Ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στην ελληνική μουσική αγορά, με την υπογραφή του Θεσσαλονικιού τραγουδοποιού Βασίλη Γκάντζου.

Με τίτλο «Στου Μυαλού μου τη Ζάλη», στίχους με στίγμα προσωπικό και ήχους που αναζητούν συγγένειες σε οικεία ακούσματα -λαϊκά και σύγχρονα-, η νέα αυτή δισκογραφική είσοδος στη φετινή μουσική παραγωγή προτείνει δέκα τραγούδια «ιδιωτικών στιγμών και εξαιρετικών αισθημάτων» που ο δημιουργός τους μοιράζεται μαζί μας.

gantzos_2014_11_001

Ο τραγουδιστής και ταλαντούχος τραγουδοποιός μας προσκαλεί σε ένα μελωδικό περίπατο για ευαίσθητες ακροάσεις, παρουσιάζοντας μια ενότητα τραγουδιών, κρυμμένων από χρόνια στο συρτάρι, παρέα με αγαπημένους φίλους, συναδέλφους του μουσικούς, όπως δεν παραλείπει να αναφέρει, («συνοδοιπόρους μου εδώ και χρόνια στα μονοπάτια της μουσικής περιπέτειας, που χωρίς την αμέριστη συμπαράστασή τους σε όλα τα στάδια προετοιμασίας αυτής της δουλειάς, ο δίσκος δεν θα είχε πραγματοποιηθεί”).

Δέκα προσωπικές δημιουργίες παρεΐστικης διάθεσης, σε μουσική και στίχους (*εκτός από δύο) δικούς του και μια “χειροποίητη” ηχητική παραγωγή που ανέλαβε προσωπικά (με την πολύτιμη συνδρομή του Studio Cue Productions της Θεσσαλονίκης). Δέκα κομμάτια ιδιωτικής και ιδιαίτερης αισθητικής, μπαλάντες, ρούμπες, αλλά και λαϊκά ή απτάλικα. Κάποια από αυτά τα γνωρίσαμε σε πρώτη εκτέλεση από τη Μελίνα Κανά (Σβούρα, Μαγαζί, Βλέμμα – 2001). Τραγουδισμένα αυθεντικά τρυφερά και καθάρια από τον ίδιο αυτή τη φορά, όπως και τα υπόλοιπα ανέκδοτα -όχι όμως τελείως άγνωστα σε όσους τα σιγοτραγουδούν μαζί του στις ζωντανές εμφανίσεις του- (Σαν Φωτιά σε Τσιγάρο, Παιδί Μικρό, Στου μυαλού μου τη Ζάλη, κ.ά.), φέρνουν στον νου αγαπημένα ηχοχρώματα αλλά αντηχούν επίκαιρες συγκινήσεις του σήμερα.

Και δυο τραγούδια έκπληξη, ερμηνευμένα μοναδικά από την κυρία του λαϊκού τραγουδιού, Πίτσα Παπαδοπούλου (Πού με Πας, Πώς Έγινε).

gantzos_cover_2014_11_001

Γνώριμος στις περισσότερες μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης και καταχωρημένος στις αγαπημένες φωνές της σύγχρονης μουσικής κοινότητας, ο Βασίλης Γκάντζος συνοδεύει εδώ και χρόνια με τις εξαιρετικές ερμηνείες του πολλά μουσικά προγράμματα, αξέχαστα στους φανατικούς του ελληνικού τραγουδιού, ενώ δεκάδες ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας αθροίζονται στις αποσκευές του. Εδώ και χρόνια, στο περιθώριο των ζωντανών εμφανίσεών του σκαρώνει δίστιχα, ρεφρέν και μελωδίες με την κιθάρα του. Πριν λίγα χρόνια μας εξέπληξε ευχάριστα ως τραγουδοποιός με ωραία, εμπνευσμένα τραγούδια που τραγούδησαν η Μελίνα Κανά και η Κατερίνα Κούκα, τη μουσική και τους στίχους των οποίων υπογράφει ο ίδιος.

Την άνοιξη του 2014 ωρίμασαν οι συνθήκες για την ηχογράφηση του πρώτου προσωπικού του δίσκου, με τίτλο Στου μυαλού μου τη Ζάλη. Ο δίσκος περιλαμβάνει δέκα τραγούδια που ερμηνεύει ο ίδιος, ενώ σε φιλική συμμετοχή η Πίτσα Παπαδοπούλου με δύο τραγούδια και ο Μάκης Σεβίλογλου με ένα, συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στην ηχητική ατμόσφαιρα του όλου εγχειρήματος.

credits
Μουσική: Βασίλης Γκάντζος
Στίχοι: Βασίλης Γκάντζος – Μιχάλης Δαβιδόπουλος (Σαν φωτιά σε τσιγάρο) – Ευαγγελία Κουντουρά (Το βλέμμα)
Τραγουδούν: Βασίλης Γκάντζος – Πίτσα Παπαδοπούλου (Πώς έγινε & Πού με πας) – Μάκης Σεβίλογλου (Μορφές | απτάλικο)
Φιλική συμμετοχή: Αλμπένα Κούτοβα, φωνή (Σαν φωτιά σε τσιγάρο & Μαγαζί)

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Βασίλης Γκάντζος: κιθάρα
Λεωνίδας Κυρίδης: μπάσο
Δημήτρης Λάππας: κιθάρες, μπουζούκι
Μιχάλης Πιπέρκος: σαξόφωνο, κλαρίνο, φλάουτο
Δέσποινα Σκέντζου: βιολί, φωνητικά
Νίκος Ψοφογιώργος: τύμπανα, κρουστά

και ο

Δημήτρης Μυστακίδης: κιθάρα, μπαγλαμά, μπουζούκι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here