Το Volume, η μουσική εκπομπή της ΕΡΤ3 επανέρχεται με ένα τελευταίο session.  Στη σκηνή του Principal Club Theater, στην καινούργια διεύθυνση μέσα στον χώρο του Fix Area, στις  9 Ιουνίου, ανεβαίνουν οι:

volume_sessions_2017_06_001

ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC
Τι σχέση μπορεί να έχουν τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης με την Πανκ? Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι Θράξ Πανκς, όταν ο Σταυρίδης Γιώργος και ο Χαρακοπίδης Βαϊτσης αποφάσισαν να “τα πούνε” από το 2008 και μετά παίζοντας σε γάμους, πανηγύρια, πορείες και σκηνικά μέχρι που σε γιούρτα συνάντησαν τον Πάνο Γκίνη! Παντού και πουθενά, με μέλι Σταυρίδη, τσίπουρο-μεζέ, και αναμειγνύοντας συστατικά από όλες τις μουσικές και κουλτούρες του κόσμου, παίζουν τη μουσική τους, χωρίς η λέξη Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια να φτάνει για να περιγράψει τον ήχο τους. Άλλοτε πολλοί και άλλοτε λίγοι με εργαλεία τους Γκάιντες, Λύρες, Νταούλια και ότι άλλο ή όποιον άλλο βρεθεί και ψήνεται, “καταστρέφουν” οποιαδήποτε εκδήλωση.

thrax_punks_2017_06_001

FOLK N’ ROLL, η επταμελής Ethnic/Balkan παρέα από τα Γιάννενα αποτελεί ένα από τα πλέον ανερχόμενα σχήματα της εγχώριας σκηνής. Κουβαλώντας μια βαριά ηπειρώτικη κληρονομιά και αγκαλιάζοντας τη βαλκανική κουλτούρα από το 2010 συγκρότησαν μια κολεκτίβα με απίστευτη ενέργεια και δυναμισμό Στο διάστημα αυτό έχουν πραγματοποιήσει εμφανίσεις και συνεργασίες ανά την Ελλάδα, δημιουργώντας γύρω τους μια χορευτική παράνοια η οποία πυροδοτεί το γλέντι που συμβαίνει στη σκηνή. Τρέλα, αυθεντικότητα και αυθορμητισμός είναι οι λέξεις που περιγράφουνιδανικάτουςFolkn’Roll.Περιοδεύουν ασταμάτητα τα τελευταία 3 χρόνια δηλώνοντας την παρουσία τους σε μεγάλα φεστιβάλ του εσωτερικού (Balkan fest, Ήχοι του δάσους, Zero κ.α.) είτε μόνοι τους είτε συνοδεύοντας επί σκηνής άλλους καλλιτέχνες ( V.I.C., Baildsa, Σ. Γραμμένος κ.α.).

folk_roll_2017_06_001

CAJA-SECRETA
Ο nuevo flamenco ήχος του “μυστικού κουτιού”(caja secreta) αλληλένδετος με το χορό και το τραγούδι έχουν ταξιδέψει αρκετά έως σήμερα. Η πρωτοτυπία και η ιδιαιτερότητα των Caja Secreta τους έχει καταστήσει ως έναν από τους κυριότερους εκπροσώπους flamenco στην Ελλάδα.
Τον Νοέμβριο του 2012 εμφανίζονται επίσημα στο καλλιτεχνικό προσκήνιο με τον πρώτο τους δίσκο “Primero” ο οποίος αποτελείται εξολοκλήρου από δικές τους συνθέσεις. Από τότε πραγματοποιούν εμφανίσεις σε φεστιβάλ, θέατρα και μουσικές σκηνές της Ελλάδας (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, Θέατρο Παλλάς, Ραδιομέγαρο ΕΡΤ,Μουσείο Φωτογραφίας, Αρχαιολογικό Μουσείο, Φεστιβάλ Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, κ.α.) ενώ για την περίοδο 2016-2017 έχουν επιλεγεί, μετά από διαγωνισμό, ως ένα από τα ” αγαπημένα ” συγκροτήματα της ΕΡΤ.
Οι εμφανίσεις τους έρχονται να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ακροατές σε ένα μυσταγωγικό ταξίδι στον κόσμο του flamenco.

caja_secreta_2017_06_001

GRIKANTA
Ταραντέλλα (Tarantella), Tarantism, Pizzica pizzica, Salento, Grecanico, Music of South Italy.
Οι Grikanta είναι ένα Italian/Greek Folk μουσικό σχήμα, το οποίο ερμηνεύει νοτιο-Ιταλικά παραδοσιακά τραγούδια με γλωσσικές επιρροές αρχαιο-ελληνικής διαλέκτου. Συγκροτήθηκε στις αρχές του 2015 στη Θεσσαλονίκη από τον Pierpaolo Sicuro, γνωστός μουσικός και μουσικολόγος για τη συνεισφορά του στην παραδοσιακή μουσική του Salento (Κάτω Ιταλία). Αποτελείται από έξι άτομα τα οποία προέρχονται από διαφορετικές μουσικές κουλτούρες. Το όνομα ”Grikanta” προέρχεται από τη λέξη ”griko” (ή ”grecanico”, που είναι η ελληνική διάλεκτος της Ιταλίας) και ”canta” (τραγουδάω). Η μουσική των Grikanta, έχει την μελωδικότητα της ελληνικής διαλέκτου και την δύναμη του ρυθμού της Pizzica, η οποία είναι είδος μουσικής που χρησιμοποιήθηκε σαν θεραπευτικό μέσο για το τσίμπημα της αράχνης στη νότια Ιταλία.

grikanta_2017_06_001

Πληροφορίες:

9 Ιουνίου

Οι πόρτες ανοίγουν στις 9.30 μ.μ. 

Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here