"ΜΑΡΙΑΝΤΑ ΠΙΕΡΙΔΗ"

"Αδίστακτος πολλές φορές ο καλλιτεχνικός χώρος"!

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην Γεωργία Τσάκωνα

Φωτογράφηση: Μαρία Παπαγεωργίου
Music Corner - 5/5/2008

Tρίτη απογευματάκι λίγο μετά τις 8 και απέναντι μου έχω τη Μαριάντα Πιερίδη... Nτυμένη απλά αλλά το ίδιο όμορφη όπως πάντα! Για να είναι απόλυτα ειλικρινής ξαφνιάστηκα ευχάριστα από την ωριμότητα των απόψεων της και την καθαρότητα των ιδεών της. Αυτοσαρκάζεται και έχει έντονη την αίσθηση του χιούμορ. Απόλαυσα πολύ αυτή τη συνέντευξη και ελπίζω το ίδιο θα κάνετε και εσείς...!

Μusic Corner: Καινούργιο cd single αλλά και καινούργια εταιρεία, Virus music. Πες μας δυό
λόγια...

Μαριάντα Πιερίδη: Ακριβώς, ξεκινήσαμε με τον Μίλτο Καρατζά το 2000, πήγαμε μαζί στη Universal και τώρα ξανασυνεργαζόμαστε. Με ξέρει πολύ καλά και αισθάνομαι οικεία μαζί του. Κυκλοφορήσαμε κιόλας στα μέσα Μαρτίου το cd single "Θα δώσω ρέστα", που περιλαμβάνει δύο καινούργια τραγούδια, δύο remixes και το ομώνυμο video clip.

Μusic Corner: Μόλις τελείωσες από πετυχημένες σεζόν σε συνεργασία με τον Σταμάτη Γονίδη. Ομολογουμένως είχατε μια πολύ πετυχημένη συνεργασία όπου κι αν εμφανιστήκατε. Οι εμπειρίες που αποκόμισες; Πως ήταν η συνεργασία σου με τον Γονίδη;
Μαριάντα Πιερίδη: Το κοινό ήταν πολύ θερμό τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη και το σημαντικό είναι ότι το σχήμα είχε επιτυχία, ο κόσμος διασκέδαζε με την ψυχή του. Όσον αφορά την συνεργασία μου με τον Σταμάτη Γονίδη, ήταν εξαιρετική, ο ίδιος είναι ένας καταπληκτικός καλλιτέχνης και υπήρξε μεταξύ μας πολύ καλή χημεία από την πρώτη στιγμή. Έτσι συνεχίσαμε μαζί και κάναμε και μια σειρά συναυλιών σε όλη την Ελλάδα.

Μusic Corner: Ας γυρίσουμε τώρα πίσω στην αρχή! Πότε κατάλαβες ότι ήθελες να ασχοληθείς επαγγελματικά με το τραγούδι;
Μαριάντα Πιερίδη: Α! με πας αρκετά χρόνια πίσω, δεν το κατάλαβα καν, ήρθε από μόνο του!

Μusic Corner: Δεν πέρασες το στάδιο σαν παιδί να γίνεις γιατρός, δασκάλα... Όπως λίγο πολύ όλα τα παιδιά;
Μαριάντα Πιερίδη: Όχι, όχι. Ήμουν αθλήτρια ως έφηβη, αλλά όχι και ως ενήλικη. Ήμουν πολύ πιτσιρίκα όταν σταμάτησα, περίπου 13 χρονών.

Μusic Corner: Και το τραγούδι πως ήρθε; Ποια τα ακούσματα σου;
Μαριάντα Πιερίδη: Δεν είχε να κάνει με τα ακούσματα μου ότι ασχολήθηκα με το τραγούδι. Σχεδόν όλοι στην οικογένεια μου ασχολούνταν ανέκαθεν με την μουσική. Η μητέρα μου για παράδειγμα είχε τελειώσει πιάνο στο Εθνικό Ωδείο και παράλληλα τελείωσε και τη Νομική, ο παππούς είχε τελειώσει το Πολυτεχνείο και παράλληλα Βυζαντινή Μουσική. Έτσι και εγώ, με μια δική τους αρχικά παρότρυνση, γράφτηκα σε ένα ωδείο, χωρίς να υπάρχει όμως τότε, η παραμικρή βλέψη να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη μουσική.

Μusic Corner: Και πως έγινε η πρώτη επαφή;
Μαριάντα Πιερίδη: Όταν ανακατεύεσαι με τα πίτουρα λένε, σε τρώνε οι κότες...(γέλια)! Στο ωδείο, είχα όπως ήταν φυσικό μουσικές παρέες και βρεθήκαμε όλοι μαζί σε ένα στούντιο ηχογράφησης όπου κάποιοι φίλοι μας ζήτησαν βοήθεια για τα φωνητικά στα album τους. Έτσι λοιπόν βρέθηκα σιγά σιγά να δουλεύω για λογαριασμό της Sony κάνοντας φωνητικά, επαγγελματικά πλέον, σε διάφορες δισκογραφικές δουλειές.

Μusic Corner: Έπειτα σειρά τι έχει, η πίστα;
Μαριάντα Πιερίδη: Όχι, όχι! Ποια πίστα; Μετά έρχεται η Eurovision, στην Ιρλανδία, στο Δουβλίνο. Έκανα φωνητικά στο τραγούδι "Ποια προσευχή" που ερμήνευε η Ελίνα Κωνσταντοπούλου. Ποια φωνητικά δηλαδή; Μόνη μου ήμουν! Ένας άνθρωπος έκανε φωνητικά! Τέλος πάντων (γέλια), τότε ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα, μαέστρος μας ήταν ο Χάρης Ανδρεάδης και υπήρχε ζωντανή ορχήστρα, τίποτα δεν ήταν playback!

Μusic Corner: Ήταν και δύσκολο το τραγούδι;
Μαριάντα Πιερίδη: Ναι πολύ δύσκολο, παρόλα αυτά βγήκαμε ένατοι, μια πάρα πολύ καλή θέση. Γενικά ήταν τρομερή εμπειρία. Και για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους τότε ήταν πάρα πολύ σημαντικό. Τώρα το 'χουν αφήσει οι Ευρωπαίοι και ασχολούμαστε εμείς (γέλια)! Γυρίσαμε πίσω με την πολύ καλή αυτή θέση της Ελίνας και δεν το είχε πάρει κανείς είδηση εδώ. Τότε ήταν που μου ήρθε και η πρόταση για νυχτερινό μαγαζί και πιο συγκεκριμένα για τον "On the Rocks".

Μusic Corner: Όταν είπες στους δικούς σου ότι σου έγινε αυτή η επαγγελματική πρόταση, πως αντέδρασαν; Στο ότι θα δούλευες δηλαδή νύχτα;
Μαριάντα Πιερίδη: Α! Η αντίδραση τους ήταν λίγο ακραία, τρόμαξαν, όπως πιστεύω ότι ήταν και απόλυτα λογικό. Δεν φοβηθήκαν όμως, σε καμία περίπτωση, μήπως "μπλέξω ή παραστρατήσω", εξάλλου όταν έχεις μεγαλώσει παίρνοντας κάποιες αξίες και αρχές από την οικογένεια σου δεν υπάρχει "χώρος" για τέτοιες ανησυχίες. Το θέμα ήταν ότι θα έπρεπε να πηγαινοέρχομαι νύχτα σε ένα μαγαζί που ήταν πάρα πολύ μακριά. Τότε θυμάμαι στο σχήμα ήταν ο Πασχάλης, η Ελίνα Κωνσταντοπούλου και η Δέσποινα Βανδή (στα πρώτα της βήματα ακόμα), εγώ έλεγα ένα κομμάτι στην αρχή του προγράμματος (γέλια), της Μαντούς. Με πηγαινοέφερνε κάθε βράδυ ο πατέρας μου.

Μusic Corner: Η επόμενη ερώτηση είναι το πόσο δύσκολο ήταν να εδραιωθείς στο χώρο, αλλά απ' ότι κατάλαβα αυτό ήρθε σταδιακά. Δυσκολίες, όμως αντιμετώπισες στην πορεία σου αυτή;
Μαριάντα Πιερίδη: Ναι ήρθε σιγά-σιγά η εδραίωση, ξεκίνησα το 1995 και η πρώτη επαφή μου με την δισκογραφία ήρθε το 2000. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν και δυσκολίες, δυσκολεύτηκα και πάρα πολύ μάλιστα. Ο χώρος μας είναι πολύ σκληρός, όπως και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες γίνονται αδίστακτοι πολλές φορές μεταξύ τους. Να φανταστείς οι δημοσιογράφοι είναι πιο επιεικείς μαζί μας και αυτό στο λέω με το χέρι στην καρδιά. Έχω ζήσει τραγικές στιγμές μεταξύ τραγουδιστών και το πιο πρόσφατο μάλιστα είναι που άκουσα αρνητικά σχόλια από συναδέλφους για μια τραγουδίστρια, ζωντανό θρύλο για την ελληνική μουσική, που μας έχει προσφέρει τα πάντα, επειδή σε ένα ζωντανό που συμμετείχε - λίγο στην αρχή - ίσως επειδή ήταν κουρασμένη, ίσως επειδή δεν άκουγε καλά (που όσοι δεν είναι ειδικοί δεν κατάλαβαν τίποτα) δεν ακούστηκε σωστά. Ε, το πόσο την κατέκριναν, το πόσο σχολιάστηκε δεν μπορείς να φανταστείς... Αυτό το πράγμα το θεωρώ όχι απλά κακό, αλλά μου θυμίζει τα ...πιράνχας που τρώνε, κατασπαράζουν ό,τι πέσει στο νερό. Μου φάνηκε τραγικό.
Κατάλαβα, βλέποντας αυτά από την αρχή, ότι έπρεπε να γίνω σκληρή, να σκληραγωγηθώ, να σφίξω και εγώ το στομάχι μου. Ευτυχώς που μπήκα σιγά-σιγά στο χώρο και δεν μου ήρθε απότομα. Με μια απλή γαστρεντερίτιδα το πέρασα, μετά ένα ...έλκος (γέλια)!!! Μπορεί να φαίνεται προς τα έξω ότι στην δουλειά μας είναι όλα ωραία και λαμπερά, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ίσως να είναι ρόδινα για μερικά παιδιά που βγήκαν από κάποιο reality και έγιναν "τραγουδιστές σε μια νύχτα", αλλά και αυτό πιστεύω δεν θα κρατήσει πολύ, οι δυσκολίες θα έρθουν και για εκείνους.

Μusic Corner: Η πιο δύσκολη επαγγελματική στιγμή που έχεις ζήσει ποια είναι; Επίσης η πιο έντονη, η πιο ευχάριστη στιγμή;
Μαριάντα Πιερίδη: Πιστεύω πως κάθε καινούργια δουλειά, κάθε νέο βήμα είναι και πιο δύσκολο, επειδή όπως είπα και παραπάνω ο χώρος μας είναι αρκετά "αφιλόξενος". Πιο ευχάριστη στιγμή ήταν η π πρώτη μου δισκογραφική δουλειά, όταν άκουσα - πιο συγκεκριμένα - για πρώτη φορά τραγούδι μου να παίζεται στο ραδιόφωνο! Επίσης όμως, αισθάνθηκα πολύ χαρούμενη όταν έβαλα σε δουλειά μου δικό μου δημιούργημα (γράφοντας στίχους), δείχνοντας όμως πάντα τον δέοντα σεβασμό σε όσους μου κάνουν την τιμή να συνεργαζόμαστε. Δεν θα έβαζα ποτέ το όνομα μου - σαν δημιουργός - δίπλα σε εκείνο κάποιου που θα θεωρούσα ότι δεν το αξίζω...

Μusic Corner: Μπορείς να θυμηθείς το πιο περίεργο περιστατικό που σου έχει συμβεί την ώρα που τραγουδάς;
Μαριάντα Πιερίδη: Όταν βρισκόμασταν με τον Νότη Σφακιανάκη στην Θεσσαλονίκη, πριν τρία χρόνια περίπου, στο Έναστρον, έλεγα μια μπαλάντα , το "Άπλωσε τα χέρια σου" και ενώ τραγουδούσα, ξέρεις ένα ατμοσφαιρικό κομμάτι με τον κόσμο να σιγοτραγουδά μαζί μου, βρισκόμουν μέσα στο φως που έπεφτε από τον προβολέα. Όλα τα άλλα γύρω μου στη σκηνή ήταν σκοτεινά. Είχε ανέβει λοιπόν ένας κύριος και βρισκόταν δίπλα μου, στο πλάι, εγώ όμως δεν το έβλεπα, δεν τον χτυπούσε το φως. Οπότε στο "...άπλωσε τα χέρια σου..." ανοίγω τα χέρια μου και ακουμπάω κάτι...! Εκείνη τη στιγμή σάστισα λίγο. Γυρνάω, σταματάω το τραγούδι και του λέω "Θέλετε να μου πείτε κάτι;" και μου απαντάει ο κύριος αυτός που εμφανώς είχε πιει, αλλά ήταν πολύ γλυκός "θα ήθελα πάρα πολύ να μου δώσεις ένα φιλάκι". Πολύ χαρούμενα γυρνάω και λέω στο κόσμο "τι να κάνω να του δώσω το φιλί που θέλει ή να τον κατεβάσουμε κάτω; Τι λέτε;". Ο κόσμος τον "αποδοκίμασε" και του λέω "ο κόσμος εψήφισε"!!! Έτσι και τελείωσε το σκηνικό. Ο ίδιος γέλασε, ο κόσμος γέλασε και νομίζω ήταν μια ευχάριστη νότα.

Μusic Corner: Πιο σκληροί κριτές πιστεύεις είναι οι θαυμάστριες ή οι θαυμαστές σου;
Μαριάντα Πιερίδη: Πιστεύω ότι οι θαυμαστές, άντρες ή γυναίκες, ποτέ δεν είναι αυστηροί μαζί σου, είναι πάντα επιεικείς. Εμείς οι ίδιοι είμαστε οι πιο αυστηροί κριτές και γινόμαστε σκληροί γιατί περιμένουμε πολλά και έχουμε απαιτήσεις από τον εαυτό μας. Και δεν μιλάω μόνο για μένα, μιλάω γενικά.

Μusic Corner: Η επικοινωνία σου με τους fans πως είναι; Έχεις και ένα πολύ οργανωμένο site από αυτούς!
Μαριάντα Πιερίδη: Είναι πάρα πολύ καλή. Έχω αποκτήσει πολλούς και καλούς φίλους μέσω της σελίδας μου. Εδώ και πολλά χρόνια έχω οργανωμένο fun club και site (www.mariada.gr), που έχει στηθεί πάρα πολύ καλά και είναι υπ' ευθύνη του Νίκου Αράπογλου. Έχω δύο διαχειρίστριες (τη Μαρκέλα και τη Σοφιάννα) που είναι και πολύ καλές μου φίλες, στις οποίες αρέσει και μου αρέσει φυσικά να ασχολούνται - παράλληλα με τις δουλειές τους - και με το site μου... Εννοείται ότι έχω και εγώ μεγάλη συμμετοχή σε όλο αυτό.

Μusic Corner: Το γεγονός ότι είσαι μια όμορφη γυναίκα, πιστεύεις ότι σε έχει βοηθήσει μέχρι τώρα στη δουλειά σου ή έχει λειτουργήσει ανασταλτικά σε κάποιες περιπτώσεις;
Μαριάντα Πιερίδη: Κοίτα, το γεγονός ότι είμαι ...χαριτωμένη - θα με χαρακτήριζα εγώ - πιστεύω δεν μου επιτρέπει να πω κάποιο είδος τραγουδιών. Αυτό είναι και το μόνο που με στεναχωρεί πραγματικά.
Νομίζω όμως ότι μεγαλώνοντας θα μου δοθεί αυτή η ευκαιρία, πρέπει όμως να περιμένω...

Μusic Corner: Πιστεύεις ότι σε βοήθησε αρχικά στην επαγγελματική σου πορεία, η εικόνα σου;
Μαριάντα Πιερίδη: Άκου να δεις τι γίνεται, πως λειτουργούν τα πράγματα. Θα βοηθούσε αν βρισκόμουν σε κάποιο από τα realities που υπάρχουν και ερχόταν η αναγνωρισιμότητα μόνο και μόνο μέσω του προσώπου μου, αν γινόμουν δηλαδή γνωστή πρώτα ως πρόσωπο και μετά ως τραγουδίστρια. Στην δική μου περίπτωση έγινε το αντίθετο, έγιναν αρχικά γνωστά δύο τραγούδια μου, το "Σ' αγαπώ" και το "Γύρω μου φώτα", ενώ κανείς δεν ήξερε ποιος τα λέει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν τραγουδιστή! Μετά από πολύ καιρό, ένα 6μηνο, έγινε το πρώτο video clip και τότε ήταν που άρχισαν να μαθαίνουν και ποια τα λέει, να συνδυάζουν εικόνα και τραγούδι.
Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι σε αυτό το σημείο γιατί αναφέρθηκα και πριν στα realities: Καταλαβαίνω και σέβομαι απόλυτα το γεγονός, ότι εξαιτίας του πλήθους των παιδιών που θέλουν να γίνουν τραγουδιστές σήμερα και του μεγάλου ανταγωνισμού που υπάρχει, ίσως αυτού του είδους τα παιχνίδια να είναι ο μόνος τρόπος να φανούν κάποιοι άνθρωποι που έχουν πολύ καλές φωνές. Άνθρωποι δηλαδή που ήταν ήδη μέσα στο μουσικό στερέωμα και δεν τους δινόταν η ευκαιρία να βγουν προς τα έξω. Να ξέρεις ότι σέβομαι απόλυτα τα παιδιά αυτά, που έχουν σπουδές, έχουν δουλέψει σκληρά, έχουν τεράστιες ικανότητες και τους δίνεται έτσι η μόνη διέξοδος στο να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Αυτό όμως για το οποίο ντρέπομαι ειλικρινά είναι οι "αλεξιπτωτιστές" που μέσα σε μια νύχτα προσπαθούν να κλέψουν λίγη διασημότητα. Παρ' όλα αυτά, μέσα στα χλωρά βρίσκεις πάντα και κάποια ...ξερά, που κάνουν κακό τόσο σε αυτούς που πραγματικά αξίζει να προχωρήσουν, όσο και - κακά τα ψέματα - σε εμάς τους ίδιους πολλές φορές.

Μusic Corner: Λόγω της δουλειάς σου ζεις έντονη νυχτερινή ζωή... Πως χαλαρώνεις;
Μαριάντα Πιερίδη: Γενικά προσπαθώ να κρατάω κάποιες ισορροπίες, φεύγω από το μαγαζί αμέσως μόλις τελειώσει και ο συνάδελφος μου - σεβόμενη τη δουλειά του - και το δεύτερο πρόγραμμα του για να κοιμάμαι μια λογική ώρα. Αυτό όμως που γενικά με ηρεμεί είναι το ...ποδήλατο! Πηγαίνω στο γυμναστήριο σχεδόν καθημερινά, αφού εδώ δεν έχουμε κατάλληλους δρόμους και επίσης κάνω mountain bike σε χώμα, κάθε φορά που πηγαίνω στο εξοχικό μου. Και φυσικά τον χειμώνα, κάνω σκι, μου αρέσει πάρα πολύ. Όποτε έχει κακοκαιρία, εγώ θα βρίσκομαι σε κάποιο ήσυχο μέρος, που δεν έχει πολύ κόσμο και θα κάνω σκι!

Μusic Corner: Ας ξαναγυρίσουμε λίγο στη Eurovision. Καλομοίρα για την Ελλάδα, Ευδοκία Καδή για την Κύπρο. Πως πιστεύεις να τα πάμε;
Μαριάντα Πιερίδη: Καλομοίρα με χίλια, μ' αρέσει πάρα πολύ! Το τραγούδι είναι πολύ γλυκό και μόνο αυτό θα ταίριαζε τόσο στον διαγωνισμό όσο και στην Καλομοίρα. Η Ευδοκία επίσης, είναι μια πάρα πολύ καλή τραγουδίστρια, αλλά ίσως ήταν καλύτερα να πήγαινε με ένα πιο δυναμικό κομμάτι. Το τραγούδι της Κύπρου πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ καλό και θα κάνει επιτυχία στην Ελλάδα, αλλά δεν ξέρω αν ταιριάζει στον συγκεκριμένο θεσμό. Εδώ και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι πια δεν σέβονται την διοργάνωση, είδες τι στέλνουν... Οι περισσότεροι πλέον διαγωνίζονται κάνοντας γελοία σκετσάκια.

Μusic Corner: Όποτε αν σου πρότειναν να πας στην Eurovision;
Μαριάντα Πιερίδη: Θεωρώ ότι δεν αξίζει τον κόπο και δεν υπάρχει λόγος να υποβάλλεις τον εαυτό σου στην διαδικασία. Να σου ασκούν κριτική και να σε κάνουν άνω-κάτω τα κανάλια. Πιστεύω δεν αξίζει!

Μusic Corner: Τραγούδι σου που ξεχωρίζεις από όλες σου τις δουλειές;
Μαριάντα Πιερίδη: Ένα τραγούδι που νομίζω ότι ίσως και να είναι το αγαπημένο μου απ' όλα, είναι το "γύρω μου φώτα", που βρισκόταν στο πρώτο μου album της Ναταλίας Γερμανού σε μουσική του Αλέξανδρου Βουραζέλη. Ήταν ίσως και το πρώτο "εξάρι" που κυκλοφόρησε στην ελληνική δισκογραφία μετά από περίπου μια 15ετία!

Μusic Corner: Τραγούδι άλλου καλλιτέχνη που έχεις ζηλέψει;
Μαριάντα Πιερίδη: Ζήλεψα τώρα πρόσφατα τη διασκευή που τραγούδησε η Ελευθερία Αρβανιτάκη, το "Μην ορκίζεσαι". Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο το ζήλεψα! Σήμερα πρέπει να το άκουσα το λιγότερο 50 φορές, είναι συγκλονιστικό και πιστεύω πως η Ελευθερία του έχει δώσει τον χαρακτήρα της, την ερμηνεία της και πάνω απ' όλα, τη φωνή της. Βάζει δύο διαφορετικά είδη τοποθέτησης στο τραγούδι και έτσι το κάνει απίστευτα δύσκολο στην ερμηνεία. Μόνο αν είσαι σπουδαίος ερμηνευτής μπορείς να το καταφέρεις - όπως φυσικά είναι εκείνη!

Μusic Corner: Οι κακές κριτικές που δέχεσαι κατά καιρούς, πόσο σε επηρεάζουν;
Μαριάντα Πιερίδη: Προσπαθώ να τις φιλτράρω, ώστε να μην με επηρεάζουν. Δυστυχώς όμως δεν τα καταφέρνω πάντα και πολλές φορές πληγώνομαι. Ωστόσο για καλή μου τύχη υπάρχουν πάντα δίπλα μου φίλοι και δικοί μου άνθρωποι που φροντίζουν να μου υπενθυμίζουν από πού προέρχονται οι κριτικές αυτές, οπότε απλά τις προσπερνώ.

Μusic Corner: Μελλοντικές συνεργασίες που ονειρεύεσαι αλλά και γενικότερα ποια είναι τα όνειρα ζωής για σένα;
Μαριάντα Πιερίδη: Κατά το παρελθόν έχω κάνει σπουδαίες, όχι συνεργασίες ακριβώς - δεν μπορώ να το πω έτσι - αλλά υπήρξα μια ακτίνα του τροχού της άμαξας κάποιων υπέροχων καλλιτεχνών, ως μικρή τραγουδίστρια. Θα ήθελα λοιπόν, κάποια στιγμή να βρεθώ ξανά μαζί τους επί σκηνής, τώρα που έχω κι εγώ τη δική μου δισκογραφία. Αυτό είναι ίσως ένα όνειρο...
Όσον αφορά τα όνειρα ζωής γενικότερα, θέλω πολύ κάποια στιγμή να ξαναπαντρευτώ και να κάνω ένα παιδάκι, αυτό ήταν και το πρώτο μου όνειρο, να κάνω οικογένεια πριν ξεκινήσω το τραγούδι. Επηρεάστηκα μάλλον από την μητέρα μου που έκανε τη δική της οικογένεια στα 18, έτσι ονειρευόμουν και εγώ κάτι ανάλογο! Επόμενο όνειρο - και το ξέρω ακούγεται πολύ παιδικό (γέλια) - είναι να αποκτήσω μια τεράστια φάρμα στην εξοχή με πολλά ζώα... θα μου άρεσε πολύ!

Μusic Corner: Καριέρα ή οικογένεια;
Μαριάντα Πιερίδη: Πιστεύω, ότι μπορούν άνετα να συνδυαστούν και καριέρα και οικογένεια Το θέμα είναι με ποια σειρά τα βάζεις! Για μένα το σημαντικότερο, γιατί αυτό θα μένει στο τέλος και τίποτε άλλο, ούτε αφίσες - ούτε τίποτα, είναι η οικογένεια. Οπότε βάζω οικογένεια και αμέσως μετά την καριέρα.

Μusic Corner: Αν σου ζητούσε λοιπόν κάποια στιγμή ο άντρας σου να τα αφήσεις όλα και να αφιερωθείς αποκλειστικά στο σπίτι σας;
Μαριάντα Πιερίδη: Όχι, αυτό δεν μπορεί να γίνει, δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς το τραγούδι. Κάποια στιγμή έπαθα υπερκόπωση, επειδή έβαζα όλα τα πράγματα μαζί, ταυτόχρονα, χωρίς να σκεφτώ ότι θα με πρόδιδε ο οργανισμός μου. Το φιλοσόφησα λίγο και κατάλαβα ότι πρέπει να βάλω τα πράγματα σε μια τάξη και να πηγαίνω ένα βήμα τη φορά. Πέρασε, τότε, από το μυαλό μου "για φαντάσου να μην το ξεπεράσεις", ε, εκείνη τη στιγμή είναι που είπα ότι δεν θα το "αντέξω"! Έχω ειδοποιήσει φίλους και γνωστούς αν ποτέ γίνει κάτι τέτοιο που θα ψάξουν να με βρουν για να με συνεφέρουν... (γέλια)

Μusic Corner: Όταν κανονίζαμε για την συνέντευξη μου έλεγες ότι είχες μαθήματα με την δασκάλα σου! Τι μαθήματα;
Μαριάντα Πιερίδη: Ναι, συνεχίζω τις σπουδές μου, στο Εθνικό με την κα Άννα Διαμαντοπούλου, τη δασκάλα μου. Εξασκώ την φωνή μου συνέχεια και όπως είπαμε και πριν μου αρέσει ν' ανανεώνομαι.

Μusic Corner: Καινούργιο ολοκληρωμένο cd πότε να περιμένουμε;
Μαριάντα Πιερίδη: Ολοκληρωμένη δουλειά θα βγει μετά τον Σεπτέμβρη, προς Οκτώβρη. Τώρα θα κάνω άλλο ένα κομμάτι που θα συμπεριληφθεί σε αυτό τo cd single ("Θα δώσω ρέστα") ως bonus track πριν το καλοκαίρι.
Τέλος πριν κλείσουμε θα ήθελα να πω κάτι: ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στο fun club και στα παιδιά που με στηρίζουν και που είναι πάρα, μα πάρα πάρα πολύ δίπλα μου και τα γνώρισα μέσω του site. Τους ευχαριστώ πραγματικά!

Μusic Corner: Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον χρόνο που μας αφιέρωσες...
Μαριάντα Πιερίδη: Εγώ ευχαριστώ! Εύχομαι να υπάρξουν και περισσότερες διαδυκτιακές πρωτοβουλίες όπως η δική σας που τη θεωρώ πολύ αξιόλογη...

------

*** Oι φωτογραφίες έχουν τραβηχθεί με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, Olympus.
*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού (κειμένων ή φωτογραφιών) χωρίς την άδεια του Music Corner.


MC Team ID