Γράφει η Χρύσα Λύκου
Φωτογραφίες: Χαρά Γερασιμοπούλου

Οι Pink Martini, αυτοί οι τύποι που σκάνε από ρυθμό και ζωντάνια εμφανίστηκαν ξανά μπροστά στο Αθηναϊκό κοινό το βράδυ της Τρίτης 5/7 στην Τεχνόπολη, σε μια οργάνωση που δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των περίπου 3.000 ανθρώπων που κατέκλισαν το χώρο.

Ένα τσιμπημένο εισιτήριο, κιγκλιδώματα που ξεχώριζαν καθιστούς από όρθιους καταμεσής της πλατείας και ένας ήχος για λίγους και εκλεκτούς.

Αφού γκρινιάξαμε για όσα μας χάλασαν τα γούστα, ας πούμε για τους φοβερούς και τρομερούς που βρέθηκαν στη σκηνή να μας ανταμείψουν, κουνώντας τους γοφούς και τα πέλματα μας σε καλοκαίρια που φτάνουν, σε νύχτες που ξεχειλίζουν γλυκά ποτά, φιλιά και ξημερώματα.

 

Let’s never stop falling in love, θα έπρεπε να είναι το σύνθημα που θα φωνάζουν οι τοίχοι της ζωής μας, με εμάς να το γράφουμε με μεγάλα γράμματα χορεύοντας Donde estas Yolanda, κάνοντας ζαλισμένες στροφές σε κορμιά που διψάνε για έρωτα, σε μυαλά που σκοτώνουν για λίγη πραγματική ελευθερία.

Δώδεκα μουσικοί από διαφορετικές μεριές του κόσμου και μια Storm Large να της βγάζεις το καπέλο για τη μοναδικότητα στη σκηνική της παρουσία, για τη φωνή και την αύρα της. Ο χορός όπως καταλαβαίνετε μπροστά στη σκηνή ήταν περιορισμένος στις καρέκλες, με όλους εμάς τριγύρω να προσπαθούμε να ξελασπώσουμε το ελληνικό κέφι.

Η Μαρίζα Ρίζου, ευχάριστη νότα στην έναρξη της βραδιάς, ανέβηκε ξανά στη σκηνή με τη μικρή ανιψιά της να μας μιλήσουν για Τα Παιδιά του Πειραιά, να μας θυμίσουν τη Μελίνα, να νιώσουμε ότι αυτός ο τόπος κάπως μας ανήκει ακόμα.

 

Μια σύντομη συναυλία, όπως μας έχουν συνηθίσει άλλωστε αυτοί οι γεμάτοι ροζ μαρτίνι άνθρωποι, που παρόλες τις ενστάσεις μας, φύγαμε λίγο πιο ανάλαφροι, λίγο πιο όμορφοι, όσο έπρεπε μεθυσμένοι για να αντέξουμε σ’ αυτήν την πόλη.
Αν δεν τα ξαναπούμε καλό Καλοκαίρι, καλές συναυλίες! Χορέψτε με διαφορετικούς, άγνωστους ανθρώπους ξυπόλητοι και με τη ψυχή σας γυμνή από σεμνοτυφισμούς και άλλες τέτοιες κατασκευασμένες αηδίες.  Σας εύχομαι αυτούς του γεμάτους από ήλιο και αλάτι μήνες, να παλεύετε λιγότερο και να χορεύετε περισσότερο..


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here