Γράφει η Κάλλια Βαβουλιώτη
Φωτογραφίες: Χάρης Δεληγιάννης

Την Παρασκευή που μας πέρασε βρεθήκαμε στο Belleville, έναν από τους πιο ζεστούς χώρους του Κεραμεικού, για να απολαύσουμε την πρώτη από τις δύο εμφανίσεις της Μάγδας Βαρούχα με τίτλο «Χαμηλόφωνα στο Κέντρο».


Όπως και είχαμε προϊδεαστεί, τόσο από την επιλογή του χώρου όσο και από τον τίτλο των εμφανίσεων, η Μάγδα εμφανίστηκε σε μία σκηνή, η οποία βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από το κοινό, δημιουργώντας ένα πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα και έχοντας διάθεση για επικοινωνία με τους ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί για να την τιμήσουν. Τα μικροπροβλήματα στην αρχή της βραδιάς, στον ήχο – τα οποία λύθηκαν άμεσα, δεν πτόησαν ούτε την ερμηνεύτρια ούτε τη μπάντα από το να δώσουν όλη τους την ενέργεια και να κρατήσουν ευχάριστη συντροφιά στον κόσμο.


Η Μάγδα Βαρούχα ανέβηκε με την μπάντα της επί σκηνής εντελώς φυσική και προσιτή, περίπου στις έντεκα παρά, ξεκινώντας το πρόγραμμά της με το καινούριο κομμάτι «Κλεμμένα φιλιά» του οποίου έχει γράψει τη μουσική και τους στίχους και θα υπάρχει στον πρώτο της δίσκο, τις ερχόμενες ημέρες. Με προσεγμένο πρόγραμμα που περιελάμβανε από ελληνικά έντεχνα και λαϊκά κομμάτια, μέχρι και ξένο ποπ ροκ, αν θα μπορούσε κανείς να παρατηρήσει κάτι για την νέα αλλά ιδιαίτερα ταλαντούχα καλλιτέχνη, είναι ότι διαθέτει το χάρισμα να προσαρμόζεται εντελώς “χαμαιλεοντικά” και να αποδίδει σωστά το συναίσθημα και τον τόνο που κάθε κομμάτι απαιτεί.


Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα είχαν κομμάτια μίας από τις αγαπημένες φωνές της Μάγδας, αυτή της Χαρούλας Αλεξίου. Με το δικό της μοναδικό τρόπο ερμήνευσε το «Ψυχές και Σώματα» και τη «Μάγισσα» ενώ δεν έλειψαν κομμάτια του Γιάννη Πάριου, του Παύλου Παυλίδη και του Χρήστου Θηβαίου που έδιναν στον ρου της βραδυάς όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ενεργή συμμετοχή του κοινού.


Μας αποκάλυψε την ιστορία πίσω από κάποια κομμάτια της, όπως το «Πριν το ναι», για το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι ένα κομμάτι για την αναμονή και την ελπίδα για ένα “ναι”, αλλά κάποιες φορές, όπως είπε γελώντας, «τρως χυλόπιτα» ενώ με το κομμάτι «Οι γείτονες» ουσιαστικά μας μίλησε για μία μελαγχολική νοσταλγία που είχε τα Χριστούγεννα, σε αντίθεση με την χαρούμενη διάθεση στην οποία βρίσκονταν στην απέναντι πλευρά οι γείτονες της.


Ήταν πράγματι μια όμορφη βραδιά, που μας άφησε μια γλυκιά γεύση, με τη Μάγδα να αποδεικνύει περίτρανα ότι φωνητικά έχει την στόφα μιας εξαιρετικά ταλαντούχας έντεχνης και συνάμα λαϊκής τραγουδίστριας. Πέρα από τη δική της παρουσία, πλαισιώθηκε και από ιδιαίτερα αξιόλογους μουσικούς, τη Σοφία Ευκλείδου στο τσέλο, τον Γιώργο Ντινάκο στις κιθάρες και τον Αλέξη Στενάκη στο πιάνο, σαξόφωνο και κλαρινέτο.


Αυτή τη Παρασκευή (9/2), η Μάγδα θα ξαναπαίξει στο Belleville. Για περισσότερα δείτε και το σχετικό δελτίο τύπου


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here