Φωτορεπορτάζ: Χαρά Γερασιμοπούλου

Το περασμένο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου βρέθηκα και εγώ σε ένα κατάμεστο Piraeus Academy 117 για το live φωτιά όπως μας είχαν προϊδεάσει και την παρουσίαση φυσικά του νέου άλμπουμ του Βέβηλου, “Το Βιβλίο των Τεσσάρων Στοιχειών”! Πραγματικά το κλίμα από την αρχή ήταν εκρηκτικό,κόσμος πολύς,πανό με στίχους γεμάτους νόημα να κρέμονται από άκρη σε άκρη, φωνές, συνθήματα, μπύρες ανά χείρας!

“Το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο απ΄όλα τα κελιά” ακούω όταν ήδη έχουμε μπει στο φωτογραφικό pit και ο κόσμος στην κυριολεξία δεν κρατιέται!


Ο Βέβηλος κάνει την εμφάνισή του στην σκηνή εμφανώς εντυπωσιασμένος και μας λέει πως “Μετά από πεντακόσιες συναυλίες, απόψε τα έχω χαμένα”. Άδικο φυσικά δεν είχε, ο χαμός ξεκινά εν μέσω ευχών για τα γενέθλιά του και ιαχών που έλεγαν “Βαβυλώνα, Βαβυλώνα”!
Το τοπίο σκοτεινιάζει και ακούμε “Νεκρή Ζώνη”, “Τέσσερα Στοιχειά” και στον χώρο επικρατεί πανδαιμόνιο.

Καπνογόνα, κραυγές, χοροπηδητό και τραγούδι, όπου σε κάθε ένα που ξεκινά, ο Θανάσης κόβει συμβολικά και από ένα σύρμα του συρματοπλέγματος που ήταν τοποθετημένο επάνω στην σκηνή. Κίνηση καθαρά συμβολική για κάθε βήμα προς την ελευθερία.


“V4 Vevilos”, “Hiphopolis, “Το βιβλίο των ηρώων του δρόμου”, “Ποτέ δεν σημαδεύουνε στα πόδια”, “Φτιάξε έναν ήλιο”, “Λευτεριά”, είναι μερικά από τα πολλά τραγούδια που συγκράτησα, θα με συγχωρέσετε όμως μιας και με την φωτογραφική μηχανή ανά χείρας είχα το μυαλό μου στις εικόνες που ξετυλίγονταν μπροστά μου.

Θα σταθώ φυσικά και στο “Σεζάριο”, το τραγούδι που έγραψε ο Θανάσης για τον Ζακ. Η συγκίνηση κατέκλυσε την ατμόσφαιρα και τον ίδιο λέγοντας πως είχαν ανταλλάξει κάποιες κουβέντες μαζί και πως έχουν υπάρξει φορές που ένιωσε κι αυτός εγκλωβισμένος…

Εκτός από ένα live γεμάτο πάθος, ορμή και έντονα συναισθήματα, για εμένα ήταν μια γνήσια κατάθεση ψυχής με σαφές μήνυμα για λευτεριά από κάθε είδους φυλακή.

“Ό,τι κι αν γράψω όμως δε θα σκορπίσει τρόμος, πλάι σε βιτρίνες με καλλυντικά και ενδύματα, ό,τι κι αν γράψω όμως δε θα γεμίσει ο δρόμος με ανθρώπους ψεύτικους κι αληθινά κοσμήματα
Ό,τι κι αν γράψω όμως θα επιβάλει ο νόμος,περαστικούς να καταγγέλλουν πως την ψώνισα, ό,τι κι αν γράψω όμως βαριά σαν λαιμητόμος, μην τους πιστέψεις αν σου πουν…. πως αυτοκτόνησα…”


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here