Μια μοναδική παράσταση θα παρουσιάσει ο Νίκος Ξυδάκης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, στο Θέατρο Ολύμπια, την Πέμπτη 8 Ιουνίου.

Από ένα ”Τετράδιο σημειώσεων” με ποιήματα, τραγούδια, λυρικά σπαράγματα και λόγια που δεν μπόρεσαν να γίνουν τραγούδια, ήταν σαν να σχηματίζεται το πρόσωπο μιας συναυλίας. Η μουσική του στίχου. Η μουσική της ψυχής του. Η απώλειά του. Ανακαλείται, ανιχνεύεται μέσα από ποιήματα – τραγούδια, και μουσικά ιντερμέδια. Ο Διονύσης Καψάλης, ο Μιχάλης Γκανάς, ”Ο Έρωτας του Ποιητή” του Ερρίκου Χάϊνε, ο Σούμαν, το ”Χειμωνιάτικο ταξίδι” του Σούμπερτ, η Σαπφώ και ο Διονύσιος Σολωμός. Η Αλεξάνδρεια του Κ. Π. Καβάφη συνομιλούν και μονολογούν. Συνθέτουν μία μικρή Νυκτερινή ιστορία, σαν επίκληση, προσευχή, εξομολόγηση σε καιρούς απωλειών.

ksydakis_2017_05_001

Ο τίτλος ”Όλα τα δειλινά του κόσμου” είναι από την ομώνυμη ποιητική συλλογή του​ ​Δ. Καψάλη, καθώς και το μότο από την συλλογή ”Υπόσχεση ευδαιμονίας”. Τα ανέκδοτα μελοποιημένα ποιήματα που ακούγονται είναι από μεταφράσεις του στον Ε. Χάϊνε και​ ​Ε. Μύλλερ.

Μουσική, επιμέλεια προγράμματος και κειμένων : ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ

Στο τραγούδι η ΝΑΝΑ ΜΠΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
Πιάνο: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΖΑΝΗΣ
Βιολοντσέλο: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ
Σαξόφωνο: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΥΝΤΗΣ
Κλαρινέτο: ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ ΚΑΡΑΛΗΣ

8 Ιουνίου 2017
21:00

Τιμές εισιτηρίων
​Κανονικό: Από 10€ έως 22€
Φοιτητικό: Από 5€ έως 17€
ΑΜΕΑ: 5€

………………………………

Εθνική Λυρική Σκηνή, Θέατρο Ολύμπια

Γενικές Πληροφορίες
T. 210 9282900
Κρατήσεις Εισιτηρίων: 210 3272000

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here