Με φόρα εμφανίζεται στη δισκογραφία η νέα δουλειά του Τάσου Ιωαννίδη κι ίσως γι’ αυτό προειδοποιεί: «Φυλάξου Τώρα». 12 τραγούδια για να περάσεις από την άμυνα στην επίθεση ή και να σταθείς να αφουγκραστείς το παιχνίδι του έρωτα, με τις φωνές αγαπημένων ερμηνευτών.

Παντελής Θαλασσινός, Τζώρτζια Κεφαλά, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης, Σοφία Παπάζογλου, Μίλτος Πασχαλίδης δίνουν ζωή στους στίχους που υπογράφουν εκτός από τον ποιητή, συγγραφέα, δημοσιογράφο, και μεταφραστή, Πάνο Σταθόγιαννη, ο μεγάλος μας ποιητής Μιχάλης Γκανάς (Χάρισμα) και ο ίδιος ο Τάσος Ιωαννίδης (Χάδι του Ανέμου), ενώ στην Μονμάρτη συνεργάστηκε με τον Πάνο Σταθόγιαννη η Τόνια Γαλάτη.

cd_ioannidis_tasos_2015

Τι γίνεται λοιπόν «Στα σταυροδρόμια έχοντας χάσει της αγάπης τα προνόμια»;

Η λύση είναι κρυμμένη, πάντα, στη μουσική: εκεί θα βρει κανείς και παρηγοριά και έμπνευση και καταφύγιο. Εκεί θα βρει την αρχή της ιστορίας και το τέλος της και τη φόρα να αρχίσει μία καινούργια. Ο Τάσος Ιωαννίδης στο «Φυλάξου τώρα» «οχυρώνει» μουσικά τα συναισθήματα, τα τρέφει με νότες, τα τυλίγει με μελωδίες, τα προστατεύει με αγαπημένες φωνές και κάπως έτσι μας δίνει ένα CD που μας χρωστούσε, ίσως εδώ και μερικά χρόνια.

Από τη Μονμάρτη ως την Ασίζη κι απ’ το Μπακάλικο της γειτονιάς, μέχρι μια γκαρσονιέρα της Σαλονίκης, οι ήρωες των τραγουδιών παίζουν κρυφτό με τον έρωτα κι ας μην κερδίζουν πάντα. Αξία έχει το παιχνίδι.

Ενορχήστρωση: Σταύρος Καρτάκης, Τάσος Ιωαννίδης.
Φωνητικά: Τάσος Ιωαννίδης, Σοφία Παπάζογλου
Συμμετέχει η παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου

Παίζουν οι μουσικοί: Λευτέρης Πουλιού (πιάνο), Νίκος Πασαλίδης (μπουζούκι, ούτι, τζουράς), Νίκος Σκαφίδας (βιολί), Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά), Kαλλίστρατος Δρακόπουλος (ντραμς), Πέτρος Κούρτης (κρουστά), Σταύρος Καρτάκης (κιθάρα). Κιθάρα στο Χάδι του Ανέμου παίζει ο ίδιος ο Τάσος Ιωαννίδης.

Μια παραγωγή της SeLiNa Productions A.E.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here