Γράφει η Ξανθίππη Παυλίδου
Φωτογράφηση: Κωνσταντίνος Αργυρίου

Το Σάββατο βρεθήκαμε στην πρώτη από τις δύο εμφανίσεις του Σωκράτη Μάλαμα στο Fix Factoty of Sound στη Θεσσαλονίκη. Αν και οι εμφανίσεις του είναι ομολογουμένως αρκετά συχνές, ο αγαπημένος σε όλους μας καλλιτέχνης μας παρέσυρε για μια ακόμα φορά με τις μελωδίες του…

malamas_live_2014_12_001

Η επιλογή του Σωκράτη για το άνοιγμα της βραδιάς ήταν το «Μια βόλτα στα βαθιά», για να δώσει αμέσως την πάσα στο Φώτη Σιώτα και τη Λαμπρινή Καρακώστα που ερμήνευσαν το «Φύλλα Αλκαλικά». Το κοινό απογειώθηκε στο άκουσμα του «Τειρεσία» και εκεί ο γνωστός σε όλους μας ερμηνευτής βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει την επιθυμία του στη συγκεκριμένη συναυλία να ακουστούν λιγότερο γνωστά και  πιο «έντεχνα» τραγούδια. Το υπόλοιπο του πρώτου μέρους συνέχισε με τραγούδια που δεν έχουμε συνηθίσει να ακούμε ζωντανά από τον καλλιτέχνη, όπως το «Νυχτολούλουδο», το «Λαβύρινθο» και το «Ριφιφί».

malamas_live_2014_12_005_siotas

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος άνοιξε ο Σιώτας με το «Αερικό», για να συνεχίσει ο Μάλαμας με εμφανώς πιο λαϊκή διάθεση αυτή τη φορά. Το κοινό πάντα ένθερμο σιγοτραγουδούσε παρέα με τον τραγουδιστή, ενώ το αποκορύφωμα της βραδιάς έφτασε με το «Γράμμα» καθώς και στο άκουσμα του «Αερικού» και «Του Ασώτου». Με συγκίνηση, ο Μάλαμας αναφέρθηκε στον παλιό μουσικό του σύντροφο Νίκο Παπάζογλου, του οποίου ερμήνευσε και κάποια τραγούδια. Επίσης ακούστηκαν κομμάτια του Περίδη και του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Η βραδιά έκλεισε όμορφα όπως άρχισε με τον «Αποσπερίτη».

malamas_live_2014_12_003_karakosta

————————————————-

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here