Γράφει ο Φίλιππος Λαμπρινός
Φωτογραφίες: Χριστίνα Αλώσση

Τo Europavox Festival επέστρεψε στην Αθήνα και το Fuzz Live Music Club για δεύτερη χρονιά. Μετά την εμφάνιση του Kavinsky το βράδυ της Παρασκευής, σειρά πήραν το Σάββατο οι Chinese man, το σχήμα από την Μασσαλία, για να απογειώσουν το ελληνικό κοινό με τους ιδιαίτερους και μοναδικούς ήχους τους.

Η αυλαία της δεύτερης μέρας του Festival άνοιξε με τον Haring από το Βέλγιο. Ο 24χρονος καλλιτέχνης ανέλαβε το δύσκολο έργο να παίξει μπροστά σε ελάχιστο κόσμο  και μάλλον κανείς δεν αντιλήφθηκε την παρουσία του. Τα χαμηλού τέμπο house κομμάτια του, ταίριαζαν στο κλίμα της βραδιάς αλλά το set του αν και αξιόλογο, σε καμία περίπτωση δεν ταίριαζε με την ώρα της εμφάνισής του στη σκηνή.


Οι Ogris Debris από την άλλη, που διαδέχθηκαν τον Haring στη σκηνή, έβγαλαν μεγαλύτερη ενέργεια. Το δίδυμο από την Αυστρία ξεκίνησε το πρόγραμμά του με την …απειλή πως αν δεν πλησιάσουν όλοι στην σκηνή τότε δεν θα παίξουν. Δυναμικοί και κεφάτοι, αν και προσωπικά δεν μου άρεσε η μουσική τους, έβαλαν τον κόσμο στο κλίμα και κέρδισαν το χειροκρότημα.


Η πρώτη πραγματικά δυνατή εμφάνιση πάντως ήταν αυτή των Scratch Bandits Crew.  To γαλλικό σχήμα που ανήκει στην Chinese Man Records αποτέλεσε τον καλύτερο πρόλογο γι’ αυτό που θα ακολουθούσε. Οι «πειρατές» του Hip–Hop όπως αυτοαποκαλούνται ήταν απολαυστικοί και μας χάρισαν μια δυναμική και εκρηκτική εμπειρία.  Ξεσήκωσαν το κοινό και μαγνήτισαν τα βλέμματα με το εντυπωσιακό σκηνικό που δημιούργησαν.


Με το εναρκτήριο κομμάτι του ομώνυμου, νέου δίσκου τους “Shikantaza” έκαναν την εμφάνισή τους στη σκηνή οι Chinese Man.  H Γαλλική Κολεκτίβα στα περίπου 100 λεπτά που παρέμεινε στην σκηνή έδωσε μια ξεσηκωτική παράσταση, την τελευταία της περιοδείας τους. Ο νέος τους δίσκος έκλεψε την παράσταση ενώ ενδιάμεσα ακούσαμε αγαπημένα κομμάτια όπως το “Liar”, το “Get up” και φυσικά το “Washington Square”. Αν και ξεκίνησαν κάπως υποτονικά μόνο με τα τρία βασικά μέλη Zé Mateo, High Ku και SLY στην σκηνή, μόλις μπήκαν στην εξίσωση οι MCs η σκηνή πήρε φωτιά.


Ο κόσμος από την πλευρά του έδειχνε να το διασκεδάζει. Αν και ίσως η προσέλευση να ήταν μικρότερη του αναμενόμενου καθώς το Fuzz δεν ήταν σε καμία περίπτωση ασφυκτικά γεμάτο, το σκηνικό που στήθηκε ήταν ιδιαιτέρως χορευτικό. Οι MCs έδιναν τον ρυθμό και ο κόσμος ακολουθούσε. Χέρια στον αέρα, χέρια δεξιά και αριστερά, ένα ασταμάτητο χοροπηδητό συνέθεσαν έναν μοναδικό παλμό.

Για να φτάσει στο τέλος της αυτή η εκρηκτική βραδιά, την εμφάνισή τους στην σκηνή έκαναν ξανά οι Scratch Bandits Crew, ενώ τα μέλη των Chinese Man συστήνονταν στον κόσμο μέσα σε αποθέωση. Η δεύτερη χρονιά του Europavox Festival στην Αθήνα έκλεισε με μεγάλη επιτυχία και περιμένουμε ακόμα καλύτερα πράγματα στο μέλλον!


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here