Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Μάριος Γκούβας

Την Παρασκευή που μας πέρασε, στον ΙΑΝΟ, ο Παναγιώτης Μάργαρης παρουσίασε επίσημα τον νέο του δίσκο με τίτλο “Ταξίδια Ψυχής“. Έναν δίσκο με διασκευές αγαπημένων τραγουδιών σπουδαίων καλλιτεχνών, ερμηνευμένων από την πρωτοεμφανιζόμενη στην δισκογραφία Ελεάννα Φινοκαλιώτη.

Ο δίσκος αυτός αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασίας των δύο καλλιτεχνών, που συναντήθηκαν πέρυσι στις παραστάσεις που έδωσαν στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, αλλά και σε πολλές ακόμα πόλεις της Ελλάδας, με τις εμπνευσμένες διασκευές και την ιδιαίτερη τεχνική του Μάργαρη και την εξαιρετική θεατρικότητα της Ελεάννας που, ούσα και ηθοποιός, έδωσε άλλη πνοή σε κάθε τραγούδι. Η επιτυχία των παραστάσεων οδήγησε τους καλλιτέχνες στο studio με επιλεγμένα κομμάτια από το ρεπερτόριο που παρουσίαζαν.

margaris_finokalioti_parousiasi_2017_04_012

Η βραδιά δεν θύμιζε παρουσίαση. Ο Παναγιώτης Μάργαρης δεν αρέσκεται στα πολλά λόγια, προτιμώντας να “μιλάει” μέσω της μουσικής του. Έτσι λοιπόν, ξεκίνησε μόνος του στη σκηνή παίζοντας διασκευές μέχρι που πήρε το μικρόφωνο για να καλέσει την Ελεάννα να τον συνοδεύσει στα τραγούδια του δίσκου.


Στα λίγα λόγια που είπε, αναφέρθηκε στο ιστορικό των περσινών παραστάσεων και του δίσκου, ανέφερε ότι από πάρα πολλές ερμηνεύτριες που είδε στην οντισιόν επέλεξε την Ελεάννα από την πρώτη στιγμή, για την φωνή και την σκηνική της παρουσία, και την προέτρεψε να κάνει σωστές επιλογές, με τον δίσκο αυτό ως διαβατήριο για την κορυφή. Λίγο αργότερα, η νεαρή ερμηνεύτρια εκδήλωσε την χαρά, και την συγκίνησή της για την συνεργασία αυτή και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Παναγιώτη Μάργαρη για την τιμή που της επεφύλαξε.


Εκτός από τα τραγούδια του “Ταξίδια Ψυχής”, στην παρουσίαση είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε για μία ακόμα φορά την δεινότητα του Μάργαρη σε γνωστά κομμάτια ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, από Χατζηδάκι μέχρι Doors. Αλλά και να χαρούμε, για μια ακόμα φορά, τις φωνητικές δυνατότητες και την θεατρικότητα της Ελεάννας, χαρακτηριστικά που συνδυάζει αρμονικά και θα την βοηθήσουν πολύ στην μελλοντική της πορεία στην μουσική και την υποκριτική…

Η ολοκλήρωση της βραδιάς, βρήκε τον κόσμο να χειροκροτά για να ξαναφέρει τους καλλιτέχνες στην σκηνή, πράγμα που έγινε και λίγο αργότερα να δίνει συγχαρητήρια και να ζητάει αυτόγραφα.

Πραγματικά μια εξαιρετική παρουσίαση για έναν εφάμιλλο δίσκο, με τον Μάργαρη να δίνει ένα ακόμα ρεσιτάλ και την Ελεάννα να δίνει άλλον “αέρα” σε αγαπημένα κομμάτια.


Τα τραγούδια του δίσκου:

Lagrima
Ήρθε Βοριάς, Ήρθε Νοτιάς
Η Παναγία των Πατησίων
Αγάπη
Τσάι Γιασεμιού
Αυτή η Νύχτα Μένει
Μικρή Πατρίδα
Καληνύφτα
Πάμε μια Βόλτα στο Φεγγάρι
Το Μινόρε της Αυγής
Τα Ήσυχα Βράδια


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here