Γράφει η Κάλλια Βαβουλιώτη
Φωτογραφίες: Σοφία Κοσμίδου

Ξεκίνησα να πάω στο live των Villagers of Ioannina City αρκετά προετοιμασμένη και υποψιασμένη για το πώς θα έβαινε η βραδιά.Τα πρώτα σημάδια του ξεφαντώματος που θα ακολουθούσε, ήταν εμφανή ήδη από τα βαγόνια του μετρό, με κάποιους νέους να έχουν ξεκινήσει να πίνουν ούζο και να συζητάνε για τον χαμό που θα ακολουθήσει στην συναυλία των VIC.

vic_live_2016_04_022

Έφτασα στο Gazi Music Hall και έξω οι μουσικόφιλοι περίμεναν ήδη ουρές για να μπουν εντός του χώρου. Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό οι Road Miles -μία νέα dark και psychedelic rock μπάντα, η οποία έχει πολλά να δώσει στο μέλλον στην αγγλόφωνη εγχώρια μουσική, πράγμα που φαίνεται και από τον καλοδουλεμένο τρόπο που κινούνται τα μέλη της επί σκηνής- είχε ήδη ανοίξει την βραδιά. Ο χώρος από την πρώτη κιόλας στιγμή κατάμεστος, με την μπάντα να δίνει τον καλύτερο εαυτό της και να προετοιμάζει το έδαφος για τον σεισμό που θα έκαναν οι VIC στη συνέχεια.

 

Ο χρόνος περνάει και ο χώρος αρχίζει να γεμίζει ακόμα πιο πολύ. Ακολουθεί κενό μισής ώρας, προκειμένου να στηθεί η σκηνή για τους VIC και, όση ώρα περιμένουμε, κάποιοι φωνάζουν μόνοι τους «Ζβάρα». Οι VIC ανεβαίνουν μετά από λίγο στη σκηνή και επικρατεί πανζουρλισμός. Χειροκροτήματα, φωνές, συνθήματα, μαντήλια να κουνιούνται, γροθιές να υψώνονται στον αέρα, ενώ όσοι βρίσκονταν καθιστοί στο πάνω διάζωμα, σηκώνονται όρθιοι και παραμένουν έτσι για το υπόλοιπο της βραδιάς. Οι VIC, δηλαδή ο Αλέξης Καραμέτης, ο Άκης Ζώης, ο Νίκος Ανγκούσης, ο Άρης Γιαννόπουλος, ο Αχιλλέας Ραδής και ο Κωνσταντίνος Λάζος, μέσα από πολλή δουλειά, αγάπη για τη μουσική και δείχνοντας επαγγελματισμό, έχουν κατορθώσει κάτι που λίγοι μόνο μπορούν –να έχουν ένα φανατικό κοινό, το οποίο τους παρακολουθεί ευλαβικά και συμμετέχει σε όλη αυτήν τη μουσική γιορτή που στήνουν κάθε φορά, λαμβάνοντας και το πολιτικό μήνυμα ότι είναι ώρα να καεί κάθε τι παλιό.

 

Την έναρξη της εμφάνισης των VIC σήμανε ο ήχος του κλαρίνου που αποτελεί σήμα κατατεθέν της μπάντας. Στο πρώτο μέρος της εμφάνισής τους ακούστηκαν κομμάτια που όλοι έχουμε αγαπήσει και με τα οποία ανατριχιάζουμε «Ένα τραγούδι για τους ξενιτεμένους και όσους έχουν φύγει να πάνε να ζήσουν αλλού», όπως ανέφερε ο Αλέξης Καραμέτης, το «Jiannim», και τα μαντήλια κουνιούνται στον αέρα. Ακολούθησαν «Τα περδικόματα» και η «Χαλασιά» στην οποία συμμετέχει και ο φίλος της μπάντας Γιώργος Μήτσης. Ξαφνικά όλοι μαλακώνουν, τα ζευγάρια χορεύουν αγκαλιά και επικρατεί ρομαντισμός στην ατμόσφαιρα. Το δεύτερο μέρος ξεκινάει με το «Ζβάρα» και όλοι τελετουργικά αρχίζουν το headbanging ενώ παράλληλα παρασύρονται σε ένα sing along. Ακολουθεί το «Τι κακό» και το «Κρασί». Το τσακίρ κέφι έχει ήδη ανάψει και ο frontman ενημερώνει ότι ο κύκλος του album «Ρίζα» έφτασε πια στο τέλος του. Λίγο πριν το κλείσιμο της βραδιάς «ένα ηπειρώτικο τραγούδι για τον δρόμο» όπως αναφέρεται το «St. Triad». Και για το τέλος ο ύμνος της αντισυμβατικότητας, του αντιφασισμού και της αντίδρασης ενάντια στις παγιωμένες εξουσίες «Καρακόλια» και στο Gazi Μusic Hall γίνεται σεισμός!

 

Όλοι τους ζητούν να μείνουν κι άλλο στην σκηνή. Οι VIC έχουν αδιαμφισβήτητα καταφέρει να γητέψουν τους fans τους –φτάνει να δει κανείς το συντονισμένο headbanging και τον σεβασμό στο βλέμμα των νέων καθώς τους παρακολουθούσαν. Αν μη τι άλλο, αποτελούν μία μπάντα – φαινόμενο, η οποία κατάφερε να παντρέψει το βαρύ ηπειρωτικό παραδοσιακό στοιχείο με το stoner rock αριστουργηματικά. Μάλιστα, παρά τις αμφιλεγόμενες κριτικές που έχουν εισπράξει στο παρελθόν, αποδεικνύουν έμπρακτα πως, όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, μπορείς ακόμα και να συνδυάσεις κάτι φαινομενικά αταίριαστο και να έχεις ένα αξιόλογο και καθηλωτικό αποτέλεσμα.

vic_live_2016_04_018

Δείτε περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του Music Corner από το live…

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here