Γράφει η Εβίτα Σέρρα
Φωτογραφίες: Νίκος Περίσσιος

 Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ξεκίνησε στις 2 Δεκεμβρίου τις εμφανίσεις της με την μπάντα της, τους Bogaz Musique, στη μουσική σκηνή “Σφίγγα” και εμείς βρεθήκαμε στην πρόβα τζενεράλε η οποία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για τα lives που θα ακολουθήσουν.

Η Ελένη ήταν κεφάτη αλλά και όπως είπε και η ίδια είχε άγχος όπως κάθε φορά που ανεβαίνει στη σκηνή εδώ και 30 χρόνια.  Το πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί περιλαμβάνει κυριολεκτικά τα πάντα: Κλασσικά κομμάτια της που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό τόσο από την πιο πρόσφατη δισκογραφία της όσο και από την παλαιότερη. Θα ακούσετε επίσης κομμάτια από το χώρου του ρεμπέτικου, της παράδοσης και του λαϊκού τραγουδιού διασκευασμένα με πολύ ιδιαίτερο τρόπο που «δένει» απόλυτα με το καλλιτεχνικό στίγμα της Ελένης.


Προσωπικά αυτό που μου άρεσε πολύ είναι ότι στις ενορχηστρώσεις κυριαρχούσε ο ηλεκτρονικός ήχος σε συνδυασμό με το σαντούρι.   Η Ελένη μάγεψε για ακόμη μια φορά με τις ερμηνείες της και την υπέροχη κίνηση της. Είτε τραγουδώντας καθισμένη είτε χορεύοντας ανάμεσα στο κοινό, μεταδίδει εξίσου τα συναισθήματα και την ενέργεια που πρέπει… χάρισμα νομίζω το λένε!

Πολύτιμη ήταν επίσης η παρουσία των Bogaz Musique καθότι είναι εξαιρετικοί μουσικοί και πλαισιώνουν με διάθεση και κέφι την Ελένη.

Μία ζεστή, οικεία μουσική σκηνή που φιλοδοξεί αυτό το χειμώνα να γίνει το στέκι όσων αγαπούν το ελληνικό τραγούδι που μας συγκίνησε και μας καθόρισε. Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Boğaz Musique στήνουν το δικό τους post πάλκο φέτος στο κέντρο της πόλης και σας προσκαλούν σε μία συναρπαστική, λυτρωτική μουσική εμπειρία!

Μουσική σκηνή ΣΦΙΓΓΑ: Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής – Αθήνα

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here