Για μια στιγμή μέσα στο χρόνο να νικήσω
Με τα φτερά που ’χω σμιλέψει να γυρίσω
Και να μικρύνω να χωράω σ’ όλες τις τσέπες
Μες τις δικές σου τις πολύχρωμες ζακέτες…
Κοντά σου μαμά να βρεθώ…
Το μόνο δώρο τώρα πια που απ’ τα Χριστούγεννα ζητώ…

Ένα τραγούδι δώρο Χριστουγεννιάτικο στις μαμάδες, που η αγάπη μας τις θέλει πάντα ζεστές κι αγέραστες αγκαλιές…

Οι «Πολύχρωμες Ζακέτες» είναι το πρώτο τραγούδι από τη δισκογραφική δουλειά που ετοιμάζουν τρεις νέοι καλλιτέχνες, η Πολυξένη Καράκογλου, ο Γρηγόρης Πολύζος και η Αθηνά Σπανού, μέσα στο 2018.

giorgis_christodoulou_live_2017_01_009_karakoglou

Μια γιορτινή πρόταση – δώρο από τη Μικρή Άρκτο

Πολυξένη Καράκογλου – Ερμηνεύτρια
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νίκαια. Είναι τελειόφοιτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, έχει σπουδάσει θεωρητικά της μουσικής, κλασικό πιάνο και σύγχρονο τραγούδι, ενώ αυτήν την περίοδο ολοκληρώνει τις σπουδές της στο κλασικό τραγούδι.
Το 2013, διακρίθηκε ως ερμηνεύτρια στην 4η ΑΚΡΟΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΑΡΚΤΟΥ, του Παρασκευά Καρασούλου, όπου συνεργάστηκε με τους –επίσης διακριθέντες– δημιουργούς Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Βασιλόπουλο. Στα τέλη του 2015, συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον δημιουργό Σπύρο Παρασκευάκο, σε ένα ντουέτο με τον Ζαχαρία Καρούνη με τίτλο «Ο άνθρωπος μπορεί», το οποίο γνωρίζει ραδιοφωνική και διαδικτυακή επιτυχία. Το 2017, συναντά τον συνθέτη Χρίστο Θεοδώρου στον δίσκο «Καρδιά Μισή», στο τραγούδι «Μήνυμα στην Άνοιξη».
Αυτή την περίοδο, μαζί με τον ερμηνευτή Δημήτρη Βουτσά, προετοιμάζουν μια σειρά live εμφανίσεων στην Αθήνα, με τίτλο «Παράθυρο στο Φως», σε επιμέλεια του στιχουργού Λάζαρου Αντωνιάδη και ενορχηστρώσεις Δημήτρη Ανδρονιάδη.

Γρηγόρης  Πολύζος – Συνθέτης
Γεννήθηκε το 1986 στο Μαρούσι Αττικής. Ξεκίνησε να σπουδάζει μουσική σε ηλικία 7 ετών στο Πυθαγόρειο ωδείο απ’ όπου και πήρε τα πτυχία ειδικού αρμονίας, ηλεκτρικού οργάνου (με διάκριση), αντίστιξης, φούγκας, πιάνου. Το 2013 πήρε το δίπλωμα σύνθεσης με καθηγητή τον Ι. Αυγερινό. Το 2018 τελείωσε το μεταπτυχιακό του στην σύνθεση, στο τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με καθηγητή του Ιωσήφ Παπαδάτο.
Από το 2004, διδάσκει υποχρεωτικά και ανώτερα θεωρητικά, αρμόνιο και πιάνο. Παράλληλα γράφει τραγούδια πάνω σε στίχους διάφορων στιχουργών καθώς και ορχηστικά κομμάτια.
Το 2010 γνωρίζεται με τον συνθέτη Νίκο Ζούδιαρη, ο οποίος και αναλαμβάνει την παραγωγή του πρώτου του δίσκου με τίτλο «Σε τόπους που δεν ξέρω». Ερμηνευτές του δίσκου ο Λάκης Χαλκιάς, η Φωτεινή Δάρρα, ο Απόστολος Ρίζος, η πρωτοεμφανιζόμενη Μαρία Κρασοπούλου και ο ίδιος ο Νίκος Ζούδιαρης.
Το 2015 εκδίδεται το digital single «Γιατί μ’ αρέσει η ζωή» με ερμηνευτές τον Παντελή Θαλασσινό και την Μαρία Κρασοπούλου, σε στίχους του Πόλυ Κυριάκου. Το 2016 εκδίδει τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Αποστάσεις» με βασική ερμηνεύτρια την Μαρία Κρασοπούλου. Στον δίσκο συμμετέχει ο Κώστας Μακεδόνας.
Το συνθετικό του έργο επεκτείνεται και στον τομέα της «σοβαρής μουσικής» ενώ έχει υπογράψει και πλήθος μικρών συνθέσεων για διάφορους συνδυασμούς οργάνων, 2 Κουαρτέτα εγχόρδων, 1 κουιντέτο Χάλκινων πνευστών κ.α.
Παράλληλα με τις μουσικές του δραστηριότητες είναι πτυχιούχος της σχολής Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών (2012)

Αθηνά Σπανού – Στιχουργός
Γεννήθηκε  στην Αθήνα το 1979. Μεγάλωσε και τελείωσε το σχολείο στη Σάμο. Έχει σπουδάσει Τέχνες και Ψυχολογία. Παρακολούθησε σεμινάρια στιχουργικής στο «Μικρό Πολυτεχνείο».
Το 2012 έλαβε μέρος στους «Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιου2 / Στίχος», όπου συμμετείχε στη βραδιά του τελικού με μελοποίηση του στίχου της «Απέραντο Φθινόπωρο» από τον Γιώργο  Καζαντζή και ερμηνευτή τον Σταύρο Σιόλα, καθώς και με τη στιχουργική επένδυση «Το Κτήνος κι Εγώ» σε μελωδία του Γιώργου Ανδρέου και ερμηνεία Ευτυχίας Μητρίτσα, το οποίο και διακρίθηκε με το 1ο Βραβείο Κοινού. Έχει συμμετάσχει στις δισκογραφικές εργασίες «Νέοι στιχουργοί στο φως» με 2 τραγούδια σε στίχους δικούς της και στο CD «Αγάπη» του Θεόδωρου Κουέλη, με 3 τραγούδια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here