22/3/2011
Γράφει η Ελένη Λαμπράκη
Φωτογράφηση: Κατερίνα Τσακίρη
www.musiccorner.gr

Οι συστάσεις για τον Γιώργο Δημητριάδη είναι περιττές. Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη, ο οποίος εδώ και δεκαπέντε χρόνια υπηρετεί τη ροκ μουσική, χωρίς να απασχολήσει ποτέ τα media με κάτι πέραν της δουλειάς του. Συνεπής στο μουσικό είδος που αγαπάει, μας εκπλήσσει θετικά με κάθε νέα του δουλειά. Έχοντας πλέον διψήφιο αριθμό δίσκων στο ενεργητικό του αυτό που περιμένει κανείς είναι να τον δει να «κρατάει» ένα ολόκληρο πρόγραμμα μόνος του, έχοντας κάποιο νεότερο δίπλα του για μερικά τραγούδια και ίσως ένα – δυο ντουέτα επί σκηνής. Όμως το live της περασμένης Πέμπτης στη σκηνή του Koo Koo ήταν κάτι διαφορετικό. Επέλεξε να εμφανιστεί με ένα νέο καλλιτέχνη, τον Λεωνίδα Μαράντη παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα ισότιμο, όπου το δίπτυχο «παλιός – νέος» έδωσε τη θέση σε δύο ανθρώπους με κοινή αγάπη για τη ροκ μουσική και αστείρευτη ενέργεια επί σκηνής. Μαζί τους βρέθηκαν και οι Spotlights, ένα νέο συγκρότημα, το οποίο συνέβαλε μουσικά αλλά και ερμηνευτικά στη βραδιά.

Το ξεκίνημα ήταν δυναμικό όπως το περιμέναμε. Με το «Let me entertain you» οι Spotlights και ο Λεωνίδας Μαράντης βρέθηκαν επί σκηνής προσκαλώντας αμέσως μετά το Γιώργο Δημητριάδη. Με χιούμορ αλλά και αλληλοεκτίμηση ο ένας καλλιτέχνης παρουσίασε τον άλλο. Ο Γιώργος Δημητριάδης μίλησε για τη θετική εντύπωση που είχε όταν άκουσε για πρώτη φορά τα τραγούδια του Λεωνίδα. Την ίδια θετική εντύπωση έχουμε και εμείς καθώς ακούσαμε το ήδη πετυχημένο «Σκουφά και Σίνα», το «Άσος στο μανίκι» και τη «Μάγισσα». Σειρά του Γιώργου Δημητριάδη μετά, με το αγαπημένο πια «Ξύπνα φτάσαμε», το «Πέντε λεπτά» από την ομώνυμη ταινία, το «Σ’ αυτή την πόλη» καθώς και πολλά άλλα. Βέβαια το πρόγραμμα δεν περιορίστηκε μόνο σε τραγούδια από τη δισκογραφία των δύο καλλιτεχνών. Blur, Cure, Kaiser Chiefs, Jarvis Cocker ήταν μερικές από τις επιλογές τους.

Το «Σα να μην πέρασε μια μέρα» είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες – αν όχι η μεγαλύτερη – επιτυχίες του Γιώργου Δημητριάδη (και όχι του Σάκη Ρουβά όπως είπε ο ίδιος χαριτολογώντας!). Το συγκεκριμένο τραγούδι, σε μια ελαφρώς πιο …αθυρόστομη version το μοιράστηκε επί σκηνής με τον Λεωνίδα Μαράντη, ενώ στη συνέχεια οι Spotlights πήραν το μικρόφωνο με το «Sex on fire» των Kings of Leon, αλλά και με U2 και Snow Patrol. Σειρά είχε το «Personal Jesus» από το Λεωνίδα Μαράντη, καθώς και ένα υπέροχο δικό του τραγούδι με τίτλο «Τον κόσμο ν’ αλλάξεις». Αν και ήταν Πέμπτη, τραγουδήσαμε το «Σάββατο» μαζί με το Γιώργο Δημητριάδη, και όχι μόνο. «Ένα βράδυ λιγότερο», «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου» είναι τραγούδια που το κοινό ήξερε μέχρι και το κόμμα, ενώ για το τέλος – αφού ευχαρίστησαν το κοινό που έμεινε ως το τέλος παρόλο που η επόμενη μέρα ήταν εργάσιμη – έκλεισαν το πρόγραμμα με το «Της καρδιάς σου ο βασιλιάς».

Ο Γιώργος Δημητριάδης, ο Λεωνίδας Μαράντης και οι Spotlights θα είναι και την ερχόμενη Πέμπτη 24/3 στο Koo Koo, στο Γκάζι. Ετοιμάζουν μία ακόμη καθαρόαιμη ροκ βραδιά για όσους αγαπάνε αυτή τη μουσική. Καλή διασκέδαση σε όσους πάνε, η οποία είναι δεδομένη αν κρίνουμε από το live που παρακολουθήσαμε! Και για όσους δε μπορέσουν, προτείνουμε ανεπιφύλακτα να τους δουν με την πρώτη ευκαιρία…

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here