Το String Theory Ensemble, (Γιώργος Πατεράκης – πιάνο και Μαρία Πλουμή – λαούτο) σε συνεργασία με την εταιρεία Redefine Productions παρουσιάζει δύο νέα CD.

Το ένα είναι πρώτη του in studio δισκογραφική δουλειά με τίτλο CHEAP: low quality high fun.

cheap_cover_2015_11

H «Μικρή Μέλισσα» του Κώστα Μπίγαλη δίπλα σε Λυρικά κομμάτια του Edvard Grieg, ο Γιάννης Φλωρινιώτης δίπλα σε γιαπωνέζικα τραγούδια του ’30, το «Μεγιεμελέ» του Φίλιππου Νικολάου δίπλα σε τραγούδια των Χειμερινών Κολυμβητών, o Μανώλης Χιώτης δίπλα σε πρελούντια Chopin και στη Δέσποινα Βανδή. Πρόκειται για μουσική φάρσα ή για μια υπερβολή αλλοπρόσαλλων μουσικών ακροβατισμών;

Ο καθένας μπορεί να το δει όπως θέλει. Πάντως, για το String Theory Ensemble είναι μια γενικότερη θέση απέναντι στον κόσμο που μας περιβάλλει: Τον παίρνουμε ως δεδομένο και τον αντιλαμβανόμαστε ως έχει ή επιχειρούμε να τον μεταστοιχειώσουμε σε κάτι τελείως διαφορετικό; Για την πρώτη περίπτωση δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα, παρά να ακολουθήσουμε τον συρμό. Τι οπλισμός όμως χρειάζεται για τη δεύτερη;

Συμμετέχουν οι: Αργύρης Μπακιρτζής, Σταυρούλα Παυλίκου, Δροσιά Χαρίση και η χορωδία του Α΄ ΚΑΠΗ Ηλιούπολης.

string_theory_ensemble_2015_10

Το δεύτερο CD είναι η ζωντανή ηχογράφηση του μουσικού project «Ένας Παράξενος Κόσμος», από τις συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο του 2015 στην αίθουσα συναυλιών Athenaeum στην Αθήνα, με τη συμμετοχή του Αργύρη Μπακιρτζή (Χειμερινοί Κολυμβητές).

string_theory_cover_2015_11

Το String Theory Ensemble συστάθηκε το 2011 από τους Γιώργο Πατεράκη (πιάνο) και την Μαρία Πλουμή (λαούτο) και ο Παράξενος Κόσμος ήταν το πρώτο μουσικό τους κοινό μουσικό εγχείρημα που παρουσιάστηκε στο κοινό.

Τα υλικά που χτίζουν αυτόν τον Παράξενο Κόσμο; Ο ασυνήθιστος συνδυασμός των δυο οργάνων (κλασικό πιάνο και παραδοσιακό λαούτο) που συναντάει την παράξενη φωνή του Αργύρη Μπακιρτζή κι ένα ετερόκλητο ρεπερτόριο με μεγάλες δεξιοτεχνικές απαιτήσεις και ξαφνικές εναλλαγές ύφους και ατμόσφαιρας: Ραψωδίες Λίστ δίπλα σε ηπειρώτικα μοιρολόγια, αμερικάνικα ragtime και σονάτες Σκαρλάτι δίπλα σε fados και τραγούδια των Χειμερινών Κολυμβητών.

Οι δίσκοι είναι διαθέσιμοι από το e-shop της Re-Define Productions (redefineproductions.gr )
καθώς και στα δισκοπωλεία:
Αθήνα: Music Corner (Πανεπιστημίου 56), Ιανός (Σταδίου 24), Reload (Πανεπιστημίου 54)
Θεσσαλονίκη: Ιανός (Αριστοτέλους 7), Λωτός Record Shop (Σκρα 7)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here