Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος

Πέντε χρόνια μετά το Sevdalim aman η αγαπημένη Τουρκάλα-και πολιτογραφημένη πια Ελληνίδα-ερμηνεύτρια Dilek Koc επιστρέφει με νέο album. Η νέα της δισκογραφική δουλειά τιτλοφορείται “Souvenir de Salonique” και θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες ταυτόχρονα στην Ελλάδα αλλά και  σε πολλές ξένες χώρες όπως η Αμερική, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Κύπρος και η Τουρκία, από την Sony Music Turkey. Στο νέο album περιλαμβάνονται τραγούδια στην ελληνική και στην τούρκικη γλώσσα που έγιναν αγαπημένα και στις δύο μεριές του Aιγαίου, από την παραδοσιακή μέχρι και την πρόσφατη λαϊκή μουσική των δύο λαών. Έτσι από τη μία θα συναντήσουμε “φωτισμένες” διασκευές στα πολυαγαπημένα “Καραμπιμπερίμ” και “Γύρνα πάλι γύρνα” ενώ θα πάρουμε και μία γεύση και από την σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιία με τα “Χαμοπούλια” του Κώστα Φαλκώνη και του Χρήστου Γ. Παπαδόπουλου και τα “Τσιγάρα” του Ορφέα Περίδη. Ανάμεσα στα τραγούδια του δίσκου , υπάρχει επίσης μια ενδιαφέρουσα διασκευή σε ένα κομμάτι του Goran Bregovic.

dilek kocφωτογράφηση: Γιώργος Καλαμπόκας, styling: Ελπιδα Βαρθολομάτου

Και σε αυτό το album, όπως και στο προηγούμενο, υπάρχουν τρία μοναδικά ντουέτα της Dilek με την Γλυκερία, με την οποία η τραγουδίστρια έχει αναπτύξει στενούς καλλιτεχνικούς δεσμούς τόσο στη δισκογραφία όσο και στις ζωντανές εμφανίσεις. Επίσης σε ένα ποντιακό τραγούδι συμμετέχει και η Πέλλα Νικολαίδου. Ξεχωριστή μνεία πρέπει να γίνει για τους συμμετέχοντες δεξιοτέχνες μουσικούς, οι οποίοι έχουν συμβάλλει καταλυτικά με το ταλέντο  και τις εμπνευσμένες ιδέες τους στο τελικό ηχητικό  αποτέλεσμα.

Γράφει η Dilek στο σημείωμα του album:

Νιώθω τυχερή που συνεργάστηκα με τους αγαπημένους μου μουσικούς, Δημήτρη Παναγούλια, Δημήτρη Σίντο, Θανάση Κουλεντιανό, Μάκη Μπακλατζή, Νίκο Αγγούση και Σάκη Γιώργου για την δημιουργία αυτού του άλμπουμ, όλοι μαζί καταθέσαμε την ψυχή μας και την αγάπη μας.
Η πολύτιμη μου Γλυκερία δεν με άφησε μόνη και σε αυτόν τον δίσκο και η ερμηνεία της Πέλλας Νικολαίδου έδωσε μια άλλη διάσταση στο τραγούδι που με συντροφεύει.
Dilek Koc

Την επιμέλεια της παραγωγής έκανε για την Sony Music Turkey η Ευανθία Μάγνη, η οποία εκπροσωπεί την εταιρία στην Ελληνική αγορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here