Η Ark4Art και η PROSPERO παρουσίασαν τη Δήμητρα Γαλάνη, την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τη Γιώτα Νέγκα χτες βράδυ στο Barbican Centre σε μία μεγάλη συναυλία που έγινε sold out και θα μείνει στην ιστορία!

galani_tsaligopoulou_negka_london_2017_02_004

Οι τρεις σπουδαίες ερμηνεύτριες ήρθαν για πρώτη φορά στο Λονδίνο μαζί και παρουσίασαν ένα πρόγραμμα βασισμένο στο λαϊκό τραγούδι. Μια παράσταση – θρίαμβο που παρακολούθησαν 2000 άτομα, σε ένα ασφυκτικά γεμάτο θέατρο,  αποθεώνοντας τις τρεις μεγάλες κυρίες του ελληνικού τραγουδιού. Έλληνες, Βρετανοί και θεατές διαφόρων εθνικοτήτων έγιναν ένα με όχημα τα σπουδαία τραγούδια μεγάλων  συνθετών.Το χειροκρότημα του κοινού και ο ενθουσιασμός ήταν τέτοιος που δεν άφηνε τις τρεις ερμηνεύτριες στο τέλος να φύγουν από τη σκηνή.

galani_tsaligopoulou_negka_london_2017_02_003

Στο πρόγραμμα αυτό όλα και όλοι είχαν λόγο: Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Τσιτσάνης, Παπαϊωάννου, Ξαρχάκος, Λοΐζος, Ζαμπέτας αλλά και Πάνου, Καλδάρας, Μητσάκης, Μούτσης, Σπανός, Νικολόπουλος. Δίπλα στους μεγάλους δημιουργούς, σμυρναίικα  αλλά και παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια βρήκαν τη θέση τους με τρόπο απλό, μαγικό.

galani_tsaligopoulou_negka_london_2017_02_002

Οι τρεις κυρίες, με χαρά και μεγάλο σεβασμό τραγούδησαν αυτά που διατηρεί μέσα μας η μνήμη, τραγούδια που άντεξαν στο χρόνο.


Με τους 9 εξαιρετικούς μουσικούς τους έστησαν στην κατάμεστη αίθουσα του Barbican Center μια μεγάλη γιορτή και μια ανεπανάληπτη παράσταση που έχει χαραχτεί στις μνήμες όλων όσων την έζησαν από κοντά. Μία συναυλία απόδειξη πως το καλό ελληνικό τραγούδι αντέχει στο χρόνο και μεταφέρεται στις καρδιές των απανταχού Ελλήνων ενεργό και ακέραιο.

galani_tsaligopoulou_negka_london_2017_02_006

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here