Γράφει ο Μάριος Γκούβας
Φωτογράφηση: Ελένη Νικολουδάκη

Παρόλο που το ημερολόγιο έδειχνε 29/11, οι πύλες της Τεχνόπολης στο Γκάζι άνοιξαν για να υποδεχθούμε τα Χριστούγεννα με εντυπωσιακό τρόπο, στα εγκαίνια του The Christmas Factory.

Οι προβολείς στην είσοδο, τα γιορτινά ντυμένα και στολισμένα δέντρα, τα περίπτερα, ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος, αλλά κυρίως τα χαμογελαστά πρόσωπα που αντίκριζες παντού, τα γέλια και οι φωνές των παιδιών, μας μετέφεραν από την πρώτη στιγμή μακριά από τη σκληρή καθημερινότητα, τα προβλήματα, την κρίση.

christmas_factory_live_2014_11_01

Σκανταλιάρηδες που το έσκασαν από το… σκανταλιστήριο να κυκλοφορούν παντού, ξυλοπόδαροι και ζογκλέρ να δίνουν τη δική τους νότα, και το κεντρικό stage να ετοιμάζεται να υποδεχθεί τη Μαίρη Συνατσάκη και τον Γιώργο Λεμπέση για τα επίσημα εγκαίνια του μοναδικού εργοστασίου Χριστουγέννων.

Η δημοφιλής παρουσιάστρια και ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων, ανέβηκαν στη σκηνή, μας καλωσόρισαν στο Christmas Factory και μας περιέγραψαν τις δραστηριότητες που μπορούμε να χαρούμε. Αμέσως μετά, η Ευτυχία και η Φωτεινή εκτέλεσαν πολύ όμορφες ασκήσεις ακροβατικής σε πανιά που κρέμονταν από την οροφή της σκηνής και στη συνέχεια οι σκανταλιάρηδες κατέλαβαν το stage για να δείξουν τις ικανότητές τους όχι μόνο στις ζαβολιές και τα πειράγματα, αλλά και στον χορό.

Το πιο συγκινητικό σημείο της τελετής ήταν η ώρα των ευχών, όταν δεκάδες χάρτινα φαναράκια άναψαν στο χώρο και αφέθηκαν στον αττικό ουρανό, «οδηγώντας» τις ευχές μας πιο κοντά στον Δημιουργό, κάνοντας καθέναν από μας, αυθόρμητα, να κάνει τη δική του, δημιουργώντας μια πραγματικά μαγική στιγμή.

christmas_factory_live_2014_11_11

«Η μαγεία είναι στο χέρι μας», όπως παρατήρησε ο Γιώργος Λεμπέσης, πριν η Μαίρη Συνατσάκη ξεκινήσει να μας εξηγεί πώς ο Άη Βασίλης, η κυρά Βασίλαινα και οι συνεργάτες τους, από μια βλάβη στο έλκηθρό τους έπεσαν στην Αθήνα και ο κίνδυνος να μην «δημιουργήσουν» φέτος τα Χριστούγεννα ήταν ορατός.

christmas_factory_live_2014_11_13_synatsaki_lempesis

Ο Μαντρακούκος ο Αρχιγαργάρας, ο Τσάρλυ ο Παιχνιδένιος, η Δεπάστα η Γλυκόριζα, ο Τατζίζ και Τζαζ ο Ηλεκτρόνιος και η Βασίλαινα η Χρυσοχέρα, σκορπίστηκαν σε διάφορα σημεία της Αθήνας -Θησείο, Πλάκα, Άρειο Πάγο, Στύλους Ολυμπίου Διός…

Όλοι τους πήραν το μήνυμα απ’ τον Άη Βασίλη να συναντηθούν στο Γκάζι, για να στήσουν το εργοστάσιο Χριστουγέννων και να χαρίσουν μια ακόμα μαγική γιορτή στον κόσμο. Το video wall της σκηνής πρόβαλλε τις ιστορίες καθενός, από την ώρα που έπεσαν στην Αθήνα, μέχρι τη συνάντησή τους στον χώρο, με τη βοήθεια περαστικών.

christmas_factory_live_2014_11_14_synatsaki_lempesis

Και η συνάντηση έγινε μπροστά μας. Ο ήχος των ταμπούρλων άρχισε να ακούγεται πιο έντονα και πολύ σύντομα ο Άη Βασίλης, η κυρά Βασίλαινα, οι συνεργάτες τους και τα ξωτικά – βοηθοί τους ανέβηκαν στη σκηνή. Ο Άη Βασίλης, ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών κάθε ηλικίας, πάτησε τον πυροκροτητή μετά την αντίστροφη μέτρηση και… ο ουρανός φωτίστηκε από εκατοντάδες εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, ενώ και το χιόνι έκανε την εμφάνισή του για να ενισχύσει το γιορτινό κλίμα.

christmas_factory_live_2014_11_19

Σε λίγα λεπτά, η Αρετή Κοσμίδου και η μπάντα της ανέβηκαν στη σκηνή και για μια ώρα μας χάρισαν αρκετά τραγούδια με τη μελωδική φωνή της Αρετής, μεταξύ των οποίων και ορισμένα από τον επερχόμενο debut δίσκο της. Το τέλος της συναυλίας μας «επέτρεψε» να περιτριγυρίσουμε στο εργοστάσιο των Χριστουγέννων, στο σπίτι του Άη Βασίλη, όπου περίμενε τα παιδιά (αλλά και τους μεγάλους) να φωτογραφηθούν μαζί του, το εργαστήριο της κυρά Βασίλαινας με παραδοσιακό αργαλειό, το εργαστήριο παιγνιδιών (Toys Factory), το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής (Sweet Factory), όπου τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν με σοκολάτα, το Digital Christmas, με tablet για να παίζουν τα παιδιά, καθώς εκεί μπορούν να στείλουν το γράμμα τους στον Άη Βασίλη ή να δημιουργήσουν το δικό τους παραμύθι.

christmas_factory_live_2014_11_27_kosmidou

Χώροι φιλόξενοι, όμορφοι, διακοσμημένοι με πάμπολλα χριστουγεννιάτικα δέντρα και στολίδια αλλά και γελαστούς οικοδεσπότες, έτοιμους να βοηθήσουν και να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες, ενώ οι συνεργάτες του Άη Βασίλη και «διευθυντές» των διαφόρων τμημάτων, βρίσκονται συνεχώς σε όλους τους χώρους.

Αλλά και πέραν των επί μέρους «τομέων» του εργοστασίου, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο χώρο με το τρενάκι, να διασκεδάσει στο παγοδρόμιο, τη βάρκα, το carousel, τη ρόδα, τα συγκρουόμενα, τα παιγνίδια για πιο μικρά παιδιά, να «ξεγελάσει» την πείνα του με λιχουδιές ή να την εξαφανίσει στην «Κουζίνα του Άη Βασίλη», να αγοράσει στολίδια και άλλα προϊόντα στα περίπτερα που υπάρχουν.

christmas_factory_live_2014_11_32

Κάπου, την ώρα που βολτάραμε στους χώρους της Τεχνόπολης, συναντήσαμε τους δύο παρουσιαστές των εγκαινίων και δεν χάσαμε την ευκαιρία να τους αποσπάσουμε μια δήλωση:

MusicCorner: Πώς αισθάνεστε που «εγκαινιάσατε» τα Χριστούγεννα;
Μαίρη Συνατσάκη:
Εγώ αισθάνομαι καταπληκτικά, υπέροχα. Μου αρέσουν πάρα πολύ τα Χριστούγεννα, είναι η αγαπημένη μου γιορτή και ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό από τις περασμένες χρονιές. Αυτό είναι ό,τι πιο μαγικό έχω κάνει ποτέ.
Γιώργος Λεμπέσης: Εγώ αισθάνομαι ότι είναι μια ακόμα πολύ καλή ευκαιρία να έρθω κοντά σε ανθρώπους που αγαπώ αλλά και ανθρώπους που δεν γνωρίζω και να τους αγαπήσω κι αυτούς. Αυτό είναι μια συγκλονιστική ευκαιρία που δίνεται μόνο στις Γιορτές και με τη μαγεία που υπάρχει στον ουρανό. Είμαστε εδώ για να την κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη.
Μαίρη Συνατσάκη: Είναι ωραία τα παραμύθια. Να πιστεύουμε σ’ αυτά και ο Γιώργος έχει ζωντανέψει ένα ολόκληρο παραμύθι εδώ! 

MusicCorner: Μας άρεσε πολύ το concept των εγκαινίων, με το δέσιμο της ιστορίας, τα videos. Ιδέα του Γιώργου;
Γιώργος Λεμπέσης:
Ναι. Ουσιαστικά είναι ένα παραμύθι που ζωντανεύει εδώ γιατί θέλαμε να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στη διοργάνωση, το Christmas Factory, οπότε ήταν ένας καλός τρόπος μετάβασης προς τη γιορτή.

MusicCorner:Σας ευχαριστούμε πολύ!
Μαίρη Συνατσάκη
Γιώργος Λεμπέσης: Κι εμείς σας ευχαριστούμε!

christmas_factory_live_2014_11_20_synatsaki_lempesis

Μείναμε αρκετή ώρα ακόμα χαζεύοντας τους χώρους, τα περίπτερα, τα παιγνίδια, τα… γλυκά. Με την ώρα να έχει ξεπεράσει πια τις 22:00, ώρα λήξης της καθημερινής λειτουργίας του Christmas Factory, αφήσαμε την Τεχνόπολη, με το μυαλό μας όμως να παραμένει κάπου μεταξύ του Toys και του Sweet Factory (περισσότερο στο δεύτερο, για να είμαστε ειλικρινείς), αλλά και ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό μας. Κι όχι από το face painting, αλλά από την ελπίδα που κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα γεννούν μέσα μας!

christmas_factory_live_2014_11_38

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από την εκδήλωση

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here