολακοπούλου. Εδώ και δύο χρόνια, ο Βουτσικάκης, ένας από τους πιο ολοκληρωμένους καλλιτέχνες της γενιάς του, συμμετέχει στις βραδιές λόγου και μουσικής που διοργανώνει η στιχουργός. Επόμενο κοινό βήμα αποτελεί η συνεργασία τους σε μια νέα παραγωγή βασισμένη στη μουσική του πολυβραβευμένου ιταλού συνθέτη Nicola Piovani (Όσκαρ Μουσικής για την ταινία La vita è bella). Πρώτη γεύση από την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά τους είναι το τραγούδι «Πέτα στα όνειρά σου», το οποίο δίνει και τον τίτλο στις φετινές συναυλίες του Θοδωρή Βουτσικάκη που άρχισαν από τη γενέθλια πόλη του, με μια πολύ επιτυχημένη εμφάνιση την άνοιξη του 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

voutsikakis_nikolakopoulou_2018_06

Στη συναυλία τους στον Κήπο συμμετέχουν οι μουσικοί:
Γρηγόρης Σημαδόπουλος – πιάνο, μελόντικα
Βασίλης Παναγιωτόπουλος – τύμπανα
Λένα Τζαμπάζη – κιθάρες
Στέλλα Τέμπρελη – τσέλο

Συντελεστές
Καλλιτεχνική επιμέλεια – επιλογή τραγουδιών: Λίνα Νικολακοπούλου
Σχεδιασμός ήχου: Παναγιώτης Πετρονικολός
Σχεδιασμός φωτισμών: Μαρία Βενετάκη
Σχεδιασμός οπτικού υλικού: Fly Theatre
Συμπαραγωγή: MMA και ARTos & ΘΕΑΜΑ – Αναστασία Ταμουρίδου

Βιογραφικό Θοδωρή Βουτσικάκη
O Θοδωρής Βουτσικάκης, ένας από τους πιο σημαντικούς τραγουδιστές της νέας γενιάς, ερμήνευσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Ερωτόκριτος» σε μουσική Δημήτρη Μαραμή.
Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Σταύρο Ξαρχάκο, Λίνα Νικολακοπούλου, Χρήστο Λεοντή, Dulce Pontes, Μάριο Φραγκούλη, Δάφνη Αλεξανδρή, Luis Borda, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και έχει εμφανιστεί σε σημαντικούς χώρους όπως το Ηρώδειο, το Θέατρο Επιδαύρου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης κ.ά.
Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος «Αισθηματική ηλικία» (μουσική Δημήτρη Μαραμή) απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, ενώ έχει συμμετάσχει στους δίσκους «Φλόγα που καίει», «Aleli, De Creta a Buenos Aires», «Στον αέρα του Μελωδία» («Τυχερό Αστέρι») κ.λπ.
Κάτοχος διπλώματος μονωδίας (Θάλεια Μαυρίδου | Ωδείο Φίλιππος Νάκας) και πτυχίου Νομικής (ΑΠΘ | Υποτροφία ΙΚΥ), παρακολούθησε επίσης μαθήματα μοντέρνου τραγουδιού (Ceris Deveril | Arts Educational Schools London | Υποτροφία Arnaoutis Foundation), musical performance (Σία Κοσκινά | PMTP) και υποκριτικής (Χρήστος Παπαστεργίου | Μεταμορφώσεις).

voutsikakis_2018_06_001

Έχουν πει για τον Θοδωρή Βουτσικάκη:
«Η φωνή του έχει τέτοιο μέταλλο που δημιουργεί τη ζητούμενη ηλεκτρική εκκένωση ώστε να αλλάξει η θερμοκρασία».
Καθημερινή – Νίκος Βατόπουλος (Ιούλιος 2014)

«…Τοποθετεί τη φωνή του δίχως καμία ωραιοπάθεια παρά μόνο στην υπηρεσία του ποιητικού λόγου και των μουσικών μέτρων που επένδυσαν αυτόν ακριβώς τον λόγο!»
Lifo – Αντώνης Μποσκοίτης (Ιούνιος 2014)

«Μια ακόμα λαμπρή παρουσία από έναν ερμηνευτή ο οποίος ωριμάζει διαρκώς και εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους και πιθανότατα στον πλέον ολοκληρωμένο της γενεάς του».
Musicpaper – Θάνος Μαντζάνας (Σεπτέμβριος 2017)

«…Ο Θοδωρής Βουτσικάκης (Ερωτόκριτος) διέθετε στο ακέραιο το απαραίτητο star quality: εμφάνιση, κίνηση, έκφραση, τραγούδι, λάμψη».
Εφημερίδα των Συντακτών – Γιάννης Σβώλος (Μάιος 2017)

«Ένα πολύ μεγάλο και σπουδαίο ταλέντο τόσο υποκριτικά, όσο, κυρίως, φωνητικά. Ακούγοντάς τον να τραγουδά, δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσεις ότι θα μπορούσε να σταθεί τουλάχιστον αξιοπρεπώς σε ανάλογες παραστάσεις στα μεγαλύτερα θέατρα του εξωτερικού».
MusicCorner.gr – Τάσος Κριτσιώλης (Νοέμβριος 2014)

Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου
Ώρα: 20:30

Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
Πληροφορίες: τηλ. 210 7282333

Τιμές εισιτηρίων
10 € (προπώληση)
12 € (αγορά την ημέρα της συναυλίας)
Είσοδος δωρεάν για παιδιά κάτω των 6 ετών

Προπώληση: megaron.gr, και σε όλα τα καταστήματα Public

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here