Γράφει η Μαρία Αβραμίδου

Ο Tommy Wiseau (James Franco) είναι ένας –κυριολεκτικά– ιδιόρρυθμος πολυεκατομμυριούχος που θέλει να κάνει καριέρα στον χώρο του θεάματος. Όταν γνωρίζεται με τον Greg Sestero (Dave Franco), οι δυο τους ορκίζονται να στηρίζουν για πάντα ο ένας τον άλλο και τα όνειρά τους, και αποφασίζουν να φτιάξουν τη δική τους ταινία. Τίτλος της; «Το Δωμάτιο» (“The Room”, 2003).

disaster_artist_afisa_2018_01

Ο James Franco σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο “The Disaster Artist”, ένα έργο που καταγράφει την ιστορία των γυρισμάτων μιας ταινίας που θεωρείται η χειρότερη στην ιστορία του κινηματογράφου και πλέον έχει αποκτήσει διαστάσεις cult φαινομένου. Πέρα από την ακρίβεια με την οποία αναπαριστώνται οι συνθήκες των γυρισμάτων της ταινίας –ο Wiseau είχε γράψει το, δραματικό όπως ήθελε να πιστεύει σενάριο, ενώ ήταν και παραγωγός, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής του έργου–, το φιλμ αποτυπώνει με αμεσότητα και ευαισθησία τη σχέση καρδιάς που αναπτύχθηκε ανάμεσα στους Wiseau και Sestero. Το γεγονός ότι οι δύο φίλοι ερμηνεύονται από ηθοποιούς που είναι στην πραγματικότητα αδέλφια είναι επίσης εξαιρετικά ενδιαφέρον.

disaster_artist_2018_01

Το έργο στιγμές-στιγμές είναι εξαιρετικά αστείο (δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να μην είναι έτσι, καθώς η ταινία του Wiseau ήταν πραγματικά ασυνάρτητη!) και ο James Franco δημιουργεί ένα θαυμάσιο πορτρέτο ενός κυριολεκτικά απερίγραπτου ανθρώπου, με ακρίβεια και αγάπη, αποσπώντας για την ερμηνεία του αυτή τη Χρυσή Σφαίρα Α΄ Ανδρικού Ρόλου στην κατηγορία Κωμωδία / Μιούζικαλ. Κατά τη γνώμη μου, όμως, το μεγαλύτερο ατού της ταινίας δεν εντοπίζεται ούτε στην ηθοποιία του, ούτε στο χιούμορ του σεναρίου, αλλά στο γεγονός ότι αυτός ο «καλλιτέχνης της καταστροφής», όπως τον χαρακτηρίζει ο πρωτότυπος τίτλος του έργου, πίστευε πραγματικά στη φιλία. Και είναι ακριβώς η αληθινή, ακατάλυτη φιλία του Tommy με τον Greg αυτή που χαρίζει στο φιλμ τη συναισθηματική του υπόσταση και που προσωπικά με συγκίνησε…

*Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους σε διανομή από την Tanweer, από την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου.

—————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here