Φωτορεπορτάζ: Μάριος Γκούβας

Παιχνίδια που παίζει η τύχη καμιά φορά. Τη γνωρίσαμε πέρυσι, στην πρώτη της εμφάνιση στην Αθήνα και φέτος οι ανάγκες του ρεπορτάζ μας «κατέβασαν» στο λιμάνι, για την πρώτη της εμφάνιση στον Πειραιά. Σα να είναι η μοίρα μας (η καλή βεβαίως) που μας θέλει στις παρθενικές εμφανίσεις της Άννας στο λεκανοπέδιο.

mpalaska_live_2015_03_002

Η Άννα Μπαλάσκα, εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενη, έγραψε στις αποσκευές της «προορισμός : Πειραιάς» και με τον Αλέξανδρο Τσακιρίδη στο πιάνο και τον Δημήτρη Αλιστρατινό στα πνευστά, προσγειώθηκε στο Passport Art, ένα νέο, μικρό και ζεστό χώρο με ενδιαφέρουσα διακόσμηση.

Το πρόγραμμα άνοιξαν οι δύο μουσικοί με ένα υπέροχο δωδεκάλεπτο jazz κομμάτι και η Άννα ανέβηκε στη σκηνή και ξεκίνησε με «Κάνε λιγάκι υπομονή» του Τσιτσάνη σε swing «έκδοση». Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με αγαπημένες μελωδίες παλιές και σύγχρονες, κυρίως Ελληνικές, αλλά και επιλεγμένα ξένα τραγούδια, με βάση τη Μεσόγειο.

mpalaska_live_2015_03_011

Το πρόγραμμα κύλησε με αρκετές εναλλαγές συναισθημάτων, από έντονους και εύθυμους swing και jazz ρυθμούς μέχρι μελαγχολικές μπαλάντες και μελωδίες, αλλά με πολύ όμορφες ενορχηστρώσεις και δύο εξαιρετικούς μουσικούς που είχαν «χώρο» να σολάρουν αποδεικνύοντας τις ικανότητές τους. Ο Αλέξανδρος Τσακιρίδης συμμετείχε και ως ερμηνευτής, ενώ ο Δημήτρης Αλιστρατινός, πότε με σαξόφωνο, πότε με φλάουτο, έδωσε άλλο χρώμα στο live.

Η Άννα ολοκλήρωσε με ένα παραδοσιακό τραγούδι a capella, αλλά το κοινό την υποχρέωσε να συνεχίσει περίπου για ένα τέταρτο ακόμα με «παραγγελιές». Στο συνολικό πρόγραμμα των 2,5 ωρών, διαπιστώσαμε ξανά μια καλοδουλεμένη φωνή και μια πολύ καλή σκηνική παρουσία, θα λέγαμε βελτιωμένη σε σχέση με την πρώτη φορά που παρακολουθήσαμε την Άννα Μπαλάσκα.

mpalaska_live_2015_03_020

Από το φθινόπωρο και μετά, που αναμένεται να εγκατασταθεί στην Αθήνα και να προχωρήσει με το δίσκο της, οι ευκαιρίες για μια «συνάντηση» με την Άννα θα είναι πιο συχνές στο λεκανοπέδιο.

 Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner!

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here