Ο τραγουδιστής Πάνος Παπαϊωάννου και ο συνθέτης Χρυσόστομος Καραντωνίου με αφορμή τη κυκλοφορία του νέου τους δίσκου «Τα φώτα στην πλατεία» σε στίχους Δημήτρη Παπαχαραλάμπους (Feelgood Records) παρουσιάζουν, την Πέμπτη 25 Μαΐου στο Σταυρό του Νότου Plus, ένα πρόγραμμα με τραγούδια της δισκογραφίας τους αλλά και επιλογές γνωστών και αγαπημένων τραγουδιών. Μαζί τους η νεοσύστατη 9μελής μπάντα Cour Des Miracles (Αυλή των Θαυμάτων).

Καλεσμένοι τους, η Μαρία Παπαγεωργίου, ο Απόστολος Ρίζος και ο Κώστας Παρίσσης.

Την βραδιά προλογίζουν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Ν. Μανιάτης και Αντώνης Μποσκοΐτης.

Τα καινούρια τραγούδια θα συνοδεύονται από την προβολή  των έργων που φιλοτέχνησε ειδικά γι’ αυτά ο γνωστός ζωγράφος Ηλίας Παπανικολάου, καθώς και από τα σχόλια της ραδιοφωνικής παραγωγού Εύας Τσακού.

papaioannou_karantoniou_ninios_live_11_2015_005

«Τρία χρόνια από την πρώτη μας συνάντηση με τα Μεροκάματα  που έφεραν τον Χορό των Ημερών, έρχονται τα Φώτα στην Πλατεία  να μας οδηγήσουν βαθύτερα στον κόσμο του δεύτερου, ομώνυμου, δίσκου. Ενός κόσμου όπου δοκιμάζουμε καινούριους, ποικίλους -και ίσως απρόβλεπτους- μουσικούς και ερμηνευτικούς δρόμους, ήχους και όργανα, στην προσπάθειά μας να συνεχίσουμε το διάλογο ανάμεσα στους φόβους και τις ελπίδες μας, το προσωπικό και το συλλογικό, το εφήμερο και το παντοτινό. Καινούριοι, επίσης, συνεργάτες, μουσικοί, ερμηνευτές, καλλιτέχνες ήρθαν να μας συντροφέψουν και να εμπλουτίσουν τα εκφραστικά μας μέσα. Ένας απ’ αυτούς είναι ο ζωγράφος Ηλίας Παπανικολάου, ο οποίος, εμπνευσμένος από τις εικόνες και τις ιστορίες που γεννούν οι στίχοι και η μουσική, δημιούργησε ένα ζωγραφικό έργο για το καθένα από τα τραγούδια μας, προσφέροντας στον δίσκο μια ξεχωριστή εικαστική ταυτότητα. Σ’ αυτήν λοιπόν την πλατεία όπου μικροί και μεγάλοι παίζουμε το παιχνίδι της ζωής, ελάτε να συναντηθούμε ξανά. Τα Φώτα στην Πλατεία  σιγά σιγά ανάβουν…».
Καλή ακρόαση…
Πάνος, Χρυσόστομος, Δημήτρης

Ενορχηστρώσεις: Χρυσόστομος Καραντωνίου

Οι Cour des Miracles είναι οι:
Αλέξανδρος Κούρος – πιάνο, κρουστά
Ιάσονας Μαυρογεώργος – Έγχορδα
Μάριος Παπούλιας – βιολί
Νίκος Σταδιάτης – ακορντεόν
Αντωνία Τσολάκη – μπάσο
Μανόλης Τόμπρος – τύμπανα
Αλέξανδρος Ζουγανέλης – φλάουτο, σαξόφωνο
Γιώργος Ντινάκος – έγχορδα
Αλέξης  Στενάκης – πνευστά, πλήκτρα

Πέμπτη 25 Μαΐου
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:30 – Ώρα έναρξης 22:00

Σταυρός του Νότου Plus
Φραντζή και Θαρύπου, Νέος Κόσμος
Τηλ. κρατήσεων 210 9226975 & 210 9239031

Είσοδος με κρασί ή μπύρα 12 ευρώ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here