Γράφει ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος
Φωτογραφίες: Μάριος Γκούβας

Την Τετάρτη που μας πέρασε βρεθήκαμε στο Θέατρο Πέτρας όπου ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Γιάννης Ζουγανέλης και η παρέα τους μας παρουσίασαν την παράστασή τους, που το καλοκαίρι θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα, με τίτλο τον γνωστό στίχο από το «Σαπιοκάραβο», «Άντε να λύσουμε!». Φτάσαμε σχετικά νωρίς στο χώρο της συναυλίας αλλά ήδη αρκετός κόσμος περίμενε υπομονετικά έξω από το θέατρο με την ελπίδα να προλάβει κάποια καλύτερη θέση ώστε να απολαύσει τους αγαπημένους καλλιτέχνες.

papakonstantinou_zouganelis_live_2016_06_005

Το πρώτο που παρατήρησα ήταν τα μπλουζάκια με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τα οποία ήταν παντού. Τα φορούσαν σχεδόν όλοι και στην αρχή «φοβήθηκα» μήπως υπάρχει …dress code και δεν μπορώ να μπω! Ήξερα πώς ο Βασίλης έχει φανατικό κοινό αλλά αυτό δεν το έχω ξαναδεί σε συναυλία και μου άρεσε. Επίσης το επίσημο Fan Club του  τα είχε όλα οργανωμένα πριν από εμάς για εμάς. Μοίρασαν σε όλους κεράκια (από αυτά που βάζουμε στις τούρτες, με τις σπίθες) τα οποία δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Οι πόρτες άνοιξαν στις οκτώ και κάτι και για μιάμιση ώρα (μέχρι την ώρα που ξεκίνησε η συναυλία δηλαδή) έμπαινε κόσμος στον χώρο ώσπου γέμισε ασφυκτικά. Υπήρχε κόσμος ακόμα και στα σκαλοπάτια ανάμεσα από τις θέσεις αλλά και δεξιά και αριστερά, σχεδόν πίσω από τη σκηνή, αφού και η αρένα ήταν γεμάτη! Το δεύτερο που παρατήρησα ήταν η ηλικιακή γκάμα. Φυσικά υπήρχαν και μεγαλύτεροι σε ηλικία που μεγάλωσαν με τους δύο καλλιτέχνες και το έργο τους αλλά υπήρχαν και πολλά παιδιά τα οποία πήραν προφανώς τα ακούσματα από τους γονείς τους. Έτσι λοιπόν, έφηβοι, πενηντάρηδες, αλλά και λίγο μικρότεροι με τα μωρά στην αγκαλιά τους έφτιαχναν μία όμορφη εικόνα με το να τους βλέπεις να τραγουδούν όλοι μαζί, δίπλα δίπλα. Επίσης αυτό δείχνει πως τα τραγούδια των δύο καλλιτεχνών είναι διαχρονικά και μας θυμίζει γιατί είναι αγαπητοί σε όλους, όλα αυτά τα χρόνια.

Στις δέκα παρά τέταρτο περίπου τα φώτα έσβησαν κι ένα βίντεο από όλη την πορεία των Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Ζουγανέλη, προβλήθηκε στην γιγαντοοθόνη στο πίσω μέρος της σκηνής. Στην συνέχεια στην ίδια οθόνη παρουσιάστηκαν όλοι οι συντελεστές της παράστασης μαζί με ένα χιουμοριστικό μίνι βιογραφικό και στη συνέχεια έφτασε επιτέλους η ώρα ο Βασίλης και ο Γιάννης να ανέβουν στην σκηνή. Περιττό να σας πω ότι έγινε χαμός κυριολεκτικά. Πυροτεχνήματα, καπνογόνα και συνθήματα δημιούργησαν γηπεδική ατμόσφαιρα.

papakonstantinou_zouganelis_live_2016_06_002

Το πρώτο κομμάτι που ακούστηκε ήταν το «Σαπιοκάραβο» (είπαμε και παραπάνω πως ο στίχος του δίνει τον τίτλο στην παράσταση) και στην συνέχεια ο αιώνια έφηβος Βασίλης Παπακωνσταντίνου αφού μας καλωσόρισε είπε για τον Γιάννη Ζουγανέλη: «Πριν 40 χρόνια ξεκινήσαμε μαζί και έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές, αλλά τώρα είναι διαφορετικά. Λείπει ο τρίτος (εννοώντας τον Σάκη Μπουλά). Του αφιερώνουμε όλη τη συναυλία!» Και συνέχισαν με το «Φλασάκι» του Σάκη ενώ έβλεπες στο κοινό βουρκωμένα μάτια και δαγκωμένα χείλη.


Ακούσαμε μεταξύ άλλων, τραγούδια από το «Αχ Μαρία», Τα σατυρικά τραγούδια του Γιάννη Ζουγανέλη (με αποκορύφωμα τον «Μακρυμάλλη») ο οποίος δεν έχανε ευκαιρία να πειράζει κοινό και συνεργάτες. Συγκίνησε τους πάντες όταν αφιέρωσε σε όλους τους γονείς το «Να φυλάγεσαι» στο οποίο είδαμε και ακούσαμε από το βίντεο και την κόρη του Ελεονώρα Ζουγανέλη! Μάλιστα το συγκεκριμένο τραγούδι μας το «μετέφραζε» παράλληλα και στην νοηματική!

papakonstantinou_zouganelis_live_2016_06_024

Αξίζει να αναφερθεί και ο χορός των δύο φίλων επί σκηνής καθώς και οι παραδοσιακές φιγούρες του ροκά Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο τραγούδι «Καραϊσκάκης».


Ιδιαίτερη στιγμή της συναυλίας με τα …κεράκια και τις φωνές που ενώθηκαν, ήταν στα συγκινητικά τραγούδια «Να κοιμηθούμε αγκαλιά», «Μπαγάσας» και « Πριν το τέλος».

papakonstantinou_zouganelis_live_2016_06_018

Το κλείσιμο της παράστασης όμως ήταν το ίδιο εκκωφαντικό και δυναμικό όπως η καριέρα και η πορεία του Βασίλη και του Γιάννη! Τα καπνογόνα ξανά άναψαν, όλο το θέατρο σηκώθηκε όρθιο και τραγούδησε με μια φωνή «Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία…»

papakonstantinou_zouganelis_live_2016_06_028

———————–

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here